جاوا یک زبان برنامهنویسی شیگرا است که توسط جیمز گاسلینگ (James Gosling) و همکارانش در Sun Microsystems در اوایل دهه ۱۹۹۰ توسعه یافت. برخلاف زبانهای مرسوم که عموماً برای کامپایل شدن به کد بومی (ماشین) یا برای تفسیر از کد منبع در زمان اجرا طراحی میشوند، جاوا در نظر گرفته شده تا با بایت کد کامپایل شود، که سپس (به طور کلی با استفاده از کامپایل JIT) توسط یک ماشین مجازی جاوا اجرا میشود.
تاریخچه
قبل از شروع یادگیری جاوا، اجازه دهید در این مقاله از حرفهای تا با تاریخچه آن آشنا شویم و ببینیم این زبان چگونه بوجود آمده است. در سال ۱۹۹۰، شرکت Sun Microsystems (ایالات متحده) پروژهای را برای توسعه نرمافزاری برای دستگاههای الکترونیکی مصرف کننده که میتواند توسط یک کنترل از راه دور کنترل شود، طراحی کرده است. این پروژه پروژه Stealth نام داشت اما بعداً نام آن به Green Project تغییر یافت.
در ژانویه ۱۹۹۱، بیل جوی (Bill Joy)، جیمز گاسلینگ (James Gosling)، مایک شرادین (Mike Sheradin)، پاتریک ناتون (Patrick Naughto) و چندین نفر دیگر در آسپن(Aspen) ، کلرادو (Colorado) برای گفتگو درباره این پروژه ملاقات کردند. مایک شرادین روی توسعه کسب و کار متمرکز بود، پاتریک ناتون روی سیستم های گرافیکی کار میکرد و جیمز گاسلینگ زبان برنامهنویسی مناسب برای پروژه را شناسایی کرد. گاسلینگ فکر میکرد میتوان از C و C++ برای توسعه پروژه استفاده کرد. اما مشکلی که او با آن مواجه بود این است که آن زبانها وابسته به سیستم بودند و از این رو نمیتوان از پردازندههای مختلفی که ممکن است دستگاههای الکترونیکی استفاده کنند، استفاده کرد. بنابراین او شروع به توسعه زبان جدیدی کرد که کاملاً مستقل از سیستم بود. این زبان در ابتدا OAK نامیده میشد. از آنجایی که این نام توسط شرکت دیگری ثبت شد، بعداً به JAVA تغییر یافت.
چرا نام جاوا انتخاب شد؟
جیمز گاسلینگ و اعضای تیمش هنگام توسعه این زبان قهوه زیادی مصرف میکردند. آنها احساس کردند که به دلیل کیفیت خوب قهوهای که مصرف میکنند، میتوانند زبان بهتری را توسعه دهند. بنابراین قهوه نقش خاص خود را در توسعه این زبان داشت و قهوه با کیفیت خوب از محلی به نام جزیره جاوا به سراسر جهان صادر شد. از این رو آنها نام مکان را برای زبان به عنوان JAVA تعیین کردند. و نماد زبان جاوا فنجان و نعلبکی قهوه است.
در سپتامبر ۱۹۹۴، ناتون (Naughton) و جاناتان پین (Jonathan Payne) شروع به نوشتن WebRunner کردند که یک مرورگر وب مبتنی بر جاوا بود که بعداً به HotJava تغییر نام داد. تا اکتبر ۱۹۹۴، HotJava پایدار بود و به مدیران Sun نشان داده شد. HotJava اولین مرورگری بود که قابلیت اجرای اپلتها (applets) را داشت که برنامههایی هستند که برای اجرای پویا در اینترنت طراحی شدهاند. این بار، پتانسیل جاوا در زمینه شبکه جهانی وب شناسایی شد.
Sun به طور رسمی جاوا و HotJava را در کنفرانس SunWorld در سال ۱۹۹۵ معرفی کرد. اندکی بعد، Netscape Inc اعلام کرد که پشتیبانی از جاوا را در مرورگر Netscape Navigator گنجانده است. بعداً، مایکروسافت همچنین اعلام کرد که از جاوا در مرورگر وب اینترنت اکسپلورر خود پشتیبانی خواهد کرد.
منبع : dinesh on java