برای تشخیص ماشین کم کارکرد تجربیات شخصی خودم که تو چند سالی که خرید و فروش خودرو دست دوم می کردم در اختیار شما قرار می دهم:
۱-دیسک ترمز
دست خود را درون یکی از سوراخهای رینگ چرخ کرده و لبه دیسک ترمز را لمس کنید (دقت کنید ماشین سرد باشد، در غیر این صورت حتما از این کار پشیمان خواهید شد) اگر لبه دیسک زیاد بود متوجه کارکرد بالای ماشین میشوید – در مواردی که به گفته فروشنده ماشین کم کارکرد می باشد (۲۰ هزار تا )
۲-زاپاس
حتما زاپاس خود را چک کنید در صورت ساییدگی ماشین کارکرد بالایی داشته. در بیشتر مواقع کسی به سراغ زاپاس خودرو نمیرود. این موضوع برای خودروهایی که با کارکرد کم به فروش میرسند، اهمیت بیشتری دارد! قطعا اگر خودرویی با ۷۰ هزار کارکرد میخرید، خب ساییدگی زاپاس نیز طبیعی است!
۳-درب روغن
درب روغن را برداشته و درون درب را نگاه کنید. اگر فقط بخار روغن بود عالی است در غیر این صورت ماشین روغن سوزی داشته و یا اصطلاحا واشر سر سیلندر ترسانده است.
۴-لرزش خودرو
لرزش خودرو بعد از حرکت در دنده یک با دور موتور پایین نشانگر زمان تعویض دیسک و صفحه است. خب این نشان میدهد که خودرو شاید بیش از چیزی که به شما گفته شده است کارکرده است!
۵-روکش فرمان
برخی مواقع فروشندگان خودرو، روکشی بر روی فرمان خودرو میاندازند و سعی میکنند تا ساییدگی آن را پنهان نمایند. ترجیحا ماشینی بدون روکش فرمان بخرید یا حتما با اجازه صاحب خودرو روکش را بردارید تا از صحت کارکرد و زیر آفتاب بودن ماشین مطلع شوید. فرمان خودرو در صورت کارکرد بالا به سرعت ساییده شده و رنگ آن از بین میرود. همچنین از روی دکمه ترمز دستی هم میتوان به کارکرد بالا پی برد.
۶-طلق شیشه
سوختگی چراغهای جلو (منظور طلق شیشه هست) در صورت کدری ماشین به مدت زیادی زیر آفتاب بوده و دارای پوسیدگی است.
۷-گیج روغن
اگر خودرویی میخرید که کارکرد آن زیر ۷۰ هزار کیلومتر است، به گیج روغن آن توجه کنید. به جز رنگ طلایی روغن نباید روی آن چیزی باشد. وجود سیاهی روی آن، نشانگر تعدد تعویض روغن و کارکرد بالاست .
۸-کارکرد مفید
کارکرد مفید و منطقی هر ماشین سالی ۲۰ الی ۲۵ هزار کیلومتر است. در هنگام خرید حتما این موضوع را دقت کنید. به طور مثال خودرویی که تولید آن سال ۹۲ است و کیلومتر آن نزدیک به ۸۰ هزار کیلومتر راه رفته، قطعا از آن استفاده خانگی نشده است.
۹-باتریها
اگر ماشین با کمی زور یا کم آوردن روشن شد (مثال: به زور چشمک زدن در حالت جفت راهنما) عمر باطری شما به سر آمده است. عمر مفید باتریها در شرایط استفاده متغیر است.
۱۰-لوله اگزوز
انگشت خود را درون لوله اگزوز کرده اگر دود به صورت پودر بود ماشین سالم است در غیر این صورت یا روغن سوزی یا بخار آب به خاطر واشر، رینگ پیستون و … ایجاد شده است.
۱۱-چراغهای جلو و حتی عقب
اگر چراغهای جلو و حتی عقب خودرو، شبیه به هم نبوده و یکی شفاف و دیگری کدر بود، به احتمال بسیار زیاد، خودرو از یک طرف دچار تصادف شده است.
۱۲-بیمه
موضوع بیمه و تخفیف بیمه را نیز که حتما میدانید!
۱۳-تسمه تایم
برای صحت واقعیت حرف فروشنده برای تعویض تسمه تایم در حد امکان فقط میتوان بر روی پیچهای طلق تسمه تایم نگاه کرد که در صورت لبه دار بودن حتما آچار بر روی ماشین رفته ولی در غیر این صورت بیشتر فروشندگان تا ۶۰ هزار کیلومتر و یا ۸۰ هزار کیلومتر در تولیدات داخل به تسمه تایم دست نمیزنند. پس برای این قطعه اهمیت قائل شوید.
البته فراموش نکنید که در هنگام خرید خودروی کار کرده حتما با یک کارشناس و یا مکانیک آشنا سر صحنه خرید خودرو حاضر شوید
منبع: دست به آچار
نویسنده:سجاد بهمنی