نماد سایتنماد سایت حرفه ای

هر آنچه باید درباره حسگرهای گوشی‌های هوشمند بدانید؛ حسگر قدم‌شمار

هر آنچه باید درباره حسگرهای گوشی‌های هوشمند بدانید؛ حسگر قدم‌شمارهر آنچه باید درباره حسگرهای گوشی‌های هوشمند بدانید؛ حسگر قدم‌شمار

گوشی‌های هوشمند دارای حسگرهای مختلفی ازجمله حسگر مجاورت، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، حسگر فشارسنج، حسگر مغناطیس‌سنج، حسگر GPS ، حسگر قدم‌شمار و… هستند که هرکدام وظیفه‌ی خاصی برعهده دارند.

آیا تاکنون از خود پرسیده‌اید که چگونه موقعی که حین برقراری تماس گوشی را نزدیک گوش خود می‌گیرید، صفحه‌نمایش آن به‌صورت خودکار خاموش کند یا چگونه با چرخاندن صفحه‌نمایش، ویدئو به‌صورت خودکار به حالت افقی یا عمودی پخش می‌شود یا چگونه در یک بازی ریسینگ می‌توانید با تکان‌دادن گوشی، به‌راحتی خودرو را هدایت کنید یا تنظیم نور خودکار صفحه‌نمایش چگونه انجام می‌شود؟

در ادامه با بررسی حسگرهای موجود در گوشی‌های هوشمند از ابعاد مختلف به تمام این سؤال‌ها و سؤال‌های مشابه پاسخ خواهیم داد و نحوه‌ی کار، کاربردها و سایر موارد مهم دیگر درباره‌ی این حسگرها را بیان می‌کنیم.

فهرست حسگرهای موجود در گوشی‌های هوشمند

در مقاله‌های قبلی در مورد حسگر مجاور ، شتاب‌سنج ، ژیروسکوپ ، gps ، حسگر فشارسنج، حسگر نورمحیطی، حسگر صفحه‌ نمایش لمسی، حسگر اثر انگشت، حسگر عنبیه ، حسگر ضربان قلب و حسگر spO2 یا اشباع اکسیژن خون محیطی بحث کردیم و در این مقاله حسگر قدم‌شمار به بررسی می‌پردازیم و در مقاله‌های آتی در مورد بقیه حسگرها بحث خواهیم کرد.

تعریف

همان‌طور که از نام این حسگر مشخص است، این قطعه می‌تواند قدم‌های کاربر و مسافت پیموده‌شده را تشخیص دهد.

ساختار و نحوه‌ی کار

در قدم‌شمارهای الکترونیکی قطعه‌ی فلزی چکش مانندی وجود دارد که یک تکه فلز به انتهای آن متصل شده است. این قطعه‌ی چکش‌مانند با استفاده از یک فنر نازک به یک مدار شمارنده (که در حالت عادی باز است و هیچ جریانی در آن وجود ندارد) وصل شده است و یک قطعه فلزی نیز در مرکز آن قرار دارد. هنگامی که فرد قدم برمی‌دارد، چکش داخل حسگر حرکت می‌کند و فلز انتهای آن به فلز مرکز حسگر برخورد می‌کند و باعث ایجاد جریان در مدار می‌شود. هر بار این فرایند تکرار می‌شود، یک قدم به قدم‌های شمارش‌شده اضافه می‌شود و پس از برداشته‌شدن هر قدم چکش به‌جای اول خود بازمی‌گردد؛ بنابراین با هر بار قطع و وصل‌شدن جریان، مدار یک قدم را می‌شمارد.

البته در قدم‌شمار‌های تعبیه‌شده در گوشی‌های هوشمند این فرایند به‌صورت کاملا الکترونیکی انجام می‌شود و به‌جای چکش از دو یا سه شتاب‌سنج استفاده می‌شود که در زاویه‌های مناسب قرار گرفته‌اند و می‌توانند کوچک‌ترین حرکات را تشخیص دهند. درکل تمام گوشی‌های مجهز به شتاب‌سنج سه‌محوره می‌توانند به‌عنوان قدم‌شمار استفاده شوند و برای تبدیل آن‌ها به قدم‌شمار تنها کافی است اپلیکیشن مناسبی را نصب کنید که تعدادی از آن‌ها در بخش اول مقاله معرفی شد.

منبع: زومیت

بخش اول:  حسگر مجاورت
بخش دوم:  حسگر شتاب‌سنج
بخش سوم:  حسگر ژیروسکوپ
بخش چهارم: حسگر مغناطیس‌سنج
بخش پنجم: حسگر GPS
بخش ششم:حسگر فشارسنج
بخش هفتم: حسگر نور محیطی
بخش هشتم: حسگر صفحه نمایش لمسی
بخش نهم: حسگر اثرانگشت
بخش دهم: حسگر عنبیه
بخش یازدهم: حسگر تشخیص چهره
بخش دوازدهم:حسگر ضربان قلب
بخش سیزدهم: حسگر اشباع اکسیژن خون محیطی
بخش چهاردهم: حسگر قدم‌شمار
بخش پانزدهم: حسگر دماسنج
خروج از نسخه موبایل