در اینجا سعی می کنیم تا حدودی شما را با این تکنولوژی و چگونگی کارش آشنا کنیم .
OLED چیست؟
OLED مخفف organic light-emitting diode است و به معنی «دیود ارگانیک گسیل دهندهی نور» است. به دسته ای از LED ها گفته می شوند که به صورت Organic یا مجموعه ای در کنار یکدیگر قرار داده شده اند. این OLED ها نیاز به نور پس زمینه نداشته و خود صفحه نمایش را تشکیل می دهند. اما آنچه شما کافی است بدانید، این است که در نمایشگرهای OLED بر خلاف LCD هر پیکسل خودش نور خود را تأمین میکند.
در نمایشگرهای LCD نور صفحه در پسزمینه تولید میشود و با عبور از کریستالهای مایع و سپس فیلتر رنگی، رنگهای متفاوت به خود میگیرد. در فناوری OLED به دلیل اینکه نیازی به نور پس زمینه نیست، ضخامت پنل به شدت کم میشه و شاهد تلویزیونهای ۴ تا ۷ میلیمتری مبتنی بر این فناوری هستیم که خیلی هم سبک هستند.
این یک پیشرفت مهم در صنعت تکنولوژی و ارتقا از ال سی دی پلاسما و ال ای دی به OLED است.
پنل OLED چگونه کار می کند؟
تکنولوژی کنونیOLED موجود در بازار دو دسته است: RGB و White .شما برای ایجاد یک تصویر در تلویزیون به رنگ های قرمز، سبز و آبی نیاز دارید. ال سی دی ها از فیلترهای رنگ و و مایع کریستالی بر روی نور پس زمینه بهره می برد و پلاسما نیز از نور ماوراء بنفش تولید شده توسط بستههای گازی که فسفرهای رنگی قرمز، آبی و سبز را تحریک میکنند، بهره می برد. نوع RGB تکنولوژی شبیه پلاسما با عناصر پیکسل مجزای قرمز، سبز و آبی دارد.
White OLED کمی پیچیده تر است و عناصر رنگ های قرمز و سبز و آبی با هم ترکیب شده اند. وقتی جریان از آنها عبور میکند این عناصر نور سفید تولید میکنند. این نور سفید از یک فیلتر رنگی عبور میکنند تا عناصر پیکسل قرمز، سبز و آبی تولید شوند.
تکنولوژی White OLED در نگاه اول کمی عجیب است. چرا با ترکیب سه رنگ نر سفید بسازیم و دوبا ره با عبور دادن آن از فیلتر رنگ خاصی درست کنیم. در واقع این تکنولوژی چند مزیت دارد. نور سفید تولید شده در این روش پایدارتر است و تغییر رنگ در آن کمتر است. از سوی دیگر این روش هزینه تولید کمتری دارد. همچنین در WOLED تولید نمایشگرهایی با سایزهای مختلف سادهتر است وامکان ساخت نمایشگرهایی با وضوح ۴,۰۰۰ با این تکنولوژی بسیار محتمل است. ممکن است این طور فکر کنید که استفاده از فیلتر یک عقب گرد به LCD ها است اما با کمی تحقیق بیشتر می توان مزایای فراوان آن نسبت به سایر تکنولوژی ها را درک کرد.
در ویدئوی زیر دو تکنولوژی LCD و OLED با هم مقایسه شدند :
بهتر است بدانید : تکنولوژی کوانتوم دات یا Quantom Dots چیست ؟
در آخر از اینکه مارو همراهی کردید بسیار سپاسگزاریم .
منبع : سایت digitaltest