نماد سایتنماد سایت حرفه ای

۷ نکته کلیدی عکاسی که مبتدیان باید بدانند

7 نکته کلیدی عکاسی که مبتدیان باید بدانند.7 نکته کلیدی عکاسی که مبتدیان باید بدانند.

در ادامه این مطلب نکاتی از  عکاسی را می‌گوییم که به شما کمک می‌کند تا عکس‌های بهتری بگیرید، چه مبتدی بوده و چه از قبل تمرین داشته باشید.

عکاسی یکی از سخت‌ترین کارهایی است که می‌توانید یاد بگیرید، به همین دلیل ما در این مطلب سعی می‌کنیم تا چند نکته ضروری را به مبتدیان ارائه دهم. تنظیم دوربین و فشار شاتر به اندازه کافی آسان است. ( گرفتن عکسی که مناسب دید شما باشد جای سخت ماجراست.)

بیشتر از یک سال طول کشید تا اولین عکسی را که واقعا دوست داشتم، تهیه کنم. عکاسی سرگرمی سختی است و حرفه‌ای حتی سخت‌تر برای دنبال کردن. اما اجازه ندهید این مساله شما را از یادگیری منصرف کند!

همه باید عکاسی را یاد بگیرند چون یکی از سرگرمی‌های خلاقانه است که می‌تواند شما را شادتر کند. اگر به تازگی این کار را شروع کرده‌اید، دروس رایگان زیادی وجود دارد که اصول عکاسی را پوشش می‌دهد. و در اینجا چند نکته واجب برای مبتدیان وجود دارد.

بیشتر بخوانید: ۱۲ نکته برای عکاسی پاییزی

۱) مثلث نوردهی

پایه عکاسی در مورد ثبت نور است. اکثر مبتدیان فکر می‌کنند جادوی عکاسی در بدنه دوربین اتفاق می‌افتد، اما منبع حقیقی جادو، نور است. یک سوژه پر نور می‌تواند بد ثبت شود، اما یک سوژه کم نور هرگز خوب به نظر نمی‌رسد.

بنابراین، شما باید مثلث نوردهی را درک کنید. نوردهی مهم‌ترین نکته در اصول عکاسی است.

هنگام عکسبرداری، دوربین، شاتر خود را باز کرده و از طریق لنز به نور اجازه ورود می‌دهد. این نور به سنسور دوربین برخورد می‌کند، که بعد به عنوان یک تصویر پردازش می‌شود. سه فاکتور بر نحوه ثبت نور و شکل نهایی تصویر تاثیر می‌گذارند:

  1. دیافراگم (اپرچر) : میزان بزرگی دهانه لنز، که با  F-stop اندازه‌گیری می‌شود (f/2، f/5، f/11 و غیره). هر چقدر عدد کوچک‌تر باشد، روزنه پهن‌تر است. هرچه روزنه پهن‌تر باشد، نور بیشتری وارد می‌شود. سایز روزنه روی عمق میدان هم تاثیر می‌گذارد.
  2. سرعت شاتر: مدت زمان باز ماندن شاتر، در ثانیه اندازه گیری می شود (۱/۲۰۰ ثانیه، ۱/۶۰ ثانیه، ۵ ثانیه و غیره). هرچه سرعت شاتر کمتر باشد، نور بیشتری وارد می‌شود. سرعت شاتر روی حساسیت حرکت هم تاثیر می‌گذارد (یعنی سرعت شاتر بیشتر حرکت را فریز کرده در حالی که سرعت شاتر کندتر باعث تاری حرکت می‌شود).
  3. ایزو (ISO): میزان حساسیت سنسور به نور، در واحدهای ISO اندازه‌گیری می‌شود (۱۰۰ ISO، ۴۰۰ ISO، ۴۰۰ ISO، و غیره). ISO بالاتر به شما امکان عکاسی در محیط‌های تاریک‌تر را می‌دهد، اما نتیجه نویز (گرین) است. به همین دلیل است که عکس‌هایی که در تاریکی گرفته شده اغلب نقاط مشخصه(نویز) را دارند.

نتیجه این است که شما باید به هر سه جنبه — روزنه، سرعت شاتر، ISO— مسلط باشید تا عکس‌هایی متناسب با دید خود بگیرید.

۲) نحوه نگهداشتن دوربین:

نکته بعدی که یک مبتدی باید یاد بگیرد نحوه صحیح نگهداری دوربین است. وقتی می‌گویم “صحیح”، منظورم “طوری که لرزش دوربین را تا حد ممکن به حداقل برساند” است.

