طبق اعلام بانک مرکزی استفاده از رمز دوم یکبارمصرف از ابتدای دی ماه اجباری میشود؛ برای دریافت رمز یکبار مصرف بانک آینده از چه اپلیکیشینی باید استفاده کنیم و نحوهی فعالسازی آن چگونه است؟
بانک مرکزی هدف از اجرای طرح رمز یکبارمصرف پویا را جلوگیری از سهولت دسترسی مجرمان به اطلاعات حساب بانکی شهروندان در فضای وب و کاهش کلاهبرداریهای اینترنتی اعلام کرده که به دو روش پیامک و استفاده از اپیلیکیشنهای موبایل قابل استفاده است. در ادامه به توضیح بیشتر نحوهی فعالسازی رمز دوم یکبارمصرف برای هر بانک میپردازیم.
بانک آینده:
قبل از فعالسازی رمز یکبار مصرف در ابتدا میبایست برنامه ریما را (برنامه رمز یکبار مصرف “ریما” نسخه IOS ) یا ( برنامه رمز یکبار مصرف “ریما” نسخه اندروید ) را دانلود وپس از نصب، برنامه فعال گردد. فرآیند فعالسازی رمز یکبار مصرف اول و دوم به طور کلی از طریق خودپرداز به صورت ذیل میباشد.
مراحل فعالسازی رمز یکبار مصرف (رمز اول / رمز دوم)
۱) مراجعه به دستگاه خودپرداز بانک آینده
۲) وارد نمودن کارت مورد نظر درون دستگاه خودپرداز به منظور فعالسازی رمز یکبار مصرف اول و دوم
۳) انتخاب دکمه مربوط به “عملیات رمز”
۴) انتخاب “فعالسازی رمز یکبار مصرف اول” و یا “فعالسازی رمز یکبار مصرف دوم”
۵) پس از انتخاب یکی از گزینههای “فعالسازی رمز یکبار مصرف اول” و یا “فعالسازی رمز یکبار مصرف دوم”، میبایست «شماره تلفن همراه »را وارد نمایید.
۶) در صورتی که شماره تلفن همراه وارد شده صحیح باشد و با شماره تلفن همراه در زمان “تعریف مشتری” یکسان باشد، فرم ذیل نمایان میگردد؛ از اینرو نیاز به تایید “بلی”توسط کاربر میباشد; همچنین در این فرم تاریخ انقضای فعالسازی رمز یکبار مصرف اول و یا دوم را به همراه پیام “عدم دریافت کارمزد” را نمایش میدهد.
۷) در صورتی که در فرم قبل دکمه “بلی” را انتخاب کرده باشید؛ دستگاه خودپرداز رسید دارای “رمز ۸کاراکتری” را برای شما چاپ مینماید؛ در این مرحله میتوان گزینه “انجام عملیات جدید” به منظور دریافت رمز دوم یکبار مصرف بانک آینده را انتخاب نمایید و یا اینکه با انتخاب دکمه “قطع عملیات و گرفتن کارت” فرآیند را به پایان برسانید.
۸) در این مرحله “رمز ۸ کاراکتری” را از دستگاه خودپرداز دریافت نمودهاید و یک “رمز ۱۲۰ کاراکتری” برای تلفن همراه شما پیامک خواهد شد؛ به منظور بهرهمندی از رمز یکبار مصرف میبایست وارد برنامه شده و دو رمز مذکور را وارد قسمتهای “کد دریافتی از دستگاه” و “کد دریافتی پیامکی” نمایید.
نکته : “رمز ۸کاراکتری”دریافتی از دستگاه خودپرداز را میبایست درون برنامه ریما وارد (تایپ) نمایید.
نکته: “رمز ۱۲۰ کاراکتری” دریافتی از طریق پیامک را صرفاً کپی نموده و درون برنامه ریما وارد (الصاق/Past) نمایید؛ این رمز نیاز به تایپ کردن به صورت دستی نمیباشد و با انجام فرآیند کپی و چسباندن (Past) به صورت خودکار ۱۲۰ کاراکتر انتهای پیامک در قسمت برنامه درج خواهد شد.
نکته: توجه نمایید در نسخه اندروید ۱٫۰ برنامه ریما، بعد از کپی کردن پیامک حاوی ۱۲۰ کاراکتر، نیاز به حذف محتوای اضافه میباشد و در نسخه های آتی به صورت خودکار صرفاً رمز ۱۲۰کاراکتری کپی خواهد شد.
مراحل غیرفعال نمودن رمز یکبار مصرف اول یا دوم از طریق دستگاه خودپرداز:
۱) فرآیند ۱تا ۳ مربوط به “فعال سازی” راا نجام داده تا با فرم زیر برای شما نمایش داده شود.
۲) گزینه “غیرفعالسازی رمز یکبار مصرف اول” و یا “غیرفعال سازی رمز یکبار مصرف دوم بانک آینده” را انتخاب نمایید.
در صورت انتخاب گزینه “بلی”، رمز مورد نظر “غیرفعال” میگردد و دستگاه خودپرداز یک رسید مبنی بر غیرفعال شدن رمز را به کاربر ارائه میدهد.
نکته: تاکید میگردد که بر اساس الزام مراجع حاکمیتی از تاریخ ۱۵/۱۰/۱۳۹۸ امکان ارائه رمز دوم ایستا (ثابت) فراهم نبوده و ضروری است که دارندگان کارت از رمز دوم پویا استفاده نمایند.
نکته:همچنین به منظور استفاده از رمز دوم پویا، ضروری است که شماره تلفن همراه ثبت شده دارندگان کارت در پروفایل مشتری نیز صحیح باشد؛ در غیر اینصورت نیاز است دارنده کارت به-منظور اصلاح شماره تلفن همراه به شعب بانک مراجعه گردد.