گوشیهای هوشمند دارای حسگرهای مختلفی ازجمله حسگر مجاورت، شتابسنج، ژیروسکوپ ، حسگر فشارسنج ، حسگر مغناطیسسنج، حسگر GPS ، حسگر نورمحیطی و… هستند که هرکدام وظیفهی خاصی برعهده دارند.
آیا تاکنون از خود پرسیدهاید که چگونه موقعی که حین برقراری تماس گوشی را نزدیک گوش خود میگیرید، صفحهنمایش آن بهصورت خودکار خاموش کند یا چگونه با چرخاندن صفحهنمایش، ویدئو بهصورت خودکار به حالت افقی یا عمودی پخش میشود یا چگونه در یک بازی ریسینگ میتوانید با تکاندادن گوشی، بهراحتی خودرو را هدایت کنید یا تنظیم نور خودکار صفحهنمایش چگونه انجام میشود؟
در ادامه با بررسی حسگرهای موجود در گوشیهای هوشمند از ابعاد مختلف به تمام این سؤالها و سؤالهای مشابه پاسخ خواهیم داد و نحوهی کار، کاربردها و سایر موارد مهم دیگر دربارهی این حسگرها را بیان میکنیم.
فهرست حسگرهای موجود در گوشیهای هوشمند
- حسگر مجاورت
- حسگر شتابسنج
- حسگر ژیروسکوپ
- حسگر مغناطیسسنج یا قطبنمای دیجیتالی
- حسگر GPS
- حسگر فشارسنج
- حسگر نور محیطی
- حسگرهای صفحهی لمسی
- حسگرهای زیستسنجشی ازجمله حسگر اثرانگشت، حسگر تشخیص عنبیه و حسگر تشخیص چهره
- حسگرهای دوربین (حسگر تصویر، حسگر عمق و حسگر ToF)
- حسگر میکروفون
- حسگرهای مرتباط با سلامت و ورزش افراد مثل حسگر تشخیصدهندهی ضربان قلب یا حسکر گامشمار
- حسگراسکنر بارکد و کدهای QR
- حسگر دماسنج
- حسگر تشخیصدهندهی رطوبت هوا
- حسگر شمارشگر گایگر
در مقالههای قبلی در مورد حسگر مجاور ، شتابسنج ، ژیروسکوپ ، gps و حسگر فشارسنج بحث کردیم و در این مقاله به بررسی حسگر نورمحیطی میپردازیم و در مقالههای آتی در مورد بقیه حسگرها بحث خواهیم کرد.
تعریف
حسگر نور حسگری است که نور محیط اطراف گوشی را تشخیص میدهد و نور صفحهنمایش را متناسب با نور محیط بهصورت خودکار افزایش یا کاهش میدهد و تنظیم میکند.
ساختار و نحوهی کار
حسگر نور محیطی گوشی قطعهای به نام فتودیود را در خود جای داده که به طیفهای مختلف نور حساس است و میتواند نور را به جریان الکترونیکی تبدیل کند. این حسگر در جلوی گوشی و معمولا در نزدیکی لنز دوربین سلفی تعبیه میشود. عملکرد حسگر نورمحیطی به این صورت است که شدت نور محیط اطراف گوشی را اندازهگیری و اطلاعات بدستآمده را به پردازندهی گوشی ارسال و درنهایت پردازنده نور نمایشگر گوشی را مطابق با میزان نور محیط تنظیم میکند؛ بنابراین در محیط روشن و پرنور نور صفحهنمایش افزایش و در محیط تاریک کاهش مییابد.
فعالکردن قابلیت تنظیم خودکار نور نمایشگر نهتنها عمر باتری گوشی را افزایش میدهد، بلکه باعث میشود نمایشگر همیشه نور مناسبی داشته باشد و چشمهای شما اذیت نشود.
فعال و غیرفعالکردن حسگر
این حسگر بهصورت پیشفرض در گوشیهای اندرویدی و آیفون فعال است؛ اما شما میتوانید این قابلیت را در نوار نوتیفیکیشن با فعالکردن گزینهی Auto در مقابل نوار نشانگر نور صفحهنمایش یا سربرگ Display در تنظیمات، بهصورت دستی غیرفعال یا فعال کنید. در گوشیهای آیفون نیز برای انجام این کار باید مسیر Settings > General > Accessibility > Display Accommodations > Enable/Disable Auto-Brightness را دنبال کنید (البته این تنظیمات مربوط به آیفون ۱۰ است؛ اما در سایر گوشیهای آیفون نیز باید مسیر مشابهی را دنبال کنید.
منبع: زومیت