"حالت شب" در دوربین‌های تلفن‌های هوشمند چگونه کار می‌کند؟

“حالت شب” در دوربین‌های تلفن‌های هوشمند چگونه کار می‌کند؟

از آیفون اپل گرفته تا گوشی‌های پیشرفته اندرویدی از تولیدکنندگانی مانند سامسونگ، اکنون همه تلفن‌های پرچمدار دوربینی با حالت شب دارند. در ادامه این مطلب از حرفه‌ای نحوه دستیابی این عکس‌ها با جزئیات حتی در شرایط نوری ضعیف را بیان می‌کنیم.

حالت شب درحال بهتر شدن

هر ساله، سازندگان گوشی‌های هوشمند، دوربین‌های جدید و پیشرفته‌ای را در آخرین پرچمداران خود   ارائه می‌دهند. در طول چند سال گذشته، دوربین‌های تلفن و تکنیک‌های پردازش تصویر که به آنها نیرو می‌دهد، در گرفتن عکس در نور چالش برانگیز به طور تصاعدی بهتر شده‌اند.

همین چند سال پیش، تلفن‌ها در گرفتن حتی عکس‌های نیمه مناسب در تاریکی مشکل داشتند، مگر اینکه از فلاش استفاده شود. اکنون، آنها می‌توانند جزئیات چشمگیری را ثبت کنند، حتی در هنگام عکسبرداری از سوژه‌هایی که برای دوربین‌های بدون آینه یا DSLR چالش برانگیز است.

اپل همچنین دوربین low-light را در سری آیفون ۱۲ خود بهبود بخشید. این شرکت همچنین با استفاده از تکنیک‌های عکاسی محاسباتی، ویژگی حالت شب را گسترش داده و روی همه دوربین‌های دستگاه‌های خود بکار می‌گیرد. این شامل لنزهای فوق عریض و تله است.

"حالت شب" در دوربین‌های تلفن‌های هوشمند چگونه کار می‌کند؟

ویژگی Google’s Night Sight این شرکت را به عنوان رهبر صنعت در زمینه عکاسی با نور کم در تلفن‌های هوشمند تبدیل کرده است. گوگل همچنین اخیراً یک ویژگی منحصر به فرد نجومی را در دستگاه‌های خود ارائه داده است. به مردماین امکان را می‌دهد از آسمان شب تصاویر واضحی را که جزئیات و ستاره‌ها را نشان می‌دهد، بگیرند. در بیشتر دوربین‌های گوشی‌های هوشمند، این قابلیت تقریباً قابل تشخیص نیستند.

بیشتر بخوانید: اسکنر اثر انگشت زیر صفحه نمایش چگونه کار می‌کند؟

نور و عکاسی

قبل از اینکه حالت شب را بررسی کنیم، در ادامه چند اصطلاح عکاسی را بیان می‌کنیم که آشنایی با آنها مفید خواهد بود:

  • Exposure: مقدار نوری است که به سنسور دوربین می‌رسد. میزان روشن یا تاریک بودن عکس را تعیین می‌کند.
  • سرعت شاتر: مدت زمانی که سنسور دوربین در معرض نور قرار می‌گیرد. سرعت شاتر بیشتر باعث می‌شود که مدت زمان بیشتری در معرض نور قرار بگیرید، اما ممکن است باعث تیرگی شود.
  • دامنه پویا: دامنه تاریک‌ترین (سایه‌ها) و روشن‌ترین تن‌ها (هایلایت‌ها) در عکس.
  • (High Dynamic Range (HDR: تکنیکی برای پردازش تصویر که در آن دوربین چندین عکس را در نوردهی‌های مختلف (با تغییر سرعت شاتر) می‌گیرد. سپس تصاویر را برای تأکید بر سایه‌ها و هایلایت‌ها ترکیب می‌کند.

نتیجه عکس HDR تا حد زیادی به نرم افزاری بستگی دارد که پردازش را انجام می‌دهد. برخی از تولید کنندگان ممکن است جزئیات متفاوت از دیگران را در اولویت قرار دهند.

فرآیند حالت شب

"حالت شب" در دوربین‌های تلفن‌های هوشمند چگونه کار می‌کند؟

بسته به دستگاه، حالت شب یا حالت خودکار است که توسط حسگر تشخیص نور کم ایجاد می‌شود یا حالتی است که باید در برنامه دوربین انتخاب کنید. به هر صورت، در ابتدا گرفتن عکس در حالت شب، کاملاً شبیه به گرفتن عکس عادی است. اولین تفاوتی که ممکن است مشاهده کنید این است که برای گرفتن تصویر حالت شب مدت زمان به طور قابل توجهی طولانی‌تر است. این سرعت ضبط طولانی برای گرفتن عکس در حالت شب بسیار مهم است.