به یاد داشته باشید: وقتی دوربین در حال عکسبرداری است، شاتر بالا رفته و سنسور از نور پر می‌شود. اگر در حین باز بودن شاتر، تکان بخورید، نور لکه‌ای در سنسور ایجاد کرده و باعث می‌شود عکس تار شود. عدم حرکت برابر است با عدم لرزش دوربین.

نکته اصلی این است که بازوهایتان را نزدیک بدن خود قرار دهید تا در برابر عضلات مرکزی ثابت باشد. این کار لرزش دوربین را به حداقل رسانده و اجازه می‌دهد عکس‌های دستی شما تا حد ممکن واضح باقی بماند.

برای عکاسی در نور کم، عکاسی با نوردهی طولانی ( long exposures )، یا هر عکسبرداری که شامل لنزهای تله فوتو است، باید از سه پایه استفاده کنید. هیچ چیزی مثل سه پایه یک عکس ثابت و شفاف را تضمین نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: چگونه بهتر عکاسی کنیم؟

۳) نکات ابتدایی عکاسی: قانون یک سوم

بیشتر مواقع شما می‌توانید بفهمید که یک عکس توسط عکاسی آماتور گرفته شده یا شخصی با تجربه‌تر. بزرگترین نشانه، ترکیب بندی است. آماتورها اغلب احساسی برای ترکیب بندی ندارند، و ترکیب بندی عالی روح یک عکس فوق العاده است.

ترکیب بندی نحوه قرارگیری هر عنصر در عکس است.

این امر نحوه “ترکیب” یک عکس را توصیف می‌کند، که بر ذهنیت دلالت دارد. فردی که هیچ توجهی به ترکیب بندی ندارد تنها به طور تصادفی می‌تواند عکس‌های خوبی بگیرد. اما وقتی ترکیب بندی را به درستی درک کنید، می‌توانید از هر سوژه، مکان، یا شرایطی بهترین عکس‌ها را خلق کنید.

راحت‌ترین راهنمای ترکیبی یادگیری قانون یک سوم است:

عکس را به صورت ذهنی و با استفاده از دو خط عمودی و افقی به سه بخش تقسیم کنید، سپس عناصر جذبه‌های بصری بالا را در هر چهار مقطع قرار دهید.

هر عکاسی از این تکنیک استفاده می‌کند. بعضی‌ها از آن به عنوان پشتیبان، و دیگران وقتی سایر تکنیک‌های ترکیبی برای یک عکس گرفته شده شکست می‌خورند از آن به عنوان روش بازگشت استفاده می‌کنند. در هر صورت، قانون یک سوم باید بخشی از مجموعه شما باشد. نکات عکاسی زیادی وجود ندارد که به اندازه این مورد برای مبتدیان مفید باشد.

۴) هنگام شروع عکاسی زاویه خود را تغییر دهید

یک راه برای اطمینان از یک عکس بی‌نظیر، عکسبرداری از یک سوژه به طور مستقیم از سطح چشم است. همه با این چشم انداز آشنا هستند — ما هر روز از این منظر با جهان در ارتباط هستیم. این چشم انداز معمولی، خسته کننده، و ملال آور است.

اما رفع آن آسان است: از یک نمای دیگر عکسبرداری کنید!

این امر می‌تواند به معنای چندین چیز باشد:

تلفیقی از هر سه را امتحان کنید. از احساس متفاوت عکس‌های خود با این چند تغییر شگفت‌زده خواهید شد. برای مثال، دو عکس زیر را مقایسه کنید:

ارتفاع دوربین (نزدیک‌تر به زمین) و فاصله (نزدیک‌تر به سوژه) را تغییر داد. اولین عکس همان چیزی است که ما به عنوان انسان می‌بینیم. جالب نیست، درسته؟ اما دومین عکس آن چیزی نیست که هر روز می‌بینیم، بنابراین جذاب‌تر است.

۵) پردازش‌های پس از عکاسی (پس پردازش) ضروری است

پردازش پس از عکاسی اغلب به عنوان “تغییر عکس منبع با استفاده از فیلترها یا جلوه‌هایی با تاثیر بالا” در نظر گرفته می‌شود. این اشتباه باعث شده تا بعضی از عکاسان متعهد شوند هرگز عکس‌ها را روتوش نکنند، در عوض خود را به عکس‌های “طبیعی” محدود کنند. اگرچه نیت آنها زیباست، عملکرد دوربین را اشتباه فهمیده‌اند.

