نماد سایتنماد سایت حرفه ای

اا نکته عکاسی با موبایل : چگونه می توانیم با موبایل عکس های بهتری بگیریم؟

اا نکته عکاسی با موبایل : چگونه می توانیم با موبایل عکس های بهتری بگیریم؟اا نکته عکاسی با موبایل : چگونه می توانیم با موبایل عکس های بهتری بگیریم؟

هر یک از ما احتمالا دوربین‌های مختلفی در اختیار دارند که همه آنها دارای کاربردهای مناسب، نقاط قوت و نقاط ضعف منحصر بخود هستند. یکی برای زمانی است که به وضوح بالا نیاز داریم. دیگری می تواند پرواز کند (دوربین های نصب شده بر روی ابزارهاب پرنده مثل کوادکوپترها). یکی از آنها را می‌توانیم به کلاه دوچرخه وصل کنیم و دیگری می‌تواند ۱۱ فریم در ثانیه عکس بردارد. البته، دوربینی که تقریبا همیشه همراهمان است در واقع دوربین تلفن همراه است. البته این بهترین دوربین عکاسی نیست، اما مطمئنا بعضی جاها خیلی به درد میخورد.

اکثر مردم وقت خود را با دوستان و خانواده صرف می‌کنند و با تلفن های خود عکس های زیادی می‌گیرند. فارغ از اینکه سوژهی شما چه چیزی است، در اینجا چند راهنمایی سریع در مورد چگونگی گرفتن بهترین عکسها را با تلفن همراه خواهیم داشت.

۱) به دنبال نور بگردید

نور بزرگترین وجه در عکاسی است، در نتیجه اولین مورد در فهرست ماست. مهم نیست کجا عکس می‌گیرید و از چه دوربینی استفاده می‌کنید. اولین کاری که باید انجام دهید این است که به اطراف خود نگاه کنید و دنبال منبع نور باشید. نور ممکن است از لامپ‌ها، یا یک پنجره، از یک لامپ سقفی یا حتی خورشید باشد. هنگامی که مسیر و کیفیت این نور را می‌دانید، تازه در مسیر عکسبرداری بهتر خواهید بود.

هنگامی که نور به طور عمده از بالا به پایین می­‌تابد و به خوبی نفوذ نمی‌کند (مانند “هالوژن سقفی”)، در اطراف چشم بخاطر سایه های ایجاد شده از ابرو دایره های سیاه ایجاد می شود و شاید هم صورت بصورت کلی تیره شود. گاهی اوقات سخت است که از این حالت اجتناب کرد، اما اغلب می‌توان آنرا برطرف کرد، مثلا از سوژه بخواهیم چندین قدم به عقب برگردد تا نور در مقابل آنها قرار گیرد یا حتی کمی به صورت خود زاویه رو به نور دهد. اما اگر این تنها منبع نور در اطرافتان است، شاید تنها راه حل استفاده از فلش تلفن باشد.

تصاویر زیر دست نخورده و بدون ویرایش هستند.

به طور مستقیم زیر نور لامپ سقفی. چنانچه با نورپردازی بالاتری مانند نور هالوژن گرفته شود می تواند عکس بی کیفیت تری از آب دربیاید.

در این عکس سوژه دو قدم به عقب تر رفته تا نور تابیده از لامپ سقفی روبروی آن قرار گیرد.

نکته دیگری که باید به خاطر داشته باشید و از آن اجتناب ورزید این است که سوژه شما دارای نور پس‌زمینه باشد. به استثنای مواقعی که می خواهید عکستان فرم سیلوئت ) تکنیک ضد نور (بخود بگیرد نباید در حالی از افراد عکس بگیرید که پشتشان به منبع نور باشد. با این کار از بسیاری از جزئیات در چهره‌ها خلاص می‌شوید که معمولا حتی ارزش گرفتن عکس را ندارد! در این وضعیت، فقط از آنها بخواهید تا رو به نور بایستند (پشت خود را به نور کنید!) به همین سادگی.

همیشه صورت سوژه به سمت جایی که نور از آن می‌آید باشد. حتی چرخش صورت به سمت نور می‌تواند کیفیت یک تصویر را به طور چشمگیری بهبود بخشد.

نور پنجره را فراموش نکنید. دو پیشنهاد در بالا براحتی قابل حل است. کافی است روی سوژه به سمت یک پنجره باشد (البته در طول روز)، و یا حتی با قرار گرفتن در سمت چپ یا راست پنجره. این نیز یک راه عالی است برای گرفتن فوری عکس با تلفن همراه از مواد غذایی و یا هر چیز دیگری که شما می خواهید. سوژه را نزدیک یک پنجره قرار دهید، ترکیب بندی کنید و عکستان را بگیرید.

نور از پشت سوژه

نور از کنار

نور از جلو

۲) در عکاسی زمان مناسب استفاده از فلش را بدانید.

