فضای ذخیرهسازی معمولی:
فضای ذخیرهسازی معمولی فضایی است که در آن از درایوهای فیزیکی محلی برای ذخیره کردن دادهها در مکان اصلی کلاینت استفاده میکنیم. کاربر بهطور معمول از سختافزار مبتنی بر دیسک برای ذخیره اطلاعات خود استفاده میکند و اینگونه فضاهای ذخیرهسازی برای کپی، مدیریت و وارد کردن و یکپارچهسازی دادهها در داخل نرمافزار استفاده میشوند.
بهتر است بخوانید :
شبکههای HD یا اینترنت بهتر؛ اولویت با کدام است؟
ادهاک چیست؟ بررسی و معرفی شبکه بیسیم Ad-Hoc به زبان ساده
آموزش تست سرعت اینترنت؛ اینترنت شما واقعا چند مگابیتبرثانیه است؟
شبکههای اجتماعی چگونه درآمد کسب میکنند؟
ویژگیهای فضای ذخیرهسازی معمولی:
۱- فضای ذخیرهسازی معمولی بهدلیل آنکه به سرعت اینترنت وابسته نیست سرعت بالایی دارد.
۲- در گزینههای فضای ذخیرهسازی معمولی کاربر میتواند تنظیمات امنیتی را بهصورت دستی انجام دهد.
۳- کاربران در هر زمان بدون آنکه مشکلات دسترسی داشته باشند میتوانند اطلاعات خود را بازیابی کنند.
۴- بکاپگیری در مکان و هرگونه تغییر و اصلاح ساده و آسان است.
فضای ذخیرهسازی ابری:
فضای ذخیرهسازی ابری فضایی است که در آن درایوهای راه دور برای ذخیره کردن اطلاعات و دادهها در کلاودی که توسط کلاینت استفاده شده بکار گرفته میشوند. علاوه بر این، فضای ذخیرهسازی ابری از شبکه برای ذخیره کردن اطلاعات بر روی یک سرور خارج از محل که در مالکیت شرکت تأمین کننده آن سرویس است استفاده میکند. کاربر از این راهکار ذخیرهسازی برای پهنای باند، و دسترسی راه دور استفاده میکند.
ویژگیهای فضای ذخیرهسازی ابری:
۱- فضای ذخیرهسازی ابری گزینههای متنوعی از امنیت اطلاعات را ارائه میدهد.
۲- فضاهای ذخیرهسازی ابری با هر دستگاهی که به اینترنت متصل باشد بهسادگی قابل دسترسی هستند.
۳- ایرادها و مشکلات فضاهای ذخیرهسازی مبتنی بر کلاود بهراحتی قابل ردیابی هستند.
۴- برپاسازی فضای ذخیرهسازی ابری بسیار کارآمدتر و سادهتر از فضای ذخیرهسازی معمولی است.
تفاوتهای بین فضای ذخیرهسازی معمولی و فضای ذخیرهسازی ابری:
پارامترهای ارزیابی تفاوتهای موجود بین فضای ذخیرهسازی معمولی و فضای ذخیرهسازی ابری:
کارایی: فضای ذخیرهسازی ابری به دلیل استفاده از NoSQL کارایی بهتری دارد. اما فضای ذخیرهسازی معمولی نسبت به کلاود سرعت پایینتری دارد.
نگهداری: فضای ذخیرهسازی ابری از آن جهت که کاربر فقط از آن استفاده میکند و ارائه دهنده سرویس وظیفه نگهداری از آن را بهعهده دارد سادهتر است. اما فضای ذخیرهسازی معمولی از آن جهت که کاربر باید بهصورت دستی ابزار نگهداری را مدیریت کند سختتر است.
اطمینانپذیری: فضای ذخیرهسازی ابری به دلیل آنکه زمان کمتری برای شروع به کار لازم دارد اطمینانپذیری بالاتری دارد. اما فضای ذخیرهسازی معمولی برای شروع اولیه به تلاش زیاد نیاز دارد و اطمینانپذیری آن پایینتر است.
اشتراکگذاری فایل: فضای ذخیرهسازی ابری از اشتراکگذاری فایل بهصورت پویا پشتیبانی میکند زیرا میتواند با دسترسی به شبکه در هر جایی به اشتراک گذاشته شود. اما فضای ذخیرهسازی معمولی برای اشتراکگذاری داده به درایوهای فیزیکی نیاز دارد.
زمان دسترسی به فایل: در فضای ذخیرهسازی ابری زمان دسترسی به فایل به سرعت شبکه بستگی دارد، به همین دلیل سرعت دسترسی به فایل در فضای ذخیرهسازی معمولی بالاتر است.
امنیت: فضای ذخیرهسازی ابری به دلیل استفاده از ابزارهای زیاد امنیتی، امنتر از فضای ذخیرهسازی معمولی است، چونکه فضای ذخیرهسازی معمولی میتواند توسط انواع ویروسها و بدافزارها مورد حمله قرار بگیرد.
اپلیکیشنها: برخی از اپلیکیشنهای فضای ذخیرهسازی ابری آمازون درایو، دراپباکس و AutoSync هستند و از اپلیکیشنهای فضای ذخیرهسازی معمولی میتوان به HHD، SSD و پندرایوها اشاره کرد.
منبع : مجله شبکه , geeksforgeeks