چگونه از دوربین دیجیتال به‌عنوان وب‌‌کم استفاده کنیم؟

چگونه از دوربین دیجیتال به‌عنوان وب‌ کم استفاده کنیم؟

این روزها که ویدئو کنفرانس، به ابزار اصلی ارتباطی تبدیل شده‌ است، استفاده از تجهیزات موجود برای فراهم‌کردن یک وب‌کم حرفه‌ای، خالی از لطف نیست.

در شرایط کنونی که دورکاری و جلسه‌های آنلاین و ویدئو کنفرانس، به جنبه‌های اصلی و حیاتی اشتغال تبدیل شده‌اند، استفاده از وب‌کم برای ارتباط ویدئویی هم روز‌به‌روز بیشتر می‌شود. آمارها نشان می‌دهد فروش این تجهیزات در ماه‌های گذشته و افزایش شیوع ویروس کرونا و خانه‌نشینی کارمندان، افزایش شدیدی داشته است. درواقع در برخی مناطق دسترسی به وب‌کم‌ها دیگر به آسانی گذشته نیست.

امروزه بسیاری از کاربران دنیای فناوری، تجهیزات تصویربرداری از دوربین‌های DSLR و دوربین‌های فیلم‌برداری دیجیتال تا دوربین‌های ورزشی مانند گوپرو را دراختیار دارند. در شرایط کنونی شاید خرید یک وب‌کم مقدور یا ممکن نباشد. با راهکارهایی ساده و خرید چند لوازم جانبی، می‌توان از همین تجهیزات موجود برای کاربردهای ویدئو کنفرانس بهره برد. شاید هزینه‌ی نهایی آماده‌سازی وب‌کم با دوربین‌های مذکور، برابر با یک وب‌کم عادی باشد، اما به‌هرحال کاربر به تصویر با کیفیت و قابلیت‌های بیشتر دسترسی خواهد داشت. در ادامه، مراحل موردنیاز برای ساختن وب‌کم با دوربین‌های دیجیتال مرسوم را توضیح می‌دهیم.

راه‌حل نرم‌افزاری تبدیل دوربین عکاسی به وب‌کم

استفاده از دوربین‌های عکاسی مانند DSLR یا نمونه‌های مشابه به‌عنوان وب‌کم، در اغلب موارد، نیاز به قطعات سخت‌افزاری جانبی دارد. ازطرفی شرکت‌های تولیدکننده‌ی دوربین در سال‌های اخیر تلاش کرده‌اند تا راهکارهای نرم‌افزاری را هم برای کاربران علاقه‌‌‌‌مند دردسترس قرار دهند. برنامه‌های جدید می‌توانند فید ویدئو را از دوربینی که به پورت USB متصل شده است، دریافت کنند و نیازی هم به ارتباط HDMI ندارند.

راهکارهای نرم‌افزاری برای اتصال دوربین به کامپیوتر و استفاده به‌عنوان وب‌کم، به‌انداز‌ه‌ی راهکارهای سخت‌افزاری (کارت کپچر و تجهیزات مرتبط)، جامع و همه‌گیر نیستند. نرم‌افزارهای متفرقه‌ای در بازار وجود دارند که ارتباط را ممکن می‌کنند و در برخی موارد کارایی مناسبی هم دارند. ازطرفی فرهنگ جامع و جدید دورکاری در دنیای سال ۲۰۲۰ باعث شد تا شرکت‌های تولیدکننده‌ی دوربین هم به فکر توسعه‌ی نرم‌افزارهای اختصاصی برای ارتباط بین تجهیزات خود و کامپیوترها بیافتند. کانن، نیکون، فوجی‌فیلم، پاناسونیک، الیمپوس و گوپرو همگی قابلیت وب‌کم را به‌‌صورت یکپارچه در نرم‌افزار‌های رایگان خود اضافه کرده‌اند. اکثر این برنامه‌ها اکنون در فاز بتا دردسترس کاربران قرار دارند و به آن‌ها امکان می‌دهند که بدون هزینه‌ی اضافه برای خرید تجهیزات، از دوربین خود به‌عنوان وب‌کم استفاده کنند.

