بسیاری از شهرهای جهان متعهد شدهاند تا آیندهای پایدار را برای مردم و کره زمین فراهم کنند. اما آیا واقعا مراکز شلوغ شهری ما میتواند سبز شود؟ از رستورانهای بدون ضایعات تا معماریهای سازگار با محیط زیست، در اینجا نحوه پیشتاز بودن هشت شهر آورده شده است.
کپنهاگ قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ به اولین پایتخت بدون کربن جهان تبدیل شود و پیشرفت خوبی نیز دارد. کمتر از ۲% زبالههای شهری به محل دفن زباله میرود. بقیه زبالهها در کوپن هیل (مرکز منابع آماجر)، نیروگاه جدید تبدیل مواد دفعی به انرژی شهر، بازیافت یا به انرژی تبدیل میشود. این مکان به عنوان پیست اسکی مصنوعی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
رفت و آمد در کپنهاگ هیچوقت سبزتر از این نبوده است. با قایقهای خورشیدی و اتوبوسهای برقی که شبکهای از مسیرهای دوچرخهسواری و خیابانهای مناسب برای عابران پیاده را تقویت میکند، حتی میتوانید در آبهای تمیز بندر جزایر Brygge Havnebadet شنا کنید.
بیشتر بخوانید: ۴ گام برای این که در آینده گردشگر بهتری باشیم
پورتلند شهری است که به معنای واقعی کلمه برای دوستداران فضای باز ساخته شده است. برنامهریزی شهری هوشمند، پارکهای فراوان و جنگلهای شهری حفاظتشده، جذابیتهای طبیعی منطقه را تکمیل میکنند. این شهر به نسبت پیادهپسند است و بالاترین میزان دوچرخهسواری به محل کار را در شهرهای آمریکا دارد.
در پورتلند، پایداری به جامعه بستگی دارد. انبوه فروشگاههای دست دوم، کتابخانههای کوچک رایگان، کتابخانههای ابزار، رستورانهای گیاهخواری و کارگاههای آموزشی ایجاد و اصلاح، به این معنا است که مردم محلی میتوانند به آسانی شعار “کاهش، استفاده مجدد، بازیافت” را بپذیرند.
زبالههای سنگاپور با جمعیتی متراکم و رو به رشد، در حال افزایش است، که به این معناست که تنها سایت دفن زباله در شهر تا سال ۲۰۳۵ پر میشود. اما این شهر هرچه باشد نوآور است، و تلاشهایش برای تامین پایداری اجتماعی، محیطی، و اقتصادی باعث شده عنوان پایدارترین شهر آسیا را در ۲۰۱۸ به دست آورد.
جاذبههای مشهوری مانند باغهای خلیج، جوئل چانگی، و مارینا با درنظر گرفتن پایداری طراحی شدهاند. و تا سال ۲۰۳۰ هشتاد درصد از معماری شهر سازگار با محیط زیست (پایدار) خواهد بود. روند زباله صفر نیز در آن به سرعت رو به افزایش است.
لیسبون در سال ۲۰۲۰ پایتخت سبز کمیسیون اتحادیه اروپا بود و دلیل خوبی هم داشت. ۳۰۰ هکتار محوطه پارک به شهر اضافه شده است. به این معنی که ۸۵ درصد از مردم پایتخت پرتغال حالا در یک فضای سبز ۳۰۰ متری زندگی میکنند. استفاده از وسایل نقلیه برقی با نقاطی برای شارژ اتومبیل، دوچرخه برقی، اسکوتر، موتور و ناوگان جدید اتوبوسهای برقی در حال افزایش است. حتی توک توک های توریستی فراوان نیز از سال ۲۰۱۷ برقی شدهاند.
بنگالورو شلوغترین شهر جهان است و مسافران شرکت فناوری با کمک به ترافیک، در حال ایجاد راهحل هم هستند. شرکت محلی اجاره اسکوتر با اضافه کردن اسکوتر برقی به ناوگان خود، و برنامه های دوچرخه برقی همگی در تلاشند تا میزان ترافیک شهر را کاهش دهند.
روند آگاهانه زیست محیطی نیز در حال رشد است. شما میتوانید مواد غذایی را از فروشگاههای بدون بسته بندی تهیه کنید. آب میوه تازه از پوست میوه یا پوسته نارگیل را میل کنید. به اقامتگاههای آگاه از محیط زیست بروید که دوچرخه اجاره میدهند و با مواد بازیافت پذیر مبله شدهاند.
ونکوور با جنگلها، کوهها، و سواحل در دسترس، انگیزه زیادی برای انجام سهم کوچک خود برای کره زمین دارد. از سال ۲۰۱۰ بیش از ۱۲۲۰۰۰ درخت در اینجا کاشته شده است. میزان انتشار گازهای گلخانهای این شهر در آمریکای شمالی کمترین مقدار است، و هدف این است که تا سال ۲۰۴۰ زباله ها به صفر برسد. حرکتی که در فروشگاههای مواد غذایی و کافه ها انعکاس یافته است.
کتابخانه عمومی ونکوور سقف سبزی دارد که به مدیریت آب باران کمک کرده، دمای ساختمان را تنظیم و محلی برای زندگی زنبورها فراهم میکند. علاوه براین، یک روف گاردن (باغ بام) دارد که دارای گیاهان بومی مقاوم در برابر خشکسالی، و پنلهای خورشیدی است. مسیر سبز ساحلی ۲۸ کیلومتری بسیاری از فضاهای عمومی ونکوور از جمله پارک استنلی را بهم متصل میکند.
بیشتر بخوانید: ۶ فایده شگفت انگیز سفر کردن
اسلوونی به خاطر ییلاقات بکرش شهرت دارد، اما حتی پایتخت آن به بازدیدکنندگان امکان یک نفس تازه را میدهد. لیوبلیانا بسیار تمیز و روز به روز سبزتر میشود. خیابانها با آب باران و آبهای بازیافتی شسته میشوند. بیش از ۱۰ هکتار از مرکز شهر پیاده رو است. و سیستمهای پیشرفته جدید مدیریت زباله یعنی شهر ۸۰% زباله کمتری نسبت به سال ۲۰۰۸ به محل دفن زباله ارسال میکند؛ با این هدف که تا سال ۲۰۲۵ این میزان را برای هر فرد تا فقط ۶۰ کیلوگرم در سال کاهش دهد.
لیوبلیانا اولین شهر اروپایی بود که به هدف زباله صفر متعهد شد. شرکت مدیریت پسماند شهر حتی یک ماشین فروش زباله صفر فراهم کرده که محصولات تمیزکننده ارگانیک، شامپو، سرکه و روغن را به مشتریانی که بستهبندی های قابل استفاده مجدد خود را میآورند میفروشد.
سانفرانسیسکو اولین شهر در ایالات متحده بود که استفاده از کیسههای پلاستیکی را ممنوع کرد. نیها و ظروف پلاستیکی نیز از ژوئیه ۲۰۱۹ غیرقانونی اعلام شده است. این شهر با بازیافت، کمپوست یا استفاده مجدد ۸۰% زباله ها، ضایعات کمتری را به محل دفن زباله میفرستد.
آنچه برای حیوانات خوب است، برای کره زمین نیز مفید میباشد، و شما میتوانید رستورانهای گیاهی زیادی را در این شهر بیابید. آیا میخواهید این غذاهای خوشمزه را هضم کنید؟ اجازه ندهید خیابانهای سربالایی مانع شما شوند. سانفرانسیسکو دومین شهر قابل پیادهروی در ایالات متحده است.
منبع: lonelyplanet