بهتر است که هیچ وقت از فلاش گوشی استفاده نکنید مگر اینکه گزینه دیگری برای نور وجود نداشته باشد. با وجودی که تلفن‌های مدرن و بروز دارای فلاش رنگی متعادل هستند که کارایی بسیار خوبی هم دارند، استفاده از نور طبیعی موجود تقریبا همیشه یک گزینه بهتر است. من به طور پیش فرض فلش را خاموش می‌کنم و فقط زمانی که می دانم به آن نیاز دارم، آن را روشن می‌کنم. اگر حتی شما آن را بر روی حالت  Auto قرار دهید، ممکن است زمانی که به نور فلش نیاز ندارید کار کند و عکس شما را خراب کند.

با فلاش

نور پنجره. بدون فلش. جذابتر و طبیعی تر.

۳) عکس سلفی همیشه بهترین گزینه عکاسی نیست.

در حالیکه حتی یک بچه سه ساله هم احتمالا می داند که این روزها عکس سلفی (selfie) چه ویژگی‌هایی دارد، اما سلفی همیشه بهترین گزینه برای عکاسی نیست. اگر هیچکس در اطراف شما وجود نداشت پس حتما خودتان دست خود را دراز کرده و یک سلفی با مادربزرگ بگیرید. اما اگر کسی در اطراف شما باشد، از آنها بخواهید تا یک عکس از شما بگیرد. این نوع عکس طبیعی‌تر و زیبا تر از عکسی، جلوه می کند که نیمی از بازوی شما در آن دیده میشود. حتی می توانید یک سه پایه کوچک تهیه کرده و بر روی گوشی خود نصب کنید.

اگر شما مجبور به گرفتن سلفی هستید، یادتان باشد که همواره راه‌هایی برای برداشتن عکس‌های بهتر وجود دارد. شما می‌توانید از تایمر دوربین استفاده کنید تا بتوانید عکس را بدون نیاز به فشار دادن دکمه شاتر بگیرید. همچنین پس از برداشتن عکس آن را کراپ کنید تا از شر آن دست مزاحم راحت شوید! و در درجه اول، فراموش نکنید که صورتتان به سمت نور باشد.

آیا می توانیم سلفی بگیریم؟ حتما. آیا این تصویر که توسط یک دوست گرفته شده بهتر است؟ بله

بیشتر بخوانید: چگونه باطری اصل و تقلبی گوشی های سامسونگ را از هم تشخیص دهیم ؟

۴) هرگز زوم نکنید.

بزرگنمایی” روی (اکثر) دوربین های تلفن همراه آن “زومی” نیست که شما فکر می­کنید. در حالی که برخی از تلفن های همراه دارای یک عملکرد زوم اپتیکال هستند، اکثریت فاقد این ویژگی هستند و هر زوم ساخته شده در آن “زوم دیجیتال” نامیده می شود. در این موارد، هیچ لنز داخلی گوشی وجود ندارد که عمق میدان را تنظیم کند. به جای آن، تنها چیزی که “بزرگنمایی” انجام میدهد نرم افزاری است که تصویر را به اندازه کوچکتر تقلیل می دهد. خودتان بعدا می توانید هنگامیکه عکس ها را ویرایش می کنید این کار را انجام دهید تا رزولوشن تصویر را از دست ندهید. چون ممکن است بعدا به آن عکس و رزولوشن نیاز داشته باشید.

در اینجا کاربر به جای زوم کردن “در دوربین”، تصویر را هنگام پست کردن کراپ کرده است تا تصویر اصلی که وایدتر است را حفظ کند.

۵) بدون حرکت و لرزش دست عکس بگیرید.

دست‌های لرزان عکاس همان‌قدر که برای دوربین های حرفه‌ای نقطه ضعف محسوب می­شود، به همان اندازه برای تصاویر تلفن همراه (مخصوصا در نور کم) بد است. اگر مطمئن نیستید که دستتان ثابت بوده یا لرزیده چندین عکس پشت سر هم بیندازید. شما می‌توانید از دکمه فیزیکی شاتر استفاده کنید مثل دکمه های تنظیم حجم صدای هدفون (یا اگر می­خواهید کمی با کلاس‌تر باشید از یک نسخه شاتر بلوتوثی استفاده کنید.)، و دست شما کمی پایدارتر از زمانی خواهد بود که انگشت خود را برای ضربه زدن به صفحه نمایش بلند می کنید. حتی برخی از برنامه های دوربین وجود دارد که عکس را تنها زمانی میاندازد که تلفن تشخیص می‌دهد که شما کاملا ثابت و بی حرکت هستید.

۶) فوکوس کنید

بر روی تصویر ضربه بزنید. فوکوس کنید. فقط بخاطر داشته باشید که شما می‌توانید برنامه‌هایی نصب کنید که به شما اجازه می‌دهد به صورت دستی فوکوس کنید، که این برنامه ها در مواردی که فوکوس اتوماتیک نمی تواند درست باشد، بسیار مفید است.

۷) زمان نوردهی را به صورت دستی تنظیم کنید.

