کدام‌یک فناوری انقلابی بعدی در تلویزیون‌ خواهد بود؟ قسمت آخر : برنده

کدام‌یک فناوری انقلابی بعدی در تلویزیون‌ خواهد بود؟ قسمت آخر : برنده

میکرو LED و مینی LED از فناوری‌های پیشرفته در نمایشگرهای تلویزیونی هستند که در نسل بعدی محصولات، احتمالا استفاده‌ی گسترده از یکی از آن‌ها را شاهد خواهیم بود.

دنیای تلویزیون همیشه پر از اصطلاح‌ها و مخفف‌های گوناگون بوده است. اخیرا محصولات بازار به‌گونه‌ای شده‌اند که تصور حضور در دنیای پر از حروف الفبا را داریم. OLED ،QLED ،HDR ،HDTV ،HDMI ،ARC ،eARC و بسیاری از اصطلاح‌های مخفف دیگر توضیحاتی هستند که در شرح مشخصات تلویزیون‌های امروزی دیده می‌شوند. به‌هرحال، چنین اصطلاح‌هایی وجود دارند و احتمالا به‌زودی، نمونه‌های جدید دیگر نیز متولد خواهد شد. دو اصطلاح جدید قطعا در آینده‌ای نزدیک بیش‌ازپیش به گوش کاربران خواهد رسید: MicroLED و mini-LED

احتمالا با نگاهی اولیه به اصطلاح‌های مینی LED و میکرو LED، تصور می‌کنید با مفاهیمی مشترک روبه‌رو هستید؛ اما این اصطلاح‌ها دو نوع نمایشگر متفاوت را برای تلویزیون نشان می‌دهد. در مطالب قبلی ما میکرو LED و مینی LED را بررسی کردیم و در این مقاله به بررسی تفاوت این دو تکنولوژی و برتری هر کدامیک از این نسل‌ها می‌پردازیم.

ابعاد

همان‌طورکه قبلا گفته شد، محدودیت ابعادی در تولید تلویزیون‌های microLED وجود ندارد. سونی محصولات میکرو LED خود را با برند CrystalLED تولید می‌کند و موفق شده نمونه‌ای با ۱۷ فوت قطر (۲۰۴ اینچ) تولید کند که کیفیت ۱۶K ارائه می‌کند. ژاپنی‌ها هنوزهم می‌توانند به‌راحتی و با اضافه‌کردن پنل‌های میکرو LED بیشتر، ابعاد تلویزیون خود را افزایش دهند.

کدام‌یک فناوری انقلابی بعدی در تلویزیون‌ خواهد بود؟ قسمت آخر : برنده

تلویزیون‌های miniLED همان محدودیت‌های ابعادی تلویزیون‌های سنتی LED را دارند. درواقع آن‌ها را می‌توان حداکثر هم‌اندازه با بزرگ‌ترین تلویزیون‌های OLED کنونی تولید کرد. محدودیت ابعادی چنین نمایشگرهایی آن‌ها را در فاصله‌ی بسیار زیاد از تلویزیون‌های غو‌ل‌پیکر microLED قرار می‌دهد. محدودیت تلویزیون‌های LED و miniLED به‌‌دلیل تعداد LEDها نیست؛ چون آن‌ها را می‌توان به‌ تعداد نامحدود استفاده کرد. ماتریس LCD که در تلویزیون‌های این‌چنینی استفاده می‌شود، محدودیت اصلی را ایجاد می‌کند. درحال‌حاضر، بزرگ‌ترین تلویزیون LED جهان را سامسونگ تولید کرده که در سال ۲۰۱۳، به‌عنوان تلویزیون UHD با ابعاد ۱۱۰ اینچ معرفی شده است.

برنده: میکرو LED

قیمت

درحال‌حاضر، تلویزیون‌های microLED فقط برای کاربران متمول مناسب هستند. چنین تلویزیون‌هایی آن‌‌قدر گران‌قیمت هستند که نه سامسونگ و نه سونی، قیمت رسمی آن‌ها را در وب‌سایتشان اعلام نمی‌کنند. سیاست آن‌ها نمادی از این اصطلاح معروف است: «اگر قیمت کالایی را می‌پرسید، توان خرید آن را ندارید». البته می‌توان قیمت احتمالی تلویزیون‌های میکرو LED را به‌طورکلی تخمین زد. قیمت تلویزیون CrystalLED سونی با رزولوشن ۱۰۸۰P و ابعاد ۱۲۰ اینچ ۱۸۰ هزار دلار خواهد بود که درصورت تمایل برای خرید نمونه‌ی ۴K، باید ۷۰۰ هزار دلاری بپردازید.

