چند سال پیش مقالهای منتشر شد که مصرف گوشت قرمز را با افزایش احتمال مرگ زودرس مرتبط میدانست. با این حال، نتایج این مطالعه به غلط در مطبوعات ارائه شده است و بسیاری از نتایج از طرف برخی روزنامه نگاران اشتباه بوده است. مقاله مورد بحث مصرف گوشت قرمز فرآوری شده را با افزایش خطر قلبی عروقی و خطر سرطان مرتبط دانست. با این حال، این بیماریها مربوط به خود گوشت قرمز نیستند، بلکه فرآوری صنعتی گوشت قرمز است.
در موارد صنعتی تعداد زیادی مواد افزودنی به گوشت افزوده میشود. این مواد افزودنی میتوانند سلامت ما را در دراز مدت و بلند مدت به خطر بیندازند. با این حال، مطبوعات این خطر را برای مصرف گوشت قرمز به طور کلی افزایش میدهد.
گوشت قرمز لازم است (در حد اعتدال)
انسان به عنوان یک حیوان همه چیزخوار، به رژیم غذایی متنوعی نیاز دارد. گوشت قرمز باید بخشی از رژیم باشد، اگرچه در مقادیر متوسط، همانطور که کارشناسان ثابت کردهاند.
از یک طرف، مقدار مناسبی پروتئین با ارزش بیولوژیکی بالا فراهم میکند، که همه اسیدهای آمینه ضروری را دارند و قابلیت هضم کافی دارند. همچنین، این ماده غذایی غنی از آهن و منبع ویتامینهای گروه B است.
گوشت قرمز، تحت یک فرآیند آشپزی مناسب (کباب پز، اجاق گاز) ، باید حداقل یک بار در رژیم هفتگی ما ظاهر شود.
با این حال، طبق مطالعه منتشر شده در مجله Food and Chemical Toxicology ، از مصرف غذاهای گوشتی فرآوری شده باید خودداری شود. برشهای سرد، به ویژه موارد چرب، حاوی تعداد زیادی مواد افزودنی، نیترات و سایر مواد لازم برای حفظ آنها هستند. این مواد وقتی به طور منظم خورده شوند میتوانند برای سلامتی مضر باشند.
ما باید این غذاهای فرآوری شده را به صورت پراکنده و حداکثر هر ۲ یا ۳ هفته یک بار مصرف کنیم. یک رژیم متعادل و سالم باید اولویت مصرف محصولات تازه باشد.
بیشتر بخوانید: انواع پروتئین ها و وظایف آنها
مصرف گوشت از کم خونی جلوگیری میکند
یکی از مشکلات رژیمهای وگان افزایش احتمال کم خونی است. آهن موجود در سبزیجات کم است. علاوهبراین مشکل، ما باید کمبود احتمالی ویتامین B12 را در غیاب مکمل در نظر بگیریم. در نتیجه کم خونی احتمالی در میان مدت محتمل است.
کم خونی بیماری است که به آرامی ایجاد میشود، بنابراین علائم آن اغلب برای مدت زمان طولانی نهفته باقی میمانند.
با این حال، مصرف گوشت به طرز بسیار موثری از پیشرفت این بیماری جلوگیری میکند. در واقع، گوشت قرمز گوشتی است که دارای بالاترین مقدار آهن است. بنابراین، حداقل یک بار در هفته مصرف گوشت قرمز برای رفع کمبود این ریز مغذیها کافی است.
مراقب روشهای پخت و پز باشید
مشکل دیگر در مصرف گوشت قرمز روش پخت و پز است که تحت تاثیر آن قرار گرفته است. در بسیاری از موارد، مردم آن را سرخ میکنند که باعث افزایش تولید آکریل آمید میشود و خطر سلامتی را افزایش میدهد.
دودی یا کبابی است، که هر دو روش پخت و پز خطرناک برای توسعه بیماریها در میان مدت هستند.
با این حال، اگر آن را روی گریل بپزیم (تا زمانی که آن را نسوزیم)، در خورشها، واقعاً برای سلامتی ما خطرناک نیست. برای جلوگیری از مسمومیت غذایی احتمالی، تضمین کیفیت گوشت و سالم بودن آن ضروری است.
گوشت قرمز مصرف کنید اما در حد اعتدال
مصرف گوشت قرمز برای سلامتی ما مضر نیست. برعکس، در مقادیر کم لازم است. با این حال، مصرف گوشت فرآوری شده صنعتی و همچنین تهیه نادرست گوشت از طریق روشهای پخت ناکافی میتواند خطرناک باشد. به همین دلیل، گنجاندن این نوع غذا در رژیم غذایی کاملاً ایمن است.
با این وجود، ما باید سعی کنیم رژیم غذایی خود را از نظر انرژی، تا حد ممکن متنوع و متعادل کنیم. از این طریق میتوانیم به بهبود سلامتی و پیشگیری از بیماریها در میان مدت و بلند مدت کمک کنیم.
منبع: StepToHealth