نماد سایتنماد سایت حرفه ای

Super AMOLED چیست؟

Super AMOLED چیست؟Super AMOLED چیست؟

Super AMOLED مخفف (super-active-matrix organic light-emitting diode) اصطلاحی در بازاریابی است که به یک نوع فناوری نمایشگر که در انواع دستگاه‌های الکترونیکی به کار می‌رود. کلمه “super” نام خود را از نسخه‌های قدیمی‌تر  (OLED و AMOLED) متمایز کرده است. در ادامه این مطلب با حرفه‌ای همراه باشید.

مبانی اولیه در مورد OLED و AMOLED

نمایشگرهایی که از دیودهای ساطع کننده نور آلی (OLED) استفاده می‌کنند شامل مواد آلی هستند که در تماس با برق روشن می‌شوند. جنبه ماتریس فعال AMOLED آن را از OLED متمایز می‌کند. بنابراین، AMOLED نوعی فناوری صفحه نمایش است که نه تنها راهی برای نمایش نور بلکه روشی را برای تشخیص لمس (قسمت “ماتریس فعال”) نیز در بر می‌گیرد. اگرچه درست است که این روش نیز بخشی از نمایشگرهای AMOLED است، اما super AMOLED ها کمی متفاوت هستند.

در جدول زیر خلاصه‌ای از مزایا و معایب نمایشگرهای AMOLED آورده شده است.

مزایا معایب
  1. زاویه دید گسترده
  2. پشتیبانی از طیف وسیعی از رنگ
  3. نمایش عالی رنگ مشکی
  4. در صورت استفاده از رنگ های تیره عمر طولانی باتری
  1. تصاویر بیش از حد اشباع شده
  2. کوتاه شدن عمر باتری در هنگام نمایش رنگ‌های زنده

نمایشگرهای AMOLED به این دلیل شناخته شده‌اند که می‌توانند در صورت لزوم یک رنگ سیاه عمیق ایجاد کنند، و این یک امتیاز بزرگ برای این نوع صفحه نمایش است و چیزی که بلافاصله هنگام مقایسه با LCD استاندارد IPS متوجه خواهید شد. این مزیت هنگام تماشای فیلم یا مشاهده تصویری که قرار است حاوی سیاه “واقعی” باشد کاملاً مشهود است.

فناوری AMOLED شامل لایه‌ای در پشت صفحه OLED است که به جای استفاده از نور پس زمینه مانند نمایشگرهای LCD، به هر پیکسل نور می‌دهد. از آنجا که می‌توان هر پیکسل را به صورت مجزا نور داد، می‌توان پیکسل‌ها را کمرنگ یا خاموش کرد تا به جای اینکه نور پیکسل‌ها را از دریافت نور مسدود شود، یک رنگ سیاه واقعی ایجاد کند.

این همچنین بدان معنی است که صفحه‌های AMOLED برای نمایش طیف وسیعی از رنگ عالی هستند. کنتراست در برابر سفید بی نهایت است (زیرا سیاه کاملا سیاه هستند). از طرف دیگر، این توانایی شگفت انگیز باعث می‌شود تصاویر بیش از حد پر جنب و جوش یا اشباع شوند.

Super AMOLED دربرابر  AMOLED

AMOLED نه تنها از نظر نام بلکه از لحاظ عملکردی مشابه Super-AMOLED‌ است. در حقیقت ، Super-AMOLED از همه جهات یکسان با AMOLED است ، اما یک روش است که تفاوت ایجاد می‌کند.

این دو فناوری از این حیث شبیه به هم هستند که دستگاه‌هایی که از آنها استفاده می‌کنند می‌توانند حسگرهای لمسی را در خود داشته باشند تا صفحه نمایش خوانده و لمس شود. لایه‌ای که لمس را تشخیص می‌دهد (که به آن لایه لمسی خازنی می‌گویند) ، مستقیماً در نمایشگرهای Super-AMOLED در صفحه تعبیه شده است ، در حالی که این یک لایه کاملاً جداگانه در بالای صفحه در نمایشگرهای AMOLED است.

به نظر می‌رسد این تفاوت عمده‌ای نباشد، اما نمایشگرهای Super-AMOLED مزایای زیادی نسبت به نمایشگرهای AMOLED دارند به دلیل نحوه طراحی این لایه‌ها:

ساخت فناوری پشت نمایشگرهای Super-AMOLED‌ گران‌تر است. مانند اکثر فن‌آوری‌ها، این امر احتمالاً تغییر خواهد کرد زیرا تولیدکنندگان بیشتری AMOLED را در تلویزیون، تلفن‌های هوشمند و سایر دستگاه‌های خود قرار می‌دهند.

در ادامه برخی دیگر از معایب فناوری AMOLED را بیان می‌کنیم:

مواد آلی در نهایت می‌میرند، بنابراین نمایشگرهای AMOLED زودتر از LED و LCD خراب می‌شوند. از آن بدتر  طول عمر متفاوتی از مواد استفاده شده برای ایجاد رنگ‌های منفرد دارد، و با کمرنگ شدن رنگ‌ها تفاوت محسوسی در یکنواختی کلی ایجاد می‌کند (به عنوان مثال ، فیلم‌های OLED آبی به اندازه قرمز یا سبز دوام ندارند).

سوختن صفحه به دلیل استفاده غیر یکنواخت از پیکسل‌ها، با AMOLED در معرض خطر است. این اثر با از بین رفتن رنگ‌های آبی و باقی ماندن رنگ‌های قرمز و سبز باعث شل شدن می‌شود و با گذشت زمان اثری برجای می‌گذارد. گفته می‌شود، این مسئله بر نمایشگرهای با تعداد پیکسل بالا در اینچ تأثیر نمی‌گذارد.

انواع نمایشگرهای Super AMOLED

برخی از تولیدکنندگان نمایشگرهای Super-AMOLED مجهز به ویژگی‌های خاص در دستگاه‌های خود دارند.

به عنوان مثال ،  HD Super-AMOLED سامسونگ از نمایشگر Super-AMOLED با وضوح تصویر ۱۲۸۰×۷۲۰ یا بالاتر است. دیگری Super-AMOLED Advanced موتورولا است که به نمایشگرهایی با وضوح و وضوح بالاتر از صفحه های Super-AMOLED اشاره دارد. این نمایشگرها از فناوری به نام PenTile برای وضوح پیکسل‌ها استفاده می‌کنند. سایر موارد شامل Super-AMOLED Plus، HD Super-AMOLED Plus، Full HD Super-AMOLED و Quad HD Super-AMOLED است.

منبع: LifeWire

خروج از نسخه موبایل