چگونه اطلاعات و برنامه هایتان را به هارد دیسک جدید انتقال دهید؟

انتقال اطلاعات به هارد دیسک جدید

تعویض هارد دیسک لپ تاپ یا رایانه شخصی یکی از بهترین ارتقاءهایی است که می توانید انجام دهید. در اصل، این ارتقاء به شما کمک می کند تا عمر مفید یک لپ تاپ قدیمی را افزایش دهید. ارتقاء به یک هارد پرظرفیت تر فضای ذخیره سازی بیشتری را در اختیار شما قرار می دهد و همچنین باعث می شود پیشرفت زیادی در بازدهی لپ تاپ بدلیل سرعت بیشتر هارد دیسک بدست آورید به ویژه اگر قصد خرید یک هارد SSD را داشته باشید. آنچه درمورد جایگزینی هارد دیسک و انتقال آسان اطلاعات و برنامه های شما به هارد دیسک جدید لازم است در این مقاله آورده شده است.

هارد دیسک جایگزین را به درستی انتخاب کنید

همه هارد دیسک ها مثل هم نیستند. به عنوان مثال اگر لپ تاپی قدیمی دارید ممکن است کانکتور هارد لپتاپ با هارد دیسک های جدیدتر عمل نکند به همین ترتیب مطمئن شوید که هارد خریداری شده به درستی در براکت لپ تاپ یا رایانه شخصی شما قرار بگیرد.

برای اینکه بدانید چه نوع هارد دیسکی را باید بخرید؛ در مورد سازنده و مدل آن در اینترنت جست و جو کنید تا اندازه، ضخامت و نوع رابط آن را بیابید. (مثال: ۲.۵ اینچ، ضخامت ۱۲.۵ میلیمتر با رابط SATA) اکثر لپ تاپ ها از هارد دیسک های ۲.۵ اینچی استفاده می کنند اما برای اطمینان خاطر مشخصات لپتاپ خود را بررسی کنید. اطلاعات مربوطه را روی برچسب هارد دیسک پیدا خواهید کرد. هنگامی که هارد دیسک جایگزین مناسب را خریداری کردید تعویض فیزیکی هارد دیسک قدیمی با هارد دیسک جدیدتان بسیار آسان خواهد بود فقط کافی است چند پیچ را باز کنید و هارد دیسک جدید را در جای هارد دیسک قبلی قرار دهید.

اطلاعات، سیستم عامل و برنامه های خود را به هارد دیسک جدید انتقال دهید

اگر هارد دیسک اکسترنال یا حافظه تحت شبکه ای (NAS) دارید که در گوشه ای بلا استفاده مانده است لازم نیست چیزی جز یک هارد دیسک جدید خریداری کنید. با استفاده از نرم افزارهایی مانند Acronis True Image یا Free Clonezilla، می توانید فایل ایمیجی (image) از درایو فعلی خود در هارد دیسک اکسترنال ذخیره کنید.

این عمل درایو را کاملاً با اطلاعات، برنامه ها و تنظیمات به صورت دست نخورده کپی می کند. سپس می توانید هارد دیسک قدیمی رایانه خود را با هارد دیسک جدید عوض کنید. دوباره نرم افزار بک آپ (Cloning) را روی هارد دیسک جدید اجرا کنید و ایمیج بک آپ را که در هارد اکسترنال یا حافظه تحت شبکه (NAS) ذخیره کرده اید را نصب کنید.

علاوه بر آن اگر می خواهید سیستم عامل لپ تاپ خود را تازه کنید و فقط داده های خود (اسناد، عکس ها، فیلم ها و غیره) را انتقال دهید می توانید My Documents و پوشه های دیگر را در هارد دیسک اکسترنال کپی کنید. هارد دیسک قدیمی را با هارد دیسک جدید عوض کرده و ویندوز و برنامه های تازه خود را بر روی هارد دیسک جدید لپ تاپ نصب کنید. در آخر پوشه هایی را که در هارد اکسترنال ذخیره کرده اید به هارد دیسک جدیدتان کپی کنید. ابزار Easy Transfer ویندوز می تواند این روند را بسیار ساده تر کند:

توجه: Windows Easy Transfer دیگر برای ویندوز ۱۰ در دسترس نیست.

