نقاشی ساختمان و رنگ کردن دیوار خانه یکی از چالشهای همیشگی افراد برای نوسازی فضای منزل است. به مرور زمان، دوده حاصل از وسایل گرمایشی، گرد و غبار، آلودگی و آسیبهای فیزیکی باعث میشود صاحبخانه به فکر نقاشی خانه بیفتد. برای این که هزینه رنگ کردن خانه را کم کنید، میتوانید خودتان دست به کار شوید. ولی به همین سادگیها هم نیست! نقاشی دیوارهای خانه اصول خاصی دارد. با خواندن این مطلب درباره آموزش نقاشی ساختمان و یاد گرفتن نکات ساده میتوانید بدون نگرانی رنگ زدن دیوار خانه را شروع کنید.
قبل از هر قدمی، همه جوانب را در نظر بگیرید. نقاشی خانه مشکلات خودش را دارد و ممکن است برای مدتی زندگی را از روال عادی خارج کند. البته بعد از این کار حداقل برای چند سال دیگر نیاز نیست به رنگ کردن خانه فکر کنید. پس دل را به دریا بزنید و با اطلاع از شرایطی که اتفاق میافتد، خانه خود را نو نوار کنید.
انتخاب رنگ
اولین مسئلهای که باید در نظر بگیرید، انتخاب رنگ مناسب برای دیوار است. انتخاب رنگ را بر اساس سلیقه، مبلمان، وسایل و نور خانه انجام دهید. لزومی ندارد مثل همیشه به سراغ رنگهای تکراری بروید؛ رنگ کردن خانه میتواند تغییر بزرگی باشد. پس از رنگهای جدید استفاده کنید و آنها را با رنگ دکوراسیون خانه هماهنگ کنید. حتی یک یا دو دیوار رنگی هم تأثیر خوبی بر فضای داخلی میگذارد.
انواع رنگهای ساختمانی
انتخاب نوع رنگ، مرحله دومی است که با آن روبرو میشوید. زمانی که به مغازه و فروشگاه فروش رنگهای ساختمانی میروید، اولین سؤالی که فروشنده از شما میپرسد این است: چه رنگی میخواهید؟ پس باید انواع رنگهای ساختمانی را به خوبی بشناسید.
رنگ روغن
رنگ روغن یکی از قدیمیترین انواع رنگ ساختمان است. این رنگ همانطور که از اسمش متوجه میشوید، پایه روغنی دارد؛ یعنی روغن با مواد رنگی مخلوط شده است. رنگ روغن ویژگیهای مختلفی دارد که برخی مثبت و برخی منفی هستند. با اطلاع از معایب و مزایای رنگ روغن میتوانید انتخاب بهتری داشته باشید.
- عایق
- دوام بالا
- قابل شستشو
- پوشش دهی مناسب
- دارای نوع براق، نیمه براق و مات
- مناسب برای درب و پنجره
- محلول در نفت و تینر
- بوی شدید رنگ
- دیر خشک میشود
- پروسه رنگ کاری طولانی میشود
- لکهها راحتتر تمیز میشوند
بیشتر بخوانید: روش صحیح شستشوی کاغذ دیواری در جنسهای مختلف
رنگ پلاستیک
نوع دیگر رنگ ساختمان که آن هم طرفداران خود را دارد، رنگ پلاستیک است. این رنگ هم معایب و مزایای خاص خودش را دارد.
- سادگی روند نقاشی
- محلول در آب
- بوی تند ندارد
- سریع خشک میشود
- جاذب رطوبت
- دوام کمتر
- روی پنجره و فلز کاربرد ندارد
- برخی انواع آن غیر قابل شستشو هستند
- برای رنگ سقف مناسب است
رنگ اکریلیک
رنگ اکریلیک را میتوان جزو نسل جدید رنگهای ساختمانی به حساب آورد. این رنگ دارای تنالیتههای بسیار است. در ادامه با خصوصیات رنگ اکریلیک بیشتر آشنا خواهید شد.
- سازگار با محیط زیست
- محلول در آب
- پوشش دهی بالا
- سریع خشک میشود
- بوی زیاد ندارد
- بعد از خشک شدن تیرهتر میشود
- نیاز به زیر کاری ندارد
- ضد رطوبت
- ترک نمیخورد
- دوام بالا
اقدامات اولیه قبل از شروع نقاشی ساختمان
قبل از شروع فرایند رنگ کردن خانه وسایل موجود در خانه را تا حد ممکن جمع کنید و کنار هم بچینید. میتوانید وسایل را در مرکز خانه انباشته کنید و روی آنها را با پارچه و پلاستیک بپوشانید تا رنگی نشوند.
صفحههای روی کلید و پریز، فیوز و آیفون دیواری را جدا کنید. با این کار هم میتوانید قسمت داخلی دیوار پشت آنها را رنگ بزنید و هم از رنگی شدن آنها جلوگیری کنید. درپوشها را درون یک جعبه یا پلاستیک بگذارید و به یک محل امن منتقل کنید.
