شارژر تقلبی چه بلایی سر گوشی می‌آورد؟

شارژر تقلبی چه بلایی سر گوشی می آورد؟

شاید شما فکر کنید که برای شارژ یک گوشی، اتصال یک کابل که به آن بخورد کافی است. اما همه ی شارژرها به خوبی ساخته نشده‌اند. یک سری از آنها بسیار طول می‌کشد تا باتری شما را پر کنند و یک سری دیگر هم سریع شارژ کرده و در عوض به باتری شما آسیب می‌رسانند. همچنین یک کابل تقلبی نیز ممکن است به باتری آسیب وارد کند. در ادامه با ما همراه باشید تا ببینید شارژر تقلبی چه بلایی سر گوش‌تان می‌آورد.

شارژر تقلبی
خوشبختانه شارژرها چیزهای پیچیده‌ای نیستند و با چند قدم ساده شما می‌توانید از پیش آمدن مشکلات برای باتری گوشی تان جلوگیری کنید.

شارژر تقلبی چه بلایی سر گوشی می آورد؟

آسیب شارژر تقلبی به گوشی

شارژرهای تلفن‌های همراه کار ساده‌ای انجام می‌دهند. آن‌ها انرژی مورد نیاز تلفن همراه شما را تامین می‌کنند. با اتصال شارژر به گوشی مدار شارژ کردن فعال می‌شود که باعث پر شدن باتری خالی شما می‌شود.

بیشتر بخوانید: ۷ ویژگی جالب اندروید که احتمالاً از آن‌ها خبر ندارید

کمی قبل‌تر برای انجام هریک از این کارها به یک ابزار جداگانه نیاز داشتید و برای روشن کردن آنها نیازمند برق بودید. باتری شاید در ذهن خیلی از ما ساده‌ترین بخش یک دستگاه الکترونیکی باشد، اما فرض کنید لحظه‌ای این قطعه (باتری) را از وسیله خود جدا کنید، قطعا از هیچ یک از امکانات آن نمی توانید استفاده کنید. استفاده از چنین قطعه باارزشی آدابی دارد که بد نیست با آن آشنا شوید.

هوای باتری خود را دارید؟

برای استفاده از امکانات گوشی یا دستگاه‌های مختلف دیگر مانند لپ تاپ و تبلت به شارژ کردن باتری نیاز دارید. باتری هم مثل تمام قطعات دیگر عمر مشخصی دارد که نگهداری مناسب آن می‌تواند عمرش را بیشتر کند. زمان تهیه هریک از دستگاه‌ها یک شارژر مناسب با آن دستگاه در جعبه قرار می گیرد. تا زمانی که از این شارژر استفاده می‌کنید احتمالا هوای باتری خود را دارید و صدمه‌ای به آن نمی‌زنید، اما در بسیاری از مواقع به شارژر استاندارد و مخصوص دستگاه خود دسترسی ندارید. استفاده از دیگر شارژرها می‌تواند آسیب های جدی به دستگاه شما بزند.

ممکن است همه شارژرهای گوشی‌ها و تبلت‌های اندروید یا iOS به یکدیگر بخورند، اما این دلیل منطقی برای استفاده از هر شارژری نیست. باید دقت کنید آیا شارژر مناسب دستگاه شماست یا نه و بعد از آن استفاده کنید.

شارژر تقلبی چه بلایی سر گوشی می آورد؟

همه چیز درباره شارژر تقلبی

شارژرهای تقلبی

شارژرهای دستگاه‌های الکترونیکی که گاهی به آن آداپتور نیز گفته می‌شود، وظیفه تبدیل برق ۲۲۰ ولت به ولتاژ موردنیاز باتری دستگاه را برعهده دارند. با گشت وگذار در بازار یا فروشگاه‌های اینترنتی براحتی می‌توانید انواع مختلفی از شارژرها را با قیمت‌های متفاوت مشاهده کنید. در بسیاری از موارد قیمت این شارژرها بسیار ارزان است. تفاوت این شارژرهای ارزان قیمت با نمونه اصلی چیست و چرا اینقدر ارزان تر عرضه می‌شوند؟ اگر بخواهیم در مورد همه شارژرهای ارزان قیمت لفظ تقلبی را به کار ببریم شاید کم لطفی باشد، اما باید بگوییم شارژرهای ارزان قیمت و گاهی گران قیمت ممکن است اصل نباشند.