برای استفاده از دوربین عکاسی به‌عنوان وب‌کم، صرف‌نظر از به‌کارگیری نرم‌افزار متفرقه یا راهکار شرکت سازنده، به کابل USB نیاز دارید که با دوربین عرضه می‌شود. همچنین باتری دوربین شما باید در وضعیت شارژ کامل باشد، هرچند استریم‌های طولانی احتمالا به اتصال دائم آداپتور AC به دوربین نیاز پیدا می‌کنند. نکته‌ی مهم دیگر اینکه ارتباط USB برخلاف HDMI دسترسی به میکروفن دوربین را برای شما فراهم نمی‌کند. درنتیجه در راهکار نرم‌افزاری باید از میکروفن کامپیوتر یا میکروفن خارجی که به کامپیوتر متصل شده باشد، برای انتقال صدا استفاده کنید. از تجهیزات کاربردی دیگر می‌توان به سه‌پایه یا هر ابزاری برای ثابت‌کردن دوربین اشاره کرد. همچنین استفاده از نور جانبی و میکروفن خارجی هم پیشنهاد می‌شود.

تنظیمات سخت‌افزاری و تجهیزات جانبی نهایی برای استفاده از دوربین عکاسی به‌عنوان وب‌کم، به نرم‌افزار مورد استفاده وابسته هستند. البته به‌طور کلی، برای اتصال اولیه تنها به کابل USB نیاز دارید. فراموش نکنید که دوربین باید پیش از اتصال به کامپیوتر، روشن شود! مراحل بعدی شامل بازکردن و تنظیمات نرم‌افزار کاربردی متفرقه یا نرم‌افزار شرکت سازنده‌ی دوربین می‌شود. درنهایت باید در نرم‌افزای که قصد استریم کردن با آن را دارید هم دوربین خارجی را به‌عنوان دوربین اصلی استریم انتخاب کنید. نکته‌ی مهم دیگر این است که فوکوس دوربین هم باید پیش از شروع استریم، تنظیم شود.

کانن نرم‌افزار کاربردی وب‌کم خود را به‌‌نام EOS Webcam Utility (لینک دریافت) در نسخه‌ی بتا عرضه می‌کند. نسخه‌ی ابتدایی نرم‌افزار برای ویندوز عرضه شد، اما اکنون نسخه‌ی اولیه برای کاربران مک هم دردسترس قرار دارد. ظاهرا با استفاده از نرم‌افزار کانن می‌توان اکثر دوربین‌های شرکت را به وب‌کم تبدیل کرد.

نیکون شرکت دیگری است که در مسیر روند ایجادشده برای استفاده از دوربین‌های حرفه‌ای به‌عنوان وب‌کم، نرم‌افزاری اختصاصی را دراختیار کاربران قرار می‌دهد. نرم‌افزار Nikon Webcam Utility (لینک دریافت) درحال‌حاضر، استفاده از دوربین را به‌عنوان وب‌کم، دراختیار کاربران ویندوز ۱۰ قرار می‌دهد. البته نسخه‌ی مک نرم‌افزار نیز در آینده عرضه خواهد شد. اپلیکیشن جدید شرکت ژاپنی با تمامی دوربین‌های سری Z هماهنگ می‌شود. همچنین تمامی دوربین‌های DSLR جدید شامل D6, D850, D780, D500, D7500 و D5600 هم امکان پشتیبانی از نرم‌افزار وب‌کم را دارند.

 چگونه از دوربین دیجیتال به‌عنوان وب‌ کم استفاده کنیم؟

فوجی‌فیلم نیز به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولید‌کنندگان صنعت دوربین‌های عکاسی، نرم‌افزار جدیدی را برای همین منظور توسعه و دراختیار کاربران قرار داده است. پس از دانلود نرم‌افزار FujiFilm X Webcam (از این لینک) می‌توانید دوربین‌های خود از این برند را به‌عنوان وب‌کم به کار ببرید. این نرم‌افزار برای سیستم‌عامل‌های ویندوز و مک دردسترس است و تقریبا با تمامی دوربین‌های فوجی‌فیلم نیز سازگار است. این شرکت نام‌دار ژاپنی همچنین، به‌روزرسانی فریمور را برای دوربین‌های پایین‌رده‌ی X-A7 و X-T200 به‌تازگی عرضه کرد. به‌روزرسانی جدید، امکان استفاده از دوربین‌های بدون آینه را بدون نیاز به نرم‌افزار اضافه، ممکن می‌کند. دوربین‌های مذکور اکنون در هر اپلیکیشن ویدیوکنفرانس یا استریم ویندوز و مک قابل انتخاب هستند. پس از اتصال USB دوربین فوجی‌فیلم، تنظیمات دوربین به حالت خودکار می‌رود و در اپلیکیشن استریم، گزینه‌ی جدیدی برای انتخاب دوربین اصلی دردسترس قرار می‌گیرد.

