هاست ابری دربرابر هاست اشتراکی: کدامیک بهتر است؟

هاست ابری دربرابر هاست اشتراکی: کدامیک بهتر است؟

اگر وب سایت خود را در اینترنت میزبانی نکنید، مردم نمی‌توانند وب سایت شما را پیدا کنند. میزبانی وب مانند این است که مکانی را در جایی اجاره کرده و آدرس آن را بدهید تا افراد بتوانند شما را پیدا کنند. شما می‌توانید با استفاده از هر سرویس میزبانی، وب سایت خود را میزبانی کنید. اما هاست ابری و هاست اشتراکی هنوز محبوب‌ترین‌ها هستند و بسیاری از وب سایت‌ها در اینترنت به یکی از آنها اعتماد می‌کنند.

احتمالاً درباره آنها شنیده‌اید. اما میزبانی وب سایت در فضای ابری یا یک سرویس اشتراکی به چه معناست؟ و کدام بهتر است؟

بیشتر بخوانید: ۶ روش برای رفع خطای عدم شناسایی SSD یا (SSD Not Recognized Error) در ویندوز ۱۰

هاست اشتراکی چیست و چگونه کار می‌کند؟

هاست ابری دربرابر هاست اشتراکی: کدامیک بهتر است؟

هاست اشتراکی از نوعی منابع توزیع شده برای سرویس‌دهی به وب سایت‌هایی که میزبان آنهاست استفاده می‌‌کند. بسیاری از وب سایت‌هایی که در اینترنت می‌یابید با هاست اشتراکی کار می‌کنند.

با این وجود هاست اشتراکی، چندین وب سایت را روی یک سرور قرار می‌دهد. بنابراین وقتی یک وب سایت با استفاده از هاست اشتراکی ایجاد می‌کنید، آن فضا و منابع مانند پهنای باند، ذخیره سازی پایگاه داده و فضای ایمیل را با سایر وب سایت‌های میزبانی شده در آن سرور به اشتراک می‌گذارد.

یکی از محدودیت‌های هاست اشتراکی این است که به جای اینکه سرورهای زیادی را به خود اختصاص دهید، قسمت مورد نظر خود را از یک قسمت جداگانه انتخاب کنید و ارائه دهنده خدمات میزبانی وب آن را به شما اختصاص دهد.

نگهداری از هاست اشتراکی آسان است زیرا ارائه دهنده میزبان بیشتر منابع و مشخصات فنی پشت صحنه را مدیریت می‌کند.

با این حال، این تجمیع منابع با وب سایت‌های دیگر می‌تواند منجر به رقابت غیرضروری برای فضا، پهنای باند، ذخیره پایگاه داده و عملکرد شود. در واقع ممکن است سایت دیگری که عملکرد بهتری از سایت شما دارد بر سرور میزبان وب سایت شما مسلط شود و باعث کاهش عملکرد وب سایت شما شود.

علاوه‌بر این، از آنجا که میزبانی مشترک به دور یک سرور می‌چرخد، به این معنی است که زمان خرابی سرور، همه وب سایت‌های موجود در آن را نیز غیرقابل دسترس می‌شوند.

بیشتر بخوانید: USB 4.0 دربرابر USB-C: تفاوت چیست؟

میزبانی ابری چیست؟

هاست ابری دربرابر هاست اشتراکی: کدامیک بهتر است؟

اگرچه اخیراً محبوبیت بیشتری پیدا کرده است، اما ایده رایانش ابری بیش از شش دهه است که وجود دارد.

آمازون برای اولین بار در سال ۲۰۰۶ سرورهای مجازی Elastic Compute Cloud (EC2) خود را ارائه داده است، غول‌های فناوری دیگر، از جمله گوگل، مایکروسافت و بسیاری دیگر نیز وارد عمل شده و روش‌های ابری خود را نیز ارائه می‌دهند.

هنگامی که یک وب سایت را روی cloud میزبانی می‌کنید، این وب سایت در چندین سرور از راه دور در دسترس است. بنابراین میزبانی ابری به جای اشتراک منابع با بسیاری از وب سایت‌ها در یک سرور، به وب سایت امکان دسترسی به منابع نامحدود موجود از سرورهای توزیع شده را می‌دهد.

هاست ابری با گسترش وب سرورها در چندین مکان از راه دور، که مراکز داده نیز نامیده می‌شوند، به این مهم دست می‌یابد. این توزیع همه منابع میزبانی را به راحتی در دسترس قرار می‌دهد.

این یک مزیت است زیرا حتی وقتی یک سرور به دلیل مشکلات فنی یا تعمیر و نگهداری از کار می‌افتد، سرور راه دور دیگری وب سایت شما را برداشته و آن را فعال نگه می‌دارد.

از آنجا که سرورها در هر مکانی هستند، به این معنی است که فضای ذخیره سازی بیشتری، افزایش عملکرد و فرصت برای گسترش وجود دارد. میزبانی ابری نیز به اشکال مختلف وجود دارد، بنابراین بسیار انعطاف‌پذیر است.