حالت شب از نوعی تکنیک HDR استفاده می‌کند. با گرفتن عکس با سرعت شاتر مختلف، تصاویر مختلفی از یک موضوع را در سطوح مختلف نوردهی ثبت می‌کند. پس از آن، نرم افزار با پردازش تصویر، این عکس‌ها را تنظیم و ترکیب می‌کند تا دامنه پویای عکس حالت شب را گسترش دهد.

این فرآیند باعث می‌شود تا هایلایت‌های عکس در حالی که تاریکی سایه‌ها را حفظ می‌کند قابل مشاهده باشند. این فرآیند جزئیاتی را در محیط نشان می‌دهد که در غیر این صورت نمی‌توانید در یک عکس استاندارد ببینید.

برخی از تلفن‌ها بسته به کم نور بودن محیط، مدت زمان لازم برای گرفتن عکس را به صورت پویا تنظیم می‌کنند. برخی دیگر این امکان را به شما می‌دهند خودتان آن را تنظیم کنید.

کل این فرآیند در عرض چند ثانیه انجام می‌شود. با مشاهده عکس، تمام کارهایی که برای تهیه چندین عکس، ترکیب آنها و بهینه سازی تصویر انجام می‌شود، صورت می‌گیرد.

تفاوت در حالت شب

"حالت شب" در دوربین‌های تلفن‌های هوشمند چگونه کار می‌کند؟

بسیاری از دستگاه‌های شاخص اپل، گوگل، سامسونگ، هواوی و ال جی همه حالت شب دارند.

این دوربین‌ها از الگوریتم‌های اختصاصی برای تعیین شکل مطلوب عکس و سپس ترکیبی از تصویری که در نهایت مشاهده می‌کنید، استفاده می‌کنند. فرآیندهای مختلف ترکیبی (که به آنها “bracketing” نیز گفته می‌شود) هر تولید کننده دلیل وجود اختلافات زیادی بین حالت‌های شبانه آنها است.

برخی از عکس‌ها از حالت طبیعی‌تری برخوردار هستند، در حالی که برخی دیگر با تأکید بیش از حد بر نورها، کل تصویر را روشن می‌کنند. این تا حد زیادی بستگی به این دارد که هر سازنده بخواهد بر کدام جنبه تأکید کند.

علاوه‌براین، سنسور واقعی نیز مهم است. برخی از دستگاه‌ها دوربین‌های مگاپیکسلی بالا را با تکنیکی به نام Pixel Binning جفت می‌کنند تا در شرایط کم نور به عکس‌های روشن‌تری دست پیدا کنند. این فرآیند شامل کوچک کردن اندازه پیکسل‌های بزرگ برای ایجاد عکس‌های روشن‌تر و با جزئیات بیشتر است.

بیشتر بخوانید: دوربین زیر نمایشگر چگونه کار می‌کند؟

چگونه عکس‌های حالت شب عالی بگیریم

صرف نظر از اینکه کدام نوع تلفن را دارید، اگر دوربین‌تان از ویژگی حالت شب برخوردار است، اگر می‌خواهید عکس‌های خوبی بگیرید باید چند نکته را بخاطر بسپارید.

یک قسمت اساسی از این فرآیند، هم ترازی تمام عکس‌های مختلفی است که می‌گیرید. اگر عکس‌ها با نوردهی طولانی مدت در حالت شب خیلی تار باشند، عکس بهینه دریافت نمی‌کنید.

به همین دلیل است که اکثر سازندگان اکیداً توصیه می‌کنند هنگام عکسبرداری در حالت شب کاملاً بی‌حرکت باشید. همچنین به همین دلیل است که در بیشتر تصاویر تبلیغاتی، شما فقط سوژه‌های ثابت را مشاهده خواهید کرد. در صورت امکان هنگام عکاسی در حالت شب از سه پایه استفاده کنید.

همچنین سعی کنید در محیطی با حداقل یک منبع کم نور، عکس بگیرید. این نه تنها کیفیت عکس‌های شما را بهبود می‌بخشد، بلکه می‌تواند پس از پردازش عکس‌ها، چشمگیرتر به نظر برسد.

منبع: HowToGeek

قبلی «
بعدی »

من در رشته مهندسی کامپیوتر تحصیل کردم.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    مطالب اخیر