پاناسونیک نرم‌افزاری به‌نام Lumix Tether (لینک دریافت) را در فاز آزمایشی عرضه کرد که امکان استفاده از برخی از دوربین‌های بدون آینه را به‌عنوان وب‌کم در ویندوز فراهم می‌کند. نرم‌افزار جدید شباهت زیادی به راهکار قبلی شرکت دارد، اما امکانات بیشتری را برای تنظیمات استریم و ویدئو کنفرانس دراختیار کاربران قرار می‌دهد.

الیمپوس هم از گروه شرکت‌های تولیدکننده‌ی دوربین عقب نماند و راهکاری به‌نام OM-D Webcam را برای کاربران ارائه کرد. نرم‌افزار مذکور فعلا تنها برای کاربران ویندوز ۱۰ دردسترس قرار دارد و تنها از دوربین‌های حرفه‌ای سری OM-D همچون E-M1X, E-M1, E-M1 Mark II, E-M1 Mark III و E-M5 Mark II پشتیبانی می‌کند. کاربران پس از نصب نرم‌افزار و اتصال دوربین، امکان انتخاب دوربین به‌عنوان گزینه‌ای اضافی را در اپلیکیشن ویدئو کنفرانس پیدا می‌کنند.

دوربین‌های ورزشی قطعا به‌اندازه‌ی دوربین‌های بدون آینه یا DSLR برای استفاده به‌عنوان وب‌کم مناسب نیستند. آن‌ها امکان ایجاد جلوه‌ی مات پس‌زمینه و نمایش سوژه‌ی اصلی با کیفیت بالا را ندارند. البته به‌هرحال برخی از گزینه‌های موجود در بازار برای این کاربرد قابل‌قبول به‌نظر می‌رسند. GoPro HERO8 Black را می‌توان انتخاب مناسبی دانست که حکم یک وب‌کم با زاویه‌ی واید و رزولوشن 1080p را دارد. برای استفاده از دوربین گوپرو به‌عنوان وب‌کم، ابتدا باید نسخه‌ی جدید فرمور را روی دوربین نصب کنید. سپس از این لینک نسخه‌‌ی بتا برنامه‌ی وب‌کم جدید را دریافت کرده و دوربین را با USB به کامپیوتر متصل کنید. نرم‌افزار فعلا نها برای کاربران macOS دردسترس قرار دارد و نسخه‌ی ویندوز هم به‌زودی عرضه می‌شود.

سونی هم ابزار تبدیل دوربین به وب‌کم خود را به‌نام Imaging Edge Webcam Utility (لینک دریافت) عرضه کرد که امکانات متعددی را برای استریم زنده و برنامه‌های ویدیوکنفرانس به کاربران ارائه می‌کند. درحال‌حاضر، ابزار سونی تنها برای کاربران سیستم‌‌عامل ویندوز ۱۰ دردسترس قرار دارد و احتمالا نسخه‌ی مک هم در دست توسعه باشد. ابزار سونی، امکان استفاده به‌عنوان وب‌کم را به ۲۵ مدل از دوربین‌های این شرکت اضافه می‌کند که شامل دوربین‌های متعدد خانواده‌های ILCE و ILCA و DSC می‌شود.

نرم‌افزارهای بالا تنها قابلیت اتصال و هماهنگی با دوربین‌های شرکتی را دارند که آن‌ها را توسعه داده است. به‌علاوه، برخی دوربین‌های قدیمی و اقتصادی در این نرم‌افزارها پشتیبانی نمی‌شوند. به‌هرحال در آینده و با افزایش تمایل عمومی به ویدیوکنفرانس، شرکت‌های دیگر هم برنامه‌هایی برای توسعه‌ی نرم‌افزارهای وب‌کم اجرا می‌کنند.