با این وجود، میزبانی ابری معماری مقیاس پذیرتر و قوی‌تری را ارائه می‌دهد که نگهداری آن آسان است. برخلاف میزبانی اشتراکی، میزبانی ابری این امکان را به کاربران می‌دهد تا در هر زمان که تصمیم بگیرند ویژگی‌های بیشتری به معماری میزبانی خود اضافه کنند.

حتی در آن صورت، در بیشتر مواقع، شما نگران نگهداری سرور نخواهید بود، زیرا ارائه دهنده میزبانی این کار را برای شما انجام می‌دهد. اما این به نوع سرویس ابری شما نیز بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: توییتر اسپیس چیست و آیا با کلاب هاوس متفاوت است؟

تفاوت‌های کلیدی بین هاست ابری و هاست اشتراکی

اکنون که درمورد میزبانی اشتراکی و ابری کاملاً روشن هستید، برای بازبینی سریع، به برخی از تفاوت‌های ویژگی های آنها نگاهی بیندازید.

ویژگی‌های هاست ابری

  • محتوا را از مراکز داده مختلف ارائه می‌دهد.
  • میزبانی ابری روش‌های پیش فرض را ارائه می‌دهد و شما می‌توانید با گسترش ویژگی‌های خود را اضافه کنید. بنابراین بسیار مقیاس پذیر است.
  • تا زمانی که خطایی از طرف ارائه دهنده میزبانی وجود نداشته باشد، با کمک انتقال داده‌های بین سرور، خرابی سرور را از بین می‌برد.
  • این سرویس به سرورهای مجازی متکی است، بنابراین دیگر نگران نبودن فضای اضافی برای سرورهای فیزیکی نخواهید بود.
  • داده‌ها با سرعت بیشتری تحویل می‌شوند، زیرا نزدیکترین سرور به شما آنها را دریافت و تحویل می‌دهد.
  • اگر به درستی تنظیم نشده باشد، ممکن است داده نقض شود.

ویژگی‌های میزبانی مشترک

  • یک سرور وب سایت‌های زیادی را همزمان نگه می‌دارد.
  • اگرچه می‌توانید ارتقا دهید، ممکن است محدودیت‌هایی وجود داشته باشد زیرا نمی‌توانید از آنچه در ابتدا انتخاب کرده‌اید بیشتر کنید. بنابراین به اندازه میزبانی ابری مقیاس پذیر نیست.
  • تحویل داده‌ها در مقایسه با میزبانی ابری کندتر است.
  • استقرار آن آسان است.

بیشتر بخوانید: آیا HTTPS از داده‌های در حال انتقال محافظت می‌کند؟

مشخصه قیمت گذاری هاست اشتراکی

هاست ابری دربرابر هاست اشتراکی: کدامیک بهتر است؟

هاست اشتراکی در مورد قیمت گذاری ظریف‌تر است. همانطور که قبلاً گفتیم، در هاست اشتراکی همه چیز در مورد تخصیص فضا است.

بنابراین قیمت هاست اشتراکی شما ممکن است متفاوت باشد، بسته به فضای ذخیره سازی مورد نیاز، پهنای باند و ارائه دهنده میزبانی.

در واقع، بسیاری از وب سایت‌ها از هاست اشتراکی استفاده می‌کنند زیرا ارزان‌تر است و قیمت‌های ثابت‌تری نسبت به نسخه ابری خود ارائه می‌دهد.

بنابراین، تا زمانی که شما برای پهنای باند گسترده‌تر یا برنامه‌های بالاتر تصمیم ندارید، حتی اگر تصمیم به تمدید برنامه خود داشته باشید، هزینه‌های میزبانی شما نسبت به قبلی تغییر نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: تماس صوتی واتساپ: همه آنچه باید بدانید

مشخصه قیمت گذاری هاست ابری

هاست ابری می‌تواند با قیمت پایین آغاز شود. برخی حتی از ابتدا رایگان هستند. اما هزینه نگهداری زیرساخت‌ها وقتی تصمیم می‌گیرید مقیاس بندی کنید معمولاً بسیار زیاد است.

بسته به تقاضای شما، میزبانی در فضای ابری ممکن است ماهیانه بین صدها تا چند هزار دلار هزینه داشته باشد.

هاست ابری نیز به اشکال مختلف وجود دارد، بنابراین شما می‌توانید خدماتی را متناسب با نیازهای خود انتخاب کنید. شما می‌توانید زیرساخت را به عنوان یک برنامه سرویس (IaaS) انتخاب کنید، جایی که سرورهای مجازی دریافت می‌کنید که کل زیرساخت میزبانی را در اختیار شما قرار می‌دهند.

همچنین Platform as a Service (PaaS) وجود دارد، جایی که ارائه دهنده میزبان زیرساخت‌های موجود یا سیستم عامل‌های نرم افزاری را که می‌توانید برنامه‌های خود را سریعاً مستقر کرده و اجرا کنید، پیکربندی می‌کند.