مشکلات شارژرهای تقلبی

به طور طبیعی با توجه به نوع باتری و نیاز هر دستگاه شارژر متناسب آن طراحی و عرضه می‌شود. به دلایل مختلف مثل گم‌شدن، خراب‌شدن و در دسترس نبودن شارژر اصلی، کاربران شارژر جایگزین تهیه می‌کنند، اما باید توجه داشت شارژرهای تقلبی می‌توانند آسیب‌های جدی به دستگاه بزنند. به عنوان مثال ممکن است یک شارژر، میزان ولتاژ ورودی و خروجی متناسب با دستگاه را تأمین نکند. درگاه‌های گوشی برای اتصال شارژر به صورت استاندارد طراحی می‌شوند و طراحی ضعیف شارژرهای تقلبی می‌تواند موجب شود کابل شارژر به درستی در درگاه قرار نگرفته و گاهی موجب گشاد شدن درگاه می‌شود که در صورت استفاده از شارژر اصلی هم به درستی عملیات شارژ دستگاه انجام نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: چرا باتری گوشی ها به‌سرعت خالی می‌شود

در برخی موارد دیده شده هنگام اتصال دستگاه به سیستم با شارژر تقلبی، دستگاه توسط سیستم شناسایی نمی‌شود که این یکی دیگر از معایب کابل‌های شارژ تقلبی است. همچنین به طور پیش فرض در یک شارژر قطعاتی قرار دارد که هنگام شارژ شدن کامل دستگاه، شارژرسانی به باتری را متوقف می‌کند تا میزان زیاد شارژ، عمر باتری را کاهش ندهد.

متأسفانه مشکلات جدی‌تری هم وجود دارد و گاهی دیده شده استفاده از شارژر تقلبی موجب آسیب جدی به سخت افزار دستگاه یا سوختن کامل دستگاه شده است. آتش‌سوزی احتمالی یکی دیگر از معضلاتی است که ممکن است رخ دهد، چراکه خیلی اوقات در زمان استفاده از شارژرهای تقلبی، گرمای تولیدشده توسط شارژر آن قدر بالاست که در صورت قرارگیری در کنار وسایل قابل اشتعال ممکن است موجب آتش سوزی شود.

همچنین گاهی دیده شده استفاده از شارژرها و کابل های تقلبی در زمان اتصال شارژر به دستگاه موجب جرقه زدن هایی بوده که یا سوکت دستگاه را از بین برده یا موجب آسیب‌های جدی‌تری شده است. بسیاری از شارژرهای تقلبی ممکن است سرعت شارژ باتری را بالا ببرند و حتی در برخی موارد ممکن است بعد از جدا کردن شارژر متوجه شوید با این که نماد شارژ شدن دستگاه نمایش داده شده، ولی دستگاه شارژ نشده است.

شارژر تقلبی چه بلایی سر گوشی می آورد؟

راهکارهای تشخیص شارژرهای تقلبی

معمولا ظرافت در طراحی شارژرهای اصلی لحاظ شده است و با یک نگاه ساده می‌توان تفاوت بین نمونه‌های اصلی و تقلبی را متوجه شد. همچنین کیفیت فیزیکی شارژرهای اصلی با شارژرهای تقبلی کاملا متفاوت است. به عنوان مثال جنس بدنه شارژر و همچنین رنگ چاپ روی آن می تواند گزینه هایی باشد که در زمان خرید باید به آن توجه کرد. در مورد کابل شارژر هم نکات ظریفی وجود دارد؛ به عنوان مثال کابل‌های اصلی بسیار نرم‌تر و کابل‌های تقلبی بسیار خشک‌تر و شکننده‌تر هستند. همچنین قسمت‌هایی که قرار است به درگاه‌های دستگاه متصل شود در بسیاری از موارد کاملا متفاوت طراحی شده است. به عنوان مثال اندازه سوکت‌ها و نوع طراحی آنها می‌تواند گزینه‌های مناسبی برای تشخیص محصول اصل از تقلبی باشد.

بیشتر بخوانید: نکات خرید قاب گوشی

طول عمر باتری گوشی خود را بیشتر کنید

برای این که عمر باتری گوشی خود را بیشتر کنید بهتر است به نکات زیر توجه داشته باشید و دقت کنید استفاده مناسب از شارژرهای اصلی و حتی خرید شارژرهای جایگزین مناسب می‌تواند جلوی آسیب دیدگی احتمالی دستگاه شما را گرفته و به طول عمر باتری کمک کند.

تا جایی که امکان دارد از شارژر اصلی دستگاه خود برای شارژ استفاده کنید.

شارژر و کابل اصلی دستگاه خود را همیشه همراه داشته باشید و بیرون از منزل یا محل کار در صورت نیاز به شارژ کردن از آن استفاده کنید.

معمولا در جعبه دستگاه شارژرهای فندکی وجود ندارد، اگر نیاز به خرید این گونه شارژرها داشتید دقت کنید که ورودی و خروجی یکسان با شارژر اصلی را داشته باشند. (اعداد را می‌توانید روی شارژر اصلی مشاهده کنید)

در صورت نیاز به استفاده از پاوربانک نیز به مواردی که در گزینه قبل گفته شد دقت کنید. همچنین بهتر است از کابل اصلی استفاده کنید.

کمی بیشتر هزینه کنید تا جلوی ضررهای مالی بیشتر را بگیرید. معمولا شارژرهای تقبلی ارزان قیمت تر هستند، اما آسیبی که به دستگاه شما می‌زنند ممکن است هزینه بیشتری برای شما داشته باشد.

منبع: namnak

قبلی «
بعدی »

من در رشته مهندسی کامپیوتر تحصیل کردم.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    مطالب اخیر