رژیم مدیترانه‌ای چه تاثیری در سنین پیری دارد؟

رژیم مدیترانه‌ای چه تاثیری در سنین پیری دارد؟

رژیم مدیترانه‌ای می‌تواند با بهبود باکتری‌های روده، کاهش التهاب و تقویت عملکرد مغز به شما در پیری بهتر کمک کند.

  • طبق یک مطالعه جدید، رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند با بهبود باکتری‌های روده در سن پیری کمک کند.
  • محققان دریافتند افراد مسن که برای یک سال به رژیم غذایی مدیترانه‌ای روی‌آورده‌اند، نسبت به کسانی که رژیم غذایی معمول خود را می‌خوردند، یک عملکرد شناختی بهتر، التهاب کم‌تر و میکروبیوم بهتر داشتند.
  • این تحقیقات قبلی را تأیید می‌کند که رژیم غذایی سرشار از روغن زیتون، ماهی و سبزیجات برای طول عمر مفید است.

بیشتر بخوانید: ۱۵ گیاه آپارتمانی که برای سلامتی شما مفید هستند

شواهد بیشتری وجود دارد که نشان می‌دهد رژیم مدیترانه‌ای برای شما مفید است. طبق مطالعه جدیدی که در فوریه سال ۲۰۲۰ توسط مجله پزشکی بریتانیا (BMJ) منتشر شده است، می‌تواند با حفظ باکتری‌های روده (و بنابراین سلامت کلی شما) در سن بالا کمک کند.

 رژیم مدیترانه‌ای چه تاثیری در سنین پیری دارد؟

محققان چندین دانشگاه، به رهبری طارینی شانکار قوش، محقق ارشد دانشگاه کالک کورک در ایرلند، باکتری‌های روده یا میکروبیوم‌ها را از ۶۱۲ سالمند از انگلستان ، فرانسه ، هلند ، ایتالیا و لهستان بررسی کردند.

در حدود نیمی از شرکت کنندگان رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۲ ماهه حاوی سبزیجات، حبوبات، آجیل، روغن زیتون و ماهی‌ها مورد آزمایش قرار گرفتند. از نیمی دیگر خواسته شد که همانطور که برای دوره ۱۲ ماهه قبل از این انجام می‌دادند، غذا بخورند. در این مطالعه مشخصات باکتری‌های روده شرکت کنندگان در آغاز مطالعه و یک سال بعد ثبت شده است.

بیشتر بخوانید: چگونه راحت‎تر به خواب برویم؟

آن‌ها دریافتند که شرکت کنندگان در رژیم مدیترانه‌ای بهبود قابل توجهی در باکتری‌های روده خود نشان می‌دهند، همچنین نشانگرهای بهتری از نظر سلامتی مانند کاهش التهاب، بهبود عملکرد شناختی و علائم کمی از ضعف (اندازه گیری شده توسط مواردی مانند قدرت گرفتن و سرعت راه رفتن) وجود دارد.

محققان معتقدند رژیم غذایی سرشار از مواد مغذی و فیبر با باکتری‌های روده بهتر تعامل دارند.

غذاهای مدیترانه‌ای سرشار از مواد مغذی از جمله فیبر، ویتامین‌ها (به خصوص ویتامین های C ، B1 ، B6 و B9) و مواد معدنی مانند پتاسیم، آهن و منیزیم هستند. محققان گمان می‌کنند این چیزی است که باعث افزایش باکتری‌های روده می‌شود و این مواد مغذی به رشد یک محیط سالم برای رشد میکروب‌های مفید کمک می‌کند.

آن‌ها همچنین می‌توانند میکروبیوم را به مرور زمان سالم نگه دارند. با افزایش سن، برخی از گونه‌های باکتری‌های سالم طبیعی موجود در روده از بین می‌روند و باعث کاهش تنوع میکروبیوم می‌شوند. این مطالعه نشان داد رژیم غذایی مدیترانه‌ای این روند را کند می‌کند و با این کار برخی از عوارض منفی پیری را کاهش می‌دهد.

در مقابل، شرکت کننده‌هایی که رژیم معمول خود را دنبال کرده‌اند، تمایل به مصرف چربی‌های اشباع بیشتری دارند.

رژیم مدیترانه‌ای چه تاثیری در سنین پیری دارد؟

شواهد نشان می‌دهد رژیم غذایی مدیترانه‌ای با زندگی طولانی‌تر و خطر ابتلا به بیماری ارتباط مستقیم دارد.

این تحقیق با تحقیقات قبلی در ارتباط با رژیم غذایی مدیترانه فواید سلامتی مانند محافظت در برابر انواع خاصی از سرطان و کاهش التهاب کمک می‌کند.

و این مجموعه به مدت ۳ سال متوالی توسط یک هیئت متخصص در اخبار و گزارش‌های جهانی ایالات متحده و همچنین یکی از بهترین رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاه و ساده‌ترین مورد در رده بندی قرار گرفته است. همچنین نشان داده شده است که برای سلامت قلب و عروق و برای پیشگیری و کنترل دیابت مفید است.

بیشتر بخوانید: چگونه تغذیه سالم‌تر داشته باشیم؟

این تحقیق اخیر می‌تواند به توضیح این موضوع کمک کند که چرا همه این نتایج مفید با رژیم غذایی مدیترانه‌ای مرتبط هستند، از آنجا که علم شروع به پیوند میکروبی به بسیاری از جنبه‌های سلامت انسان از جمله چاقی و اختلالات خود ایمنی گرفته تا افسردگی و اضطراب مرتبط می‌باشد.

منبع: insider

قبلی «
بعدی »

من در رشته مهندسی کامپیوتر تحصیل کردم.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    مطالب اخیر