اعتماد زیربنای اصلی یک رابطه است و سلب اعتماد زوجین از یکدیگر منجر به فروپاشی زندگی مشترک می شود. گاهی در زندگی مشترک به این نتیجه میرسید، فردی که خود را عاشق خود نشان داده است، دروغگویی بیش نبوده و در حال صدمه زدن به زندگیتان است.
بهترین رفتار با مردانی که ابراز عشقشان نیز دروغ است، چیست؟ بهترین راه شناخت عشق حقیقی یک فرد چیست؟ اگر میخواهید بدانید که ابراز عشق همسرتان واقعی است یا دروغین، این مطلب از حرفهای مطالعه نمایید.
تشخیص عشق دروغین
عشق دروغین و تشخیص آن از عشق حقیقی از مهمترین دغدغههای زوجین است. شما نمیتوانید ذهن طرف مقابل خود را بخوانید اما به هرحال ظاهر تا حدی بر ملا کنندهی باطن است. شما میوانید با مشاهده رفتارهای طرف مقابلتان متوجه شوید که آیا عشق او حقیقی است یا دروغین؟ با مشاهده این رفتارهای زیر از طرف مقابلتان متوجه عشق دروغین او شوید.
عدم توجه
اگر همسرتان و یا فرد مقابل شما که با ابراز عشق به شما نزدیک شده است، به شما توجه کافی ندارد و حریم شما را رعایت نمیکند و هرگز شما اولویت اولین او نیستید، ممکن است عشق او دروغین باشد. کسی که حقیقتاً عاشق شما باشد به شما احترام میگذارد، شما برایش کافی هستید، با شما خوشحال است، در برابر اشتباهات شما صبور است، مشکلات شما را میفهمد و برایتان فداکاری میکند.
مقایسه با دیگران
عاشق دروغین، همیشه از شما ایراد گرفته و با دیگران مقایسهتان میکند. او تحمل اشتباه شما را ندارد و میخواهد با تضعیف اعتماد به نفستان به رشد و پیشرفت دست نیابید. عاشق واقعی شمارا کامل میپذیرد و به دنبال شرایط بهتر درافراد دیگر نیست.
عدم علاقه به پیشرفت شما
عاشق دروغین تمایلی به پیشرفت و رشد شما ندارد و همیشه مانع رشد شما میشود زیرا دوست دارد شما را زیردست خود بگیرد. عاشق واقعی به پیشرفتهایتان حسادت نمیکند و از موفقیتهایتان خرسند میشود.
علنی نکردن رابطه
اگر با هدف شناخت قبل از ازدواج با فردی آشنا شدهاید و او پس از مدتی سعی میکند که شما را از سایر افراد مخفی کند و رابطهتان را علنی نکند، به عشق او شک کنید زیرا عاشق واقعی تمام تلاش خود را میکند تا زودتر رابطه را علنی کرده و به صورت رسمی درآورد.
علت ابراز عشق دروغین
مردانی که ابراز عشق دروغی دارند معمولا به دلایلی مثل رسیدن به جایگاه و مقام یا پول و ثروت توسط شما و خانوادهتان خواستار رابطه با شما هستند. گاهی برای فرار از شرایط بدی که در خانه وجود دارد تن به عشق دروغی میدهند.
گاهی افراد عادت کردهاند تنها نباشند و از تنها بودن واهمه دارند درنتیجه وارد رابطه میشوند و به دروغ خود را عاشق میدانند و گاهی برخی مردان به دلیل شخصیت ضد اجتماعی خود وارد رابطه میشوند و دیگران را عاشق نموده و سپس زندگی را به کامشان تلخ میکنند.
بیشتر بخوانید: راه و روش های موثر برای بهبود و تقویت روابط اجتماعی قوی
عشق دروغین و پدیده چراغ گاز
برخی از مردانی که با ابراز عشق دروغین وارد زندگی زنان میشوند، اعتماد به نفس آنها را هدف قرار میدهند تا جایی که خانم نمیتواند این رابطه سراسر مخرب رها کند و چنان دچار ضعف روحی میشود که به تنهایی قادر به زندگی نیست.
برخی مردان برای سوء استفادهی روانی و رای تحت کنترل درآوردن زنان از پدیده چراغ گاز استفاده میکنند یعنی سعی میکنند با مشکوک ساختن دیگران در مورد سلامت روانی خود، به آن ها غلبه پیدا کنند. قربانیان پدیده چراغ گاز به تدریج انتظارات خود را از اطرافیان شان کم کرده، و خیال میکنند که شایستگی برخورداری از رفتار محبت آمیز را ندارند.
هدف نهایی شکنجه گر این است که با القای حس عدم قطعیت در قربانی، وی را نسبت به درک خود از واقعیت و انتخابهایش مشکوک سازد تا قربانی وابستگی بیشتری به شکنه جر پیدا کرده و از او بخواهد تا در گرفتن تصمیم درست به وی کمک کند. اینگونه او تنها سخنان شکنجهگر خود را پذیرفته، دوستان و خانوادهی خود را کنار گذاشته و منحصراً از دستورات شکنجهگر تبعیت میکند.
امیلی دختر جوانی بود که همسرش او را با ابراز عشق دروغین عاشق خود ساخت اما پس از گذشت کمی از زندگی مشترکشان او را احمق و غیرقابل تحمل مینامید و حتی به او تهمت خیانت میزد. امیلی پس از مدتی متوجه گم شدن وسایل شخصی و خانه شد و شوهرش او را به خاطر فراموشکاری سرزنش میکرد.