لوستر، دیوارکوب و آباژورهای دیواری را در صورت امکان جدا کنید. روی چراغهای سقفی مانند هالوژن را با نوار چسب مخصوص یا پلاستیک بپوشانید تا رنگی نشوند.
کف زمین را هم با برزنت یا پارچههای ضد آب بپوشانید. پلاستیک به دلیل این که رنگ را جذب نمیکند، برای این منظور مناسب نیست چون باعث میشود رنگ ریخته شده خیس بماند.
روی قرنیزها را با استفاده از نوار چسب بپوشانید و آن را با کاردک محکم کنید.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید آباژور های رومیزی و ایستاده
شروع فرایند رنگ کردن خانه
در صورتی که آسیبهای فیزیکی روی دیوار زیاد باشد، ابتدا باید بتونه کاری کنید. اگر بعد از بتونه کاری نیاز به سمباده کشی است، حتماً بعد از سمباده دیوار را به خوبی تمیز کنید تا ذرات اضافی روی قلممو و رنگ نچسبد. میتوانید بعد از بتونه کشی، از پرایمر استفاده کنید. پرایمر مانع از انتقال رطوبت به رنگ میشود و آن را ماندگارتر میکند.
ابتدا یک دیوار را به طور کامل رنگ کنید و سپس به سراغ دیوار دیگر بروید. برای این که رد قلممو روی دیوار باقی نماند، میتوانید از غلتک استفاده کنید. حتی بعد از رنگ کردن با قلممو، اگر غلتک را روی سطح رنگ بکشید، رد قلممو را از بین میبرد. بهترین حالت این است که برای قسمتهای بزرگ از غلتک و برای گوشهها از قلممو استفاده کنید.
یکی از سختترین قسمتهای رنگ کردن دیوار، ناحیه اتصال دو دیواری است که به رنگهای مختلف انتخاب شدهاند. برای این که خط صافی بر جای بگذارید، با استفاده از یک وسیله تیز مثل پیچ گوشتی خراشی روی خط اتصال دیوارها ایجاد کنید. در این حالت رنگ اضافی قلممو درون این شیار وارد میشود و خط صافتری باقی میگذارد.
انتخاب وسیله مناسب برای نقاشی ساختمان
برای خرید غلتک به عرض آن توجه کنید. اگر غلتک بزرگی انتخاب کنید، در حین رنگ کردن دیوار ممکن است رنگ به اطراف پرتاب شود. جنس و کیفیت غلتک اهمیت بسیاری دارد. به هیچ وجه به دنبال ارزانترین نوع غلتک نباشید چون ممکن است پرز و کرک پارچه روی آن کنده شود و به دیوار بچسبد.
برای رنگ لاتکس یا اکریلیک، پارچههای مصنوعی مانند نایلون و پلیاستر مناسب هستند ولی برای رنگ روغن از پارچههای طبیعی استفاده کنید. غلتک را قبل از استفاده بشویید تا اگر پرز، کرک یا ذرات گرد و غبار روی آن وجود دارد، به رنگ خیس دیوار منتقل نشود.
قلمموهای طبیعی برای رنگهای روغنی مناسباند ولی برای رنگهای بر پایه آب مانند اکریلیک و پلاستیک، از قلمموهای مصنوعی استفاده کنید. قلمموی با کیفیت ممکن است قیمت بیشتری داشته باشد ولی خیالتان راحت است که در حین رنگ زدن، موهای آن روی دیوار باقی نمیماند. اندازه قلممو نباید بزرگ باشد چون کنترلش دشوار میشود. قلمموهای سر تخت برای فضاهای بزرگتر و قلمموهای زاویهدار برای قسمتهای ریز و ظریفتر پیشنهاد میشوند. قلممو را مانند مداد در دست بگیرید و با آن مثل چکش رفتار نکنید.
بیشتر بخوانید: چگونه یک لوستر مناسب انتخاب کنیم ؟
سایر نکات مهم در آموزش نقاشی ساختمان
- رنگ کردن را از قسمتهای بالایی دیوار و نزدیک به سقف شروع کنید و به سمت پایین بروید.
- رنگ کردن دیوار خانه باید در بهترین نور و با تهویه مناسب انجام شود.
- بعد از هر لایه رنگ، با توجه به نوع رنگ استفاده شده، مدتی صبر کنید تا لایهها کاملاً خشک شوند.
- مراقب باشید که رنگ روی قلممو به اندازهای نباشد که باعث چکه کردن آن روی دیوار شود.
- هنگام استفاده از رنگ روغن و حلالهای شیمیایی از ماسک استفاده کنید.
- مراقب تینر و نفت باشید و آن را از شعله و گرما دور نگه دارید.
- رنگهای براق باعث انعکاس نور میشوند و ممکن است معایب روی دیوار را بیشتر نشان دهند.
منبع: digikala