احتمالا شما هم خانمهایی را دیدهاید که همیشه آراسته و آرایش کرده در همهجا حضور پیدا میکنند و شاید از خود پرسیدهاید چگونه ممکن است یک خانم در آخر شب ظاهری مثل اول روز داشته باشد. اگر شما هم کمی کنجکاو بوده، در اینستاگرام و سایر شبکههای مجازی فعال باشید یا تراکتهای تبلیغاتی آرایشگرها به دستتان رسیده باشد، حتما تبلیغات مربوط به آرایش دائم را دیدهاید. بله، آرایش دائم یا میکروپیگمنتیشن! فرآیندی که طی آن رنگها به صورت طبیعی روی صورت شما مینشیند و شما را تبدیل به فردی میکند که ۲۴ ساعته آراستهاید و از هرگونه مواد آرایشی بینیاز هستید.
بیشتر بخوانید: چگونه ماندگاری رنگ موها را افزایش دهیم؟
روش میکروپیگمنتیشن چیست؟
انجام میکروپیگمنتیشن به سختی تلفظش نیست؛ روشی است مبتنی بر اصول علمی و پزشکی با استفاده از دستگاههای استاندارد و وسایل یک بار مصرف استریل که به کاربر (پیگمنتر) این امکان را میدهد که بنا به تقاضای مشتری، نسبت به ارائه یک آرایش دائمی ایمن اقدام کند؛ این کار فرآیند کاشت رنگدانههای زیست سازگار در عمق مشخصی از لایه پوست، با حداقل آسیب به بافت پوستی است. این تکنیک علاوه بر کاربردهای زیبایی در حوزه پزشکی نیز کاربرد وسیعی دارد.
برخلاف تاتو که برای نقاشی کردن روی بدن استفاده میشود، میکروپیگمنتیشن برای بازسازی طبیعی، متعادلسازی و جلوه بخشیدن به چهره استفاده میشود که درنتیجه زیبایی بیشتر چهره در طولانی مدت را به ارمغان میآورد.
از میکروپیگمنتیشن در حوزه آرایش چه استفادههایی میشود؟
بهبود ظاهر پلکها، اضافه کردن یا جایگزین کردن ابروها، بهبود خط لب، خط چشم دائمی، تقویت مژه برای مژههای کم پشت، قرینهسازی ابروها، لکهای ماه گرفتگی، ناهنجاریهای مویرگی خوشخیم، مخفی کردن قسمتهای بیمو در بیماران دارای جای زخم روی فرق سر، بازسازی هاله سینه و آرایش چشم برای افرادی که به مواد آرایشی آلرژی دارند از مواردی است که میتوان از میکروپیگمنتیشن کمک گرفت. در حوزه آرایش دائم برای موارد زیر میتوان از این روش استفاده کرد:
- طراحی و قرینهسازی ابرو با تکنیکهای مختلف به عنوان مثال هاشور ابرو، سایه ابرو و …
- خط چشم دائم پلک بالا یا خط مژه دائم پلک بالا، خط چشم پلک پایین، سایه چشم پلک بالا و پایین که در اصطلاح عموم به آن هاشور خط چشم یا هاشور مژه هم گفته میشود.
- میکروپیگمنتیشن رژلب و خط لب یا دراصطلاح هاشور رژلب جهت قرینهسازی لب یا حجیمسازی لب. گاهی از آن برای از بین بردن سفیدی بیش از حد لبها هم استفاده میشود. با این روش میتوان سیاهی دور لبهای افراد را نیز از بین برد.
- کاربرد دیگر از بینبردن جای بخیه، از بین بردن لکها یا اسکارهای پوستی است. درواقع با این روش میتوانیم دقیقا رنگ پوست مدل را ساخته و در قسمتهایی از پوست که از نظر رنگ ناهمگون است کار کنیم، به عنوان مثال برای از بین بردن ماه گرفتگی.
بیشتر بخوانید: لیزر اربیوم چیست و در چه مواردی کاربرد دارد؟
میکروپیگمنتیشن چه فرقی با تاتو دارد؟
میکروپیگمنتیشن روشی تقریبا مشابه تاتو به شکل سنتی دارد، با این تفاوت که در این روش، رنگ مانند دانههای مو و در جهت رویش موهای ابرو روی پوست مینشیند و تفاوت آن با تاتوهای قدیمی این است که دیگر یک کادر پررنگ و ناجور وجود ندارد، فقط تارهایی مانند مو با سوزن نازکی داخل ابرو کشیده میشوند که خیلی هم پررنگ و مشخص نیستند بلکه رنگی طبیعی دارند. تفاوت پیگمنت با تاتو در روش اجرای آن، همچنین بدون درد و خونریزی بودن آن است که درنتیجه التهاب کمتری در افراد ایجاد میکند.
در گذشته فردی که تاتو انجام میداد ممکن بود تا مدتها از فعالیتهای روزانه خود دور شود یا نتواند در اجتماع ظاهر شود ولی در این روش، بسته به نوع پوست و ویژگیهای بدن افراد، التهاب و زخم بسیار کم است. در پیگمنت به دلیل استفاده از کارتریجهای یکبار مصرف و رنگهای تست شده، ایمنی و بهداشت کار بسیار بالا و خطر انتقال بیماری بسیار کم است. باتوجه به ظریف بودن سوزنهای این دستگاه، درد حاصل از این کار بهشدت کاهش یافته است و میتوان به جرات، کلمه پیگمنت بدون درد را به کار برد.
پزشکان چه میگویند؟
همانطور که گفتیم میکروپیگمنتیشن در حوزه پزشکی کاربرد فراوانی دارد، اما کاربرد آن به شکل گسترده و به عنوان یک فرآیند زیبایی موضوعی است که باید به آن توجه کرد. امروزه در کاربردهای پزشکی از اصطلاح میکروپیگمنتیشن یا درماتوگرافی به جای عنوان تاتو استفاده میشود. از این روش برای درمان ضایعات پوستی، اسکارها، سوختگی، ترمیم ابرو، علامتگذاری در آندوسکوپیها، میکروپیگمنتیشن قرنیه، درمان ضایعات پوستی با منشاء ویروسی و… بهره میبرند.
منبع: برترینها