همان‌طور که گفته شد، نرم‌افزارهای متفرقه‌ای هم برای استفاده از دوربین بدون آینه یا DSLR به‌عنوان وب‌کم وجود دارند. از میان برنامه‌های ویندوزی می‌توان به SparkoCam اشاره کرد که از دوربین‌های DSLR کانن و نیکون پشتیبانی می‌کند (لینک دریافت). این نرم‌افزار یک واترمارک بزرگ را روی تصویر کاربر قرار می‌دهد که با پرداخت ۵۰ دلار می‌توان آن را حذف کرد. هنوز نسخه‌ی مک نرم‌افزار اسپارکوکم توسعه نیافته است.

نرم‌افزار Ecamm Live (لینک دریافت) برای کاربران مک دردسترس قرار دارد که با اکثر برندهای موجود در بازار نیز هماهنگ است. ابزارهایی همچون جابه‌جایی استریم بین دو دوربین، نمایش تصویر در تصویر و اشتراک تصویر از مک یا آیفون در این نرم‌افزار وجود دارد. درواقع کاربران حرفه‌ای مک بسیاری از نیازهای استریم خود را با Ecamm برطرف می‌کنند. همچنین نرم‌افزار مذکور برای افرادی که قصد ضبط و ویرایش استریم را دارند نیز امکاناتی عالی فراهم می‌کند.

راه‌حل سخت‌افزاری تبدیل دوربین عکاسی به وب‌کم

پیش از خرید تجهیزات

از اولین دستگاه‌هایی که برای تبدیل دوربین به وب‌کم نیاز دارید، باید به کارت یا قطعه‌ی اکسترنال کپچر اشاره کرد. پیش از خرید هرگونه دستگاه کپچر، ابتدا هماهنگ‌بودن دوربین خود با آن را بررسی کنید. این کار نیاز به جست‌وجو در مشخصات دستگاه کپچر یا جست‌وجو برای پیدا کردن تجربه‌های مشابه دیگر کاربران نیاز دارد. به‌هرحال باید جزئیات دستگاه خود و امکان حذف برخی از قابلیت‌ها در زمان اتصال به کامپیوتر را بررسی کنید. برخی از انواع دوربین، تصویر منتقل‌شده به کامپیوتر را با اطلاعات جزئی و همچنین فوکوس و موارد دیگر نمایش می‌دهند که برای ویدئوکنفرانس یا استریم زنده، مناسب نیست.

 چگونه از دوربین دیجیتال به‌عنوان وب‌ کم استفاده کنیم؟

تجهیزات مورد نیاز

قطعا به‌عنوان اولین دستگاه، نیاز به تجهیزات تصویربرداری با قابلیت فیلم‌برداری دارید. دوربین‌های DSLR توانایی ضبط فیلم هم دارند. از گزینه‌های دیگر هم می‌توان به دوربین‌های ورزشی (اکشن‌کم) یا مخصوص فیلم‌برداری اشاره کرد. اکثر گزینه‌های جدید، به قابلیت‌هایی همچون خروجی HDMI مجهز هستند و رابط کنترلی پیشرفته‌ای را دراختیار شما قرار می‌دهند.

اگر از دوربین‌های DSLR برای کاربرد وب‌کم استفاده می‌کنید، لنزی در محدوده‌ی زوم ۱۸ تا ۲۴ میلی‌متر برای بهترین کیفیت تصویر پیشنهاد می‌شود. البته از آن‌جایی که به‌دنبال هزینه‌ی اضافی برای راه‌اندازی سیستم جدید نیستیم، نیازی به خرید لنز نخواهد بود و می‌توان با موارد موجود هم تجربه‌ی قابل‌قبولی کسب کرد. اگر لنز شما مجهز به قابلیت فوکوس دستی باشد، کیفیت بهتری را تجربه می‌کنید. در دوربین‌های ورزشی و فیلم‌برداری هم نیازی به لنز اضافه نیست.

دستگاه کپچر، تجهیز اصلی ارتباط بین دوربین و کامپیوتر محسوب می‌شود. این دستگاه که به‌صورت خارجی و داخلی برای لپ‌تاپ و کامپیوترهای رومیزی قابل تهیه است، توانایی خواندن سیگنال از دوربین را به کامپیوتر شخصی می‌دهد. برای ارتباط بین دستگاه‌ها هم نیاز به کابل مبدل HDMI دارید که بسته به پورت‌های دردسترس در کامپیوتر شخصی و دوربین دیجیتال، باید کابل مناسب را انتخاب کنید.