 

  1. منو start را در لپتاپ باز کنید.  در قسمت جست و جو Windows Easy Transfer را تایپ کنید.
  2. هارد دیسک اکسترنال یا درایو USB را به عنوان درایو مقصد انتخاب کنید.
  3. برای This Is My New Computer گزینه No را انتخاب کنید. سپس برای نصب در هارد اکسترنال کلیک کنید. ویندوز اطلاعات و تنظیمات شما را در هارد اکسترنال کپی خواهد کرد.

 

کپی کردن مستقیم از هارد دیسک قدیمی به هارد دیسک جدید

همانطور که مشاهده کردید روش فوق مرحله اضافی کپی کردن درایو به یک هارد اکسترنال(رابط بین هارد دیسک قدیمی و جدید) و سپس کپی کردن از آن به هارد دیسک جدید را در پی دارد.

اگر نمی خواهید از یک هارد دیسک اکسترنال یا حافظه تحت شبکه (NAS) به عنوان رابط برای پی در پی کپی کردن اطلاعات استفاده کنید می توانید با استفاده از یک آداپتور ساده یا کابل USB-to-SATA / IDE یا با استفاده از باکس تبدیل SATA به USB (که هارد دیسک قدیمی را در خود جای می دهد و از طریق USB آن را به لپ تاپ متصل می کند) یا حتی با استفاده از کیت ارتقاء دهنده هارد دیسک لپ تاپ، هارد دیسک جدید و قدیمی را همزمان به لپ تاپ متصل کنید. مورد اخر معمولاً شامل تنها باکس تبدیل و کابل نیست بلکه همچنین شامل نرم افزاری برای بک آپ گیری (Cloning) از هارد دیسک قدیمی به هارد دیسک جدید نیز می باشد.

در این حالت شما دو راه دارید: بک آپ گرفتن از درایو قدیمی(Cloning)، کپی کردن اطلاعات.

بک آپ گرفتن از درایو قدیمی (Cloning)

  1. هارد دیسک جدید را با کابل به لپ تاپ وصل کنید.
  2. سپس با استفاده از نرم افزار بک آپ (cloning)، درایو قدیمی را بر روی درایو جدید کپی کنید.
  3. در آخر هارد دیسک قدیمی را با هارد دیسک جدید عوض کنید.

کپی کردن اطلاعات

  1. هارد دیسک جدید را در لپ تاپ نصب کنید.
  2. ویندوز و برنامه های تازه خود را بر روی هارد دیسک جدید نصب کنید.
  3. با استفاده از کابل یا باکس تبدیل، هارد دیسک قدیمی را به لپ تاپ وصل کنید و پوشه های خود را (به عنوان مثال My Documents ) به هارد دیسک جدید کپی کنید. (می توانید از ابزار Easy Transfer  ویندوز که همانطور در بالا اشاره شد برای تسهیل این روند استفاده کنید.)

 

روش پیشنهادی کدام است؟

روش پیشنهادی این است که هارد دیسک جدید و قدیمی را باهم عوض کرده و سپس هارد دیسک قدیمی را از طریق کابل آداپتور USB به لپ تاپ متصل کنید پس از آن پوشه های داخل Users را پس از نصب ویندوز و برنامه های تازه به هارد دیسک جدید کپی کنید.

نصب مجدد سیستم عامل و برنامه ها به زمان بیشتری نیاز دارد اما شما با یک سیستم کاملاً جدید روبرو خواهید شد. هنگام راه اندازی لپ تاپ جدید یا راه اندازی هارد دیسک جدید لپ تاپ برنامه هایی مانند Ninite و AllMyApps نصب مجدد برنامه ها را بسیار آسان می کنند.

 

منبع: Lifewire

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب اخیر