قونیه یک شهر ترکی غوطه ور در تاریخ و غنی از سنت است. در قونیه میتوان کارهای زیادی مانند بازدید از موزهها و مساجد، و لذت بردن از مناظر و طبیعت زیبا انجام داد. قونیه هفتمین شهر پرجمعیت ترکیه است و از این رو تنوع خوبی به گردشگران و افراد محلی ارائه میدهد. سفر به ترکیه بدون بازدید از این شهر و انجام کارهایی که اهالی قونیه انجام میدهند، کامل نخواهد بود.
راهنمای این شهر زیبا را با ما در ادامه این مطلب از حرفهای دنبال کنید!
قونیه یک مرکز مهم تاریخی میباشد که از دوران باستان تا به امروز شاهد تمدنهای مختلفی بوده است. درهای آناتولی پس از نبرد مانزیکرت (ملازگرد) در سال ۱۰۷۱ به روی ترکها باز و قونیه پایتخت سلجوقیان شد. در سال ۱۴۶۵ این شهر به مرزهای امپراتوری عثمانی پیوست. از نظر تاریخی، قونیه به عنوان شهری مربوط به دورههای ماقبل تاریخ، سلجوقی، امپراتوری عثمانی، و جمهوری ترکی امروزی ارزیابی میشود.
بیشتر بخوانید: راهنمای سفر به ترکیه
آب و هوای قونیه به طور معمول آب و هوای مدیترانهای اطلاق میشود، که در تابستان گرم و در زمستان سرد است.
بهار (مارس تا مه): بهار زمان زیبایی برای سفر به قونیه است. سردی هوا از مارس آغاز میشود اما تا ماه مه گرمتر خواهد شد. میانگین دما در روز از ۱۶ تا ۱۸ درجه سانتیگراد است. گردشگران از آوریل به بازدید شهر میروند، هرچند به اندازه تابستان شلوغ نیست.
تابستان (ژوئن تا آگوست): تابستان شلوغترین زمان اما بهترین فصل برای سفر به این شهراست. متوسط دما تا ماه جولای ۲۵ درجه سانتیگراد است، هرچند ممکن است به ۳۰ درجه سانتیگراد هم برسد. در این ماهها هیچ بارانی پیشبینی نمیشود. میتوانید از جشنواره بینالمللی خواجه نصرالدین در ماه جولای، که به ادبیات ترکیه اختصاص دارد، لذت ببرید.
پاییز (سپتامبر تا نوامبر): انتظار دمای ۲۰ درجه سانتیگراد در ماه اکتبر و یک یا دو روز باران را داشته باشید. یک رویداد ورزشی ترکی به نام نیزه اتفاقی است که هر سپتامبر منتظرش هستند.
زمستان (دسامبر تا فوریه): گرچه زمستانها هوا سرد و برفی میشود، زمانی است که قونیه جشنواره سماع دراویش، معروف به جشنواره مولانا را جشن میگیرد. میانگین دما ممکن است به زیر صفر درجه سانتیگراد برسد، و یا ۳ یا ۴ روز در ماه بارانی باشد.
بیشتر بخوانید: راهنمای سفر به استانبول، ترکیه
بازدید موزه: موزههای زیادی در قونیه وجود دارد که میتواند شما را مجذوب فرهنگ و تاریخ خود کند. از مهمترین و پربازدیدترین موزهها میتوان به موزه مولانا اشاره کرد. موزهای که هرسال یکی از معروفترین مراسمها، رقص سماع، به منظور بزرگداشت مولانا جلالالدین رومی، فیلسوف و شاعر قرن سیزدهم در آن برگزار میشود و علاقمندان بسیاری را از سراسر جهان در خود جای میدهد. این موزه شروعی عالی در جنبه معنوی و فرهنگی شهر است. از مدرسه کاراتای که مجموعهای نفیس از کاشیهای زیبای سلجوقی را به نمایش میگذارد باید دیدن کرد. موزه باستانشناسی قونیه دارای تابوتهای سنگی و آثار باستانی جذاب از کاوشهای چاتالهویوک است. از دیگر موزهها میتوان موزه صاحب عطا، موزه جنگ استقلال، و موزه قومنگاری را نام برد.
تور مسجد: با وجود حاکمان مختلف در طی قرنها، عبادتگاههای زیادی به سبکهای متنوع در قونیه بنا شده است. مسجد علاءالدین بزرگترین مسجد سلجوقی است که زمانی مسجد پادشاهی سلطان سلجوقی روم بود. مسجد عزیزیه، مسجدی عثمانی است که در قرن هفدهم با ترکیبی از معماری عثمانی و باروک ساخته شد. مسجد سلیمیه یکی دیگر از مساجد سنتی به سبک عثمانی با کاشیکاری و موزاییککاری زیبا است.
دریاچه نمک: توز گلو (Tuz Golu) که در ترکی دریاچه نمک ترجمه میشود، دومین دریاچه بزرگ در این بخش است. سرزمین وسیع نمک منظره زیبایی برای تماشا است؛ به ویژه در تابستان که آب خشک شده و به رنگ صورتی درمیآید. پرندگان بیشماری را میتوان در اینجا دید، بنابراین دوربین خود را فراموش نکنید!ُ
سفری به دهکده سیله: این دهکده کوچک و زیبا که در حوالی قونیه قرار دارد، بیش از ۸۰۰ سال محل اسکان یونانیان بود. اگرچه خارج از این محل هرج و مرج و آشوب جریان داشت، یونانیها و ترکها به لطف جلال الدین محمد رومی، در اینجا زندگی آرامی کنار هم داشتند. داستان این اتفاق را میتوان در موزه سیله خواند. در حال حاضر دهکده منطقهای حفاظتشده و مکانی تاریخی است که به روی گشت و گذار عموم آزاد میباشد.
بیشتر بخوانید: راهنمای سفر به کاپادوکیا، ترکیه
غذاهای ترکیه برای عاشقان گوشت در سراسر جهان بسیار لذیذ است. برخی از غذاهای مخصوص عبارتند از: اتلی اکمک (نان پخته شده با گوشت و سبزیجات)، پشمک، تیریت (نان مخصوص با ماست، عصاره گوشت، کره و سماق) فرن کباب، و تویوک سویو (سوپ مرغ گوجهفرنگی). این شهر زیبا به دلیل داشتن انواع شیرینی و خرما مشهور است.
اگر میخواهید خریدی مدرن که شامل مارکهای بینالمللی و داخلی میشود را تجربه کنید، به مراکز تجاری شهر سر بزنید. برای اتفاقهای محلیتر، از بازاری که نزدیک موزه مولانا است دیدن کنید. انواع سوغاتیهای مذهبی و محلی را میتوان در آن پیدا کرد. قونیه به طور تخصصی در زمینه