اگرچه دوربین‌های دیجیتال اغلب مجهز به میکروفن داخلی هم هستند، اما برای کیفیت بهتر می‌توان از دستگاه خارجی برای ضبط و انتقال صدا استفاده کرد. ازطرفی هدفون‌های همراهی که با دوربین‌ها عرضه می‌شوند یا هدفون‌های گیمینگ، گزینه‌های مناسبی را دراختیار شما قرار می‌دهند.

 چگونه از دوربین دیجیتال به‌عنوان وب‌ کم استفاده کنیم؟

از تجهیزات دیگر احتمالی برای تجربه‌ی باکیفیت یک ویدئو کنفرانس یا استریم ویدئویی، می‌توان به سه‌پایه اشاره کرد. اگرچه در پیکره‌برندی خانگی می‌توان از چند کتاب یا جسم مشابه برای ثابت نگه‌داشتن دوربین در وضعیتی مناسب استفاده کرد، اگر دوربین قبلی خود را با سه‌پایه یا تجهیزات مشابه خریده‌اید، اکنون بهترین فرصت استفاده از آن‌ها است.

استفاده از منبع نور اضافه به افزایش کیفیت تصویر کمک می‌کند

علاوه بر تجهیزات بالا که برای استریم یا ویدئو کنفرانس با کیفیت بالا، تقریبا الزامی هستند، می‌توان با کمی تجهیزات اضافه کیفیت را باز هم افزایش داد. به‌عنوان مثال می‌توان در شرایطی که نور طبیعی روز دردسترس نیست، با تجهیزاتی که دراختیار دارید، مانند لامپ‌های رومیزی، برای تنظیم بهتر نورپردازی استفاده کنید. برای نورپردازی با کیفیت بیشتر، لامپ با نور سفید را در چراغ نصب کنید. از تجهیزات اضافه‌ی دیگر می‌توان به باتری اضافه یا منبع تغذیه‌ی AC برای دوربین اشاره کرد که در جلسه‌ها و استریم‌های طولانی، کاربردی خواهند بود.

آماده‌سازی دوربین دیجیتال برای استفاده به‌عنوان وب‌کم

اولین مرحله برای آماده‌سازی تجهیزات وب‌کم، نصب و راه‌اندازی دستگاه کپچر در کامپیوتر شخصی است. برای این‌منظور هر دو نوع داخلی و خارجی دستگاه کپچر، مراحل راه‌اندازی آسانی دارند. تنها در نمونه‌های داخلی، نیاز به بازکردن کیس کامپیوتر رومیزی و جانمایی کارت در درگاه PCIe مناسب دارید.

 چگونه از دوربین دیجیتال به‌عنوان وب‌ کم استفاده کنیم؟

پس از راه‌اندازی دستگاه کپچر، نوبت به آماده‌سازی دوربین می‌رسد. پس از اطمینان خاطر از شارژ کافی باتری یا اتصال دوربین به منبع تغذیه، آن را روشن کنید. اگر از دوربین‌های DSLR یا موارد مشابه استفاده می‌کنید، آن را در حالت فیلم‌برداری قرار دهید. سپس دوربین و دستگاه کپچر را به‌کمک کابل رابط HDMI به هم متصل کنید. در مرحله‌ی بعدی باید نرم‌افزار مخصوص دستگاه کپچر را نصب و اجرا کنید که پس از اجرا شدن، باید تصویر دوربین را نمایش دهد. اگر به این مرحله رسیدید، یعنی یکی از موانع اصلی انتقال تصویر را پشت سر گذاشته‌اید.

پیکره‌برندی تنظیمات دوربین

دوربین‌های دیجیتال و مخصوص فیلم‌برداری، عموما اطلاعات زیادی را در زمان فیلم‌برداری روی صفحه، ‌نمایش می‌دهند. اطلاعاتی همچون ISO، دهانه‌‌ی دیافراگم، سرعت شاتر، نوردهی، دمای رنگ و غیره در تصویر به نمایش در می‌آیند. به‌علاوه، وقتی چهره‌ای در تصویر نمایان می‌شود، عموما یک پنجره‌ی فوکوس نمایش می‌دهند. ازآنجاکه دستگاه کپچر، تصویر کاملا برابر با نمایشگر دوربین را به کامپیوتر منتقل می‌کند، باید اطلاعات نمایشی را حذف کنید تا تجربه‌ای مشابه وب‌کم داشته باشید. تنظیمات این بخش در دوربین‌های متنوع، با هم تفاوت دارد، اما می‌توان روند مشابهی را بین آن‌ها پیدا کرد.