این مهم تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید. اکثر مردم فقط گوشی را به سمت سوژهی مورد نظر می گیرند و  با ضربه زدن فوکوس می کنند و  به شاتر ضربه می زنند. آنها معمولا درباره تنظیم نوردهی تصاویر تلفن خود فکر نمی کنند. درست مثل یک دوربین حرفه‌ای، نوردهی یکی از مهمترین عناصر یک تصویر موفق است. البته این کار در گوشی ها معمولا خیلی آسان است. معمولا دراکثر گوشی هنگامی که روی تصویر ضربه میزنید و فوکوس می کنید، با بالا و پایین بردن انگشت بر روی تصویر (اسلاید) نوردهی را بر روی آن تنظیم کنید. هیچ هیستوگرام برای کمک به شما وجود ندارد و امیدواریم که روشنایی صفحه نمایش شما به درستی تنظیم شده باشد، اما این کار باید به شما کمک کند که در مسیر درست حرکت کنید و کنترل بیشتری بر تصاویر خود داشته باشید.

تصویر به صورت دستی تیره شد تا رنگ های برجسته (هایلایت) خز سفید سگ را کم کند. هنگام ویرایش تصویر می‌توانید سایه‌های پشت تصویر را بیشتر کنید.

۸) آزمایش با برنامه­‌های عکاسی تخصصی

برنامه­‌های دوربین ساخته شده در گوشی­ها به طور کلی درست است، اما برنامه های بهتری هم موجود است که امکانات خوبی به شما می دهد تا  مثلا تایمر، یا تنظیم تعادل رنگی یا سرعت شاتر یا ISO به صورت دستی و یا حتی الامکان عکاسی ماکرو. در این برنامه ها با ضربه بر روی یک دکمه میتوانید فوکوس اتوماتیک و حتی فوکوس را دستی تنظیم کنید. می توانید از برنامه استاندارد دوربین ساخته شده بر روی گوشی برای گرفتن عکس‌های سریع استفاده کنید، اما زمانی که زمان بیشتری دارید، برنامه های دیگری نیز میتوانند مفیدتر باشند.

۹) قوانین ترکیب بندی تصویر را فراموش نکنید.

حتی اگر این عکسها فقط بر روی گوشی شما باشد، این بدان معنا نیست که قوانین استاندارد ترکیب بندی را اعمال و رعایت نکنید. شما حتی می‌توانید یک شبکه را روشن کنید تا بتوانید با دقت بیشتری از قانون سوم استفاده کنید. تقارن، خطوط پیشرو، رنگ ها، بافت ها و سایر تکنیک های استاندارد ترکیب بندی برای عکاسی تلفن همراه استفاده می شود  و به یاد داشته باشید: ترکیب بندی به معنی قرار دادن چیزی که می خواهید در تصویر باشد نیست بلکه یعنی آن چیزی را که نمی‌خواهید در  قاب شما باشد.

 

بیشتر بخوانید: کالیبره کردن باتری

۱۰) لنز دوربین را تمیز کنید!

ممکن است با خود فکر کنید که خب این که یک موضوع  خیلی روشن و واضح است. شما لنز های DSLR خود را تمیز نگه می­دارید، پس چرا لنز دوربین گوشی خود را که در جیب یا کیف خود نگه می دارید – جایی که پر از گرد و غبار است- را تمیز تر و با سلیقه تر نگه نمیدارید؟ در حقیقت کمی خاک به نظر نمی رسد که آسیبی به تصاویر شما را برساند، اما لکه های چربی یا لکه های نازک روی لنز عکس‌هایتان را خراب می کنند. پس لنز دوربین گوشی خود را اغلب چک کنید.

برای مثال دوربین موبایل بعداز کار در باغ می تواند به این شکل درآیدپس لازم است آنرا همواره تمیز نگه دارید.

۱۲) ویرایش کنید

برنامه های موبایل زیادی وجود دارد که می‌توانند تصاویر را به سرعت و به خوبی ویرایش کنند – Adobe Lightroom Mobile، Snapseed، VSCO، و غیره – اما شما همچنین می توانید تصاویر را در کامپیوتر خود برای چک کردن کامل دانلود و ویرایش کنید. بعضی از دوربین ها حتی میتوانند فرمت DNG و یا برخی دیگر فرمت‌های خام را بگیرند. اگر دوربین شما چنین ویژگی دارد و سعی کنید حتما از آن استفاده کنید. فیلتر Instagram  هم ابزار خوبی برای ویرایش تصویر و عکس است. سعی کنید از برخی از برنامه های جدیداستفاده کنید!

بدیهی است، راه های بیشتری برای گرفتن عکس های عالی با تلفن همراه وجود دارد. اما با استفاده از نور و با بکارگیری برخی از این نکات ساده، شما به سرعت شروع به برداشتن تصاویر و عکسهای بهتری خواهید کرد.

و البته آخرین چیزی که باید انجام دهید این است که همیشه سعی کنید با استفاده از گوشی هوشمند خود بهترین خاطرات را با دوستان و خانواده خود ثبت کنید.

امیدوارم این مطالب در عکاسی شما کارآمد باشد لطفا برای حمایت از ما کامنت بگذارید.

خروج از نسخه موبایل