خرید تلویزیون میکرو LED برای بسیاری از کاربران ممکن نخواهد بود

تلویزیون‌های مینی LED قیمتی نزدیک و تقریبا برابر با دیگر نمونه‌های LED در بازار دارند. حتی برخی اوقات در‌مقایسه‌‌با آن‌ها با ابعاد برابر، قیمت ارزان‌تری هم از نسخه‌های قدیمی دارند. TCL اولین تلویزیون‌های مینی LED خود را در سال ۲۰۱۹ و با قیمتی ارزان‌تر از دوهزار دلار برای نسخه‌ی ۶۵ اینچی معرفی کرد.

TCL در CES 2020 چند مدل تلویزیون جدید miniLED رونمایی کرد که آن‌ها را Vidrian Mini LED نامیده است. Vidrian پنل‌های مینی LED را روی صفحه‌ی نازک شیشه‌ای قرار می‌دهد که درنهایت، نمایشگری نازک‌تر را با نوردهی بیشتر و رنگ سیاه عمیق‌تر تولید می‌کند. مدل‌هایی که به فناوری مذکور مجهز باشند، قیمت گران‌تری دارند؛ اما به‌هرحال بازهم مینی LED قیمتی عادلانه‌تر از میکرو LED خواهد داشت.

برنده: مینی LED

روشنایی و عمق رنگ سیاه و کنتراست

کدام‌یک فناوری انقلابی بعدی در تلویزیون‌ خواهد بود؟ قسمت آخر : برنده

در مشخصات کیفیت تصویر، حتی فناوری پیش‌گامی همچون مینی LED تلاش می‌کند فاصله‌ی پنل‌های LED و QLED را با OLED کاهش دهد؛ البته هنوز نمی‌دانیم در این تلاش چقدر موفق خواهد شد.

تلویزیون‌های OLED و microLED با توانایی نوردهی پیکسل‌به‌پیکسل، مزیت بسیار زیادی درمقایسه‌با پنل‌هایی ارائه می‌کنند که روی تمامی پیکسل‌ها کنترل ندارند. به‌علاوه روشنایی مثال‌زدنی در پنل‌های میکرو LED، کنتراست آن‌ها را درمقایسه‌با پنل‌های مرسوم، بسیار بهتر نشان می‌دهد.

برنده: میکرو LED

دسترسی‌پذیری

چنین مقایسه‌ای پاسخ بسیار روشنی دارد. اگرچه ازلحاظ تئوری امروز می‌توان تلویزیون میکرو LED خرید، قطعا باید در دسته‌ی افراد بسیار ثروتمند باشید تا چنین وسیله‌ای را به خانه‌ی خود اضافه کنید. تلویزیون‌های مینی LED ازلحاظ دسترسی‌پذیری درمقابل تلویزیون‌های میکرو LED قرار می‌گیرند و اکنون با برند TCL به بازار عرضه می‌شوند. سونی و ال‌جی تاکنون نمونه‌های اولیه‌ی مینی LED را به‌نمایش گذاشته‌اند؛ درنتیجه، سلطه‌ی TCL بر بازار جدید عمر زیادی نخواهد کرد. البته این شرکت به‌‌‌عنوان شروع‌کننده و اولین تولیدکننده‌ی بازار، برتری نسبی خود را تا آینده‌ی نزدیک حفظ خواهد کرد.

کدام‌یک فناوری انقلابی بعدی در تلویزیون‌ خواهد بود؟ قسمت آخر : برنده

برنده: مینی LED

مینی LED و میکرو LED دو فناری جذاب و جدید نمایشگر در سال‌های پیش‌ رو هستند که قطعا روی صنعت تلویزیون تأثیر خواهند گذاشت و شاید تلویزیون بعدی شما به یکی از فناوری‌های مذکور مجهز باشد؛ البته احتمالا اکثر کاربران از مینی LED استفاده خواهند کرد. علاوه‌بر دو فناوری اصلی که در این مطلب معرفی کردیم، فناوری دیگری به‌نام QD-OLED در نمایشگرها وجود دارد که با ترکیب QLED و OLED متولد شد. تلویزیون‌هایی که شاید با چنین فناوری تولید شوند، قیمتی بسیار گران‌تر از مینی LED و البته ارزان‌تر از microLED خواهند داشت.

قسمت اول : میکرو LED
قسمت دوم: مینی LED
قسمت آخر: برنده

منبع: زومیت

قبلی «
بعدی »

من در رشته مهندسی کامپیوتر تحصیل کردم.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    مطالب اخیر