یکی از راهکارها برای حذف اطلاعات از روی تصویر، دکمه‌ی موسوم به Display روی دوربین‌های دیجیتال است که عموما نحوه‌ی نمایش اطلاعات را تغییر می‌دهد. احتمالا می‌توانید در دوربین خود به حالتی بدون نمایش اطلاعات دست پیدا کنید. از تنظیمات کاربردی دیگر می‌توان به کیفیت تصویر اشاره کرد که باید بسته به سرعت و پهنای باند اینترنت خانگی خود آن را تنظیم کنید. خروجی نرخ فریم هم در مقدار 30fps، تجربه‌ای شبیه به وب‌کم ارائه می‌کند. در بخش فوکوس، به‌دنبال تنظیمات فوکوس خودکار و نمایش جعبه‌ی فوکوس باشید و آن‌ها را غیرفعال کنید. حتی تنظیم ISO را هم به‌صورت دستی تنظیم کنید تا تغییر آن‌چنانی در کیفیت تصویر در زمان استریم یا ویدئو کنفرانس ایجاد نشود.

 چگونه از دوربین دیجیتال به‌عنوان وب‌ کم استفاده کنیم؟

مراحل نهایی

پس از تنظیمات نرم‌افزاری و اتصال دستگاه‌ها، نوبت به موقعیت‌دهی مناسب دوربین می‌رسد. با جابه‌جایی دستگاه روی سه‌پایه یا تنظیم ارتفاع پایه‌ی دست‌ساز، آن را در ارتفاع مناسب روبه‌روی چشمان خود قرار دهید. جانمایی سیم‌ها و قرار دادن دوربین در جایی که در زمان استفاده ثابت بماند، اهمیت زیادی دارد. مرحله‌ی بعدی شامل اتصال میکروفن و آماده‌سازی آن برای کامپیوتر شخصی است.

مرحله‌ی پایانی، استفاده از ورودی‌های جدید تصویر و صدا در برنامه‌های چت و ویدئو کنفرانس مانند اسکایپ، زوم، تیمز و هنگ‌آوتس است. نرم‌افزار یا وب اپلیکیشن مربوطه را باز و هماهنگی با ورودی‌های جدید را بررسی کنید. وارد بخش تنظیمات نرم‌افزار شوید و در گزینه‌ی صدا و تصویر، به‌دنبال نام کارت کپچر و میکروفنی باشید که به سیستم متصل کرده‌اید. اگر در همه‌ی بخش‌ها نام صحیح برای ورودی انتخاب شود، تصویر دوربین و صدای میکروفن در نرم‌افزار چت، وارد می‌شود. در این مرحله دیگر همه‌چیز برای ارتباط ویدئویی با دوربین دیجیتال خارجی مهیا است.

مراحل بالا به‌ندرت در برخی مواقع با چالش مواجه می‌شوند که می‌توان راهکارهایی ساده برای آن‌ها پیدا کرد. به‌عنوان مثال اگر در ابتدا تصویر دوربین را روی نرم‌افزار کپچر مشاهده نمی‌کنید، تعویض کابل HDMI را به‌عنوان راهکار اول امتحان کنید. در برخی موارد هم تنظیمات دوربین با قابلیت‌های دستگاه کپچر هماهنگ نیست که می‌توان با تغییر تنظیمات همچون کیفیت خروجی، به وضعیت مناسب رسید.

 چگونه از دوربین دیجیتال به‌عنوان وب‌ کم استفاده کنیم؟

همان‌طور که گفته شد، تنظیمات دستی برای فوکوس و ISO کارایی بهتری در موارد چت تصویری دارند. بالا بردن ISO تاحدی حساسیت دریافت نور را بهتر می‌کند، اما با افزایش بیش از حد، شاهد نویز روی تصویر خواهید بود. تغییر تنظیمات دهانه‌ی دیافراگم هم برای دسترسی به کیفیت مناسب نور در تصویر، کارایی دارد. درنهایت تنظیم موارد گفته‌شده و فاصله‌ی منبع نور اضافی و سوژه از دوربین، در رسیدن به کیفیت مناسب نور اهمیت زیادی دارد.

منبع: زومیت

قبلی «
بعدی »

من در رشته مهندسی کامپیوتر تحصیل کردم.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    مطالب اخیر