هر دوربینی خواه ناخواه پردازش پس از عکاسی را انجام می‌دهد. داده‌های واقعی سنسور در یک فایل RAW ثبت شده، اما آنچه شما در صفحه LCD دوربین خود (یا تلفن هوشمند) می‌بینید تفسیر دوربین شما از داده RAW است — و دوربینتان هیچ تصوری از دید خلاق ندارد. دوست ندارید این کار را خودتان انجام دهید؟

همه مراحل پس از پردازش نباید فتوشاپ به نظر برسند. به آن به صورت آرایش نگاه کنید:

به همین ترتیب، پردازش پس از عکاسی می‌تواند ناشیانه و بیش‌ازحد، یا عامدانه سبکی، یا نامحسوس باشد و تنها برای بهتر کردن آنچه وجود دارد استفاده شود.

شما باید تصاویر خود را پس پردازش کنید! از این مهارت مهم غافل نشوید. اگر این کار را نادیده بگیرید، سرانجام به جایی می‌رسید که انگار همه عکس‌های شما چیزی از دست داده‌اند — و آن چیز، کمی عشق پس از پردازش خواهد بود.

بیشتر بخوانید: چگونه در حرفه عکاسیموفق شویم؟

۶) از همه چیز عکس بگیرید، چندین بار عکاسی کنید

تمرین باعث پیشرفت می‌شود. این کار باید انجام شود. برایم مهم نیست چند ویدئوی یوتیوب را تماشا می‌کنید، چند مقاله عکاسی می‌خوانید، یا چند عکس اینستاگرام را تجزیه و تحلیل می‌کنید — اگر عکاسی نمی‌کنید، پیشرفتی نمی‌بینید. حتی باید شب‌ها هم عکاسی کنید.

یک اونس تجربه بیشتر از یک پوند تئوری ارزش دارد. بیرون بروید و عکاسی کنید!

اگر به ایده نیاز دارید، از ساختمان‌های اطراف عکسبرداری کنید. اولین عکس‌های شما ضعیف خواهد بود. ممکن است قبل از عکسی که دوستش دارید لازم باشد هزاران عکس بگیرید. اما هر کدام، هر چقدر هم بد، یک قدم به سمت عکاسی بهتر بودن است. تمرین نه تنها به شما کمک می‌کند تا از نظریه‌ای که یاد می‌گیرید استفاده کنید، بلکه شما را با تجهیزاتتان و چگونگی تاثیر تنظیمات مختلف روی تصویر نهایی آشنا می‌کند.

۷) از تجهیزات خود ایراد نگیرید

اگرچه تعدادی تجهیزات ضروری برای عکاسان وجود دارد، تجهیزات درست آنقدر که فکر می‌کنید مهم نیست.

یک عکاس ماهر می‌تواند با دوربینی مزخرف عکس‌های فوق العاده‌ای بگیرد، و یک عکاس ناشی حتی با تجهیزات گران و مدل بالا می‌تواند بد عکاسی کند.

این مساله به آنچه در بالا گفتیم برمی‌گردد: نور، نوردهی، ترکیب بندی، زاویه، پرسپکتیو، و پس پردازش. اگر بر همه این موارد تسلط دارید، می‌توانید با هر چیزی — حتی گوشی هوشمند، عکس‌های فوق العاده‌ای بگیرید.

بدیهی است که تجهیزات شما محدودیت‌هایی دارد، و می‌توان بدنه، لنز، فلاش اسپیدلایت، یا لوازم جانبی را ارتقا داد. اما نکته اینجاست که ارتقای تجهیزات مهارت عکاسی شما را بالا نمی‌برد. هرچه زودتر این مساله را بپذیرید، سریع‌تر پیشرفت و ترقی خواهید کرد.

قبل از این که یک دوربین حرفه‌ای DSLR بگیرید، مهارتتان را با گوشی هوشمند خود یا یک دوربین کامپکت امتحان کنید. سپس می‌توانید آن را به یکی از این دوربین‌های عالی برای مبتدیان عکاسی ارتقا دهید.

بیشتر بخوانید: راهنمای عکاسی حرفه‌ای از طبیعت و مناظر طبیعی

نکات ابتدایی اضافی برای عکاسی

یادگیری برخی از روش‌های خلاقانه عکسبرداری، راهی عالی برای آموختن سریع مهارت‌های جالب عکاسی است.

بررسی بهترین کانال‌های عکاسی یوتیوب را نیز به شدت توصیه می‌کنیم. این کانال‌ها رایگان بوده و شامل انواع ویدئوهای آموزنده است تا بتوانید کار را شروع کنید. اگر مایل هستید مقداری هزینه کنید، دوره‌های عکاسی Lynda را ملاحظه کنید.

باید از مسائل حقوقی معمول عکاسان هم آگاه باشید، که چه قصد داشته باشید با عکاسی کسب درآمد کنید و چه به عنوان یک سرگرمی آن را دنبال کنید، دانستنش خوب است.

منبع: MakeUseOf

خروج از نسخه موبایل