یکی دیگر از محبوبیت‌ها، نرم افزار به عنوان سرویس (SaaS) است، جایی که افراد بدون نیاز به نصب نرم افزارهای مورد نیاز، می‌توانند به آنها دسترسی پیدا کنند.

این گزینه‌ها بسیار مقیاس‌پذیر هستند، اما اگرچه هدف توسعه است، شما ممکن است بخواهید هزینه حفظ زیرساخت‌های قوی را به سمت جلو در نظر بگیرید. برخلاف میزبان اشتراکی، که مطمئن هستید مشترک شده‌اید و تمام، میزبانی ابری شما را با شرایط “پرداخت درحالی که استفاده می‌کنید” قرار می‌دهد، که معمولاً گران می‌شود.

چه زمانی باید از هاست اشتراکی استفاده کنید؟

هیچ قانونی به صراحت بیان نمی‌کند که کدام برنامه‌ها یا وب سایت‌ها می‌توانند با استفاده از هاست اشتراکی به میزبانی بپردازند. اما هنگامی که فاکتورهایی مانند سرعت، تحویل داده‌ها، ذخیره داده‌ها و تحمل ترافیک را در نظر می‌گیرید، هاست اشتراکی ممکن است از این نظر چیزهای زیادی ارائه نکند.

دلیل آن این است که هاست اشتراکی به سختی مقیاس پذیر است. بنابراین وقتی وب سایت شما به حداکثر مجاز می‌رسد، ممکن است اوضاع به هم ریخته و مسدود شود.

اما همانطور که از قبل می‌دانید، هزینه پایین هاست اشتراکی قدرت آن است، بنابراین تصمیم گیری در مورد استفاده یا عدم استفاده از هاست اشتراکی نیز به توانایی مالی شما بستگی دارد.

گفته شد، اگر وب سایت شما ترافیک زیادی ایجاد نمی‌کند یا اگر حجم زیادی از داده را منتقل یا ذخیره نمی‌کند، هاست اشتراکی یک انتخاب مناسب است زیرا هزینه زیادی ندارد.

به عنوان مثال  شما می‌توانید وب سایت یا نمونه کارها شرکت خود را با استفاده از هاست اشتراکی میزبانی کنید. اکثر وبلاگ‌های موجود در اینترنت امروز حتی به هاست اشتراکی اعتماد می‌کنند. هاست اشتراکی به شرطی که از پهنای باند خود فراتر نروید، بسیار عالی می‌باشد.

بیشتر بخوانید: نحوه پارتیشن‌بندی و قالب‌بندی درایو با استفاده از PowerShell

چه زمانی می‌توانید از هاست ابری استفاده کنید؟

اگر برنامه شما سازمانی است که به منابع کافی، فضای ذخیره سازی کافی و تحویل فوری داده‌ها احتیاج دارد، ممکن است میزبانی ابری گزینه مناسبی باشد.

گرچه ممکن است هزینه زیادی داشته باشد، اما با عملکرد قوی از هاست اشتراکی بهتر است.

اگر وب سایتی دارید که میزان بازدید بالایی دارد یا پتانسیل بازدید بالایی دارد، اگر توانایی پرداخت هزینه آن را دارید، باید آن را روی هاست ابری قرار دهید.

همانطور که انتظار می‌رود، برای وب سایت‌هایی که داده‌های بی درنگ را منتقل می‌کنند، مانند وب سایت‌هایی که به نوعی راه حل‌های مجازی مانند Application Programming Interfaces (API) را ارائه می‌دهند، اینها نمی‌توانند از کار بیفتند. بنابراین میزبانی ابری برای آنها نیز گزینه مناسبی است.

هاست اشتراکی یا ابری

هر فرم میزبانی دارای روش‌های مختلف نصب و دستورالعمل استقرار است. هنگامی که وب سایت خود را در یک پوشه فشرده کردید، هاست اشتراکی معمولاً چند مرحله بارگذاری را برای پیاده سازی انجام می‌دهد.

اگرچه روند استقرار بسته به ارائه دهنده متفاوت است، اما هاست اشتراکی از رابط گرافیکی استفاده می‌کند، بنابراین برای مبتدیان مناسب است.

هاست ابری معمولاً به نوع سرویس ابری و ارائه دهنده هاست بستگی دارد. اگرچه استقرار در برخی از سیستم عامل‌های میزبانی ابر مانند Heroku آسان است، اما برخی از آنها به مهارت مهندسین ابر آموزش دیده نیاز دارند.

به طور کلی، میزبانی در فضای ابری کمی فنی‌تر است و آنچه حتی ترسناک‌تر است این است که شما حتی با چند اشتباه در تنظیمات می‌توانید هزینه‌ای غیرضروری را متحمل شوید.

منبع: MUO

قبلی «
بعدی »

من در رشته مهندسی کامپیوتر تحصیل کردم.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    مطالب اخیر