سالها “امیلی” این رفتار همسرش را تحمل کرد تا جایی که احساس درماندگی و بیارزشی کرد و تنها راه فرار از این وضعیت را خودکشی میدانست. همسر امیلی به عمد وسایل خانه را جا به جا میکرد و یا با سخنان خود وانمود مینمود که او دچار فراموشکاری شده است.
امی در ابتدا سعی میکرد از خود دفاع کند اما به تدریج احساس نمود که شاید واقعا فراموشکار شده و یا فردی لایق نیست و به مرور زمان اعتماد به نفس و استقلالش را از دست داد. روشهای القای اثر چراغ گاز به قدری هوشمندانه طراحی شده است که اغلب قربانیان متوجه آن نمیشوند. اگر فرد متوجه شود که تا کنون قربانی پدیده چراغ گاز بوده است، میتواند به سرعت دست به کار شده و خود را از آثار ویرانگر آن رها سازد.
متاسفانه زنانی که قربانی این رفتار همسرشان میشوند، اعتماد به نفس پایینی دارند و نمی توانند بدون همسر خود زندگی را ادامه دهند. دلیل اصلی ادامه این اسارت، عدم حمایت مالی است. بیشتر این زنها هنگام ازدواج، به تشویق همسران شان کار خود را رها میکنند و یا هرگز اجازه کار کردن ندارند و اینگونه تسلط مردها روی امور مالی، بیشتر شده و روحیه زنان متزلزل میشود.
برخورد با عشق دروغین
اگر متوجه عشق نادرست فرد مقابلتان شده اید و هنوز رابطه تان جدی نشده، سعی کنید به آرامی از آن رابطه خارج شوید و سپس با مراجعه به روانشناس، آسیبهایی که از این رابطهی دروغین دیدهاید، درمان کنید و هرگز برای فرار از شکست، رابطهای که در آن عشق ناب وجود ندارد را ادامه ندهید.
اگر فردی که با عشق دروغین شما را وابسته نموده همسرتان است، شتابزده تصمیم نگیرید و برای بهبود وضعیتتان از مشاور کمک بگیرید و در آخر بهترین تصمیم را بگیرید. ادامه دادن یا ندادن رابطه در این زمان، تصمیمی شخصی است و کاملاً به شما بستگی دارد. اگر به علت آسیبهای جدایی برای فرزندتان و خودتان تصمیم به ادامه زندگی میگیرید باید بدانید، آسیبهای زندگی کردن در این شرایط برای شما، کمتر از آسیبهای جدایی نیست.
شما مانند هر انسانی دیگر، لایق یک زندگی خوب هستید اگر احساس میکنید بودن در کنار مردی، که دچار مشکلات شخصیتی است، احتمال دارد زندگی و روح و روانتان را به خطر اندازد، با کمک مشاوران خانواده از او جدا شوید.
فرار از زندان عذاب
گام اول
زندگی با فردی که از لحاظ عاطفی و یا فیزیکی صدمه میرساند، پذیرفتنی نیست و باید مراقب سلامتیتان باشید. هرگز از خودتان غافل نشوید، به سرگرمیهای مورد علاقهتان بپردازید و برای رهایی از ناراحتی ورزش کنید و برای باز یافتن اعتماد به نفس خود همیشه استعدادها و ویژگیهای منحصر به فردتان را به خودیادآوری کنید.
گام دوم
استقلال مالیتان را از دست ندهید و اگر شاغلید کارتان را از دست ندهید تا برای خود پشتوانه مالی داشته باشید. اینگونه میتوانید تا اندازهای جلوی برخی از آزار و اذیتهای همسرتان را بگیرید.
گام سوم
ارتباط خود را با خانواده و دوستانتان حفظ کنید و سیستم حمایتی قوی و محکمی داشته باشید. اگر همسرتان شما را دائم محدود میکند تا ارتباطی با خانواده و دوستان نداشته باشید، این موضوع را با آنها مطرح کنید تا آنها درکتان کنند و در صورت نیاز کمکتان نمایند.
گام چهارم
با یک مشاور خانواده مورد اعتماد در ارتباط باشید و در مورد روابط مخرب و صدمه رسان تحقیق کنید. بدانید مشکلات موجود تقصیر شما نیست، بلکه شما گرفتار مردی شدهاید که سعی در آزار و اذیت شما دارد.
گام پنجم
برای حرفهای همسرتان حد و مرز قائل شوید. اگر او با احترام با شما رفتار نمیکند و حرفهای ناراحت کننده و نادرست در مورد شما دارد، به حرف هایش گوش ندهید و بگویید برای او متاسف هستید و از او انتظار دارید با شما با احترام رفتار کند.
بیشتر بخوانید: چرا رواب دختر پسر و دوستیهای قبل از ازدواج اشتباه است؟
گام ششم
یک برنامه امنیتی داشته باشید و مکانهایی بشناسید تا در مواقع خطر بتوانید کمک بگیرید و تلفن افرادی که میخواهید از آنها کمک گیرید در دسترستان قرار دهید.
سخن آخر
اگر احساس میکنید بودن در کنار مردی، که دچار مشکلات شخصیتی است، احتمال دارد زندگی و روح و روانتان را به خطر اندازد، با کمک مشاوران خانواده از او جدا شوید.
شما مانند هر انسانی دیگر، لایق یک زندگی خوب هستید.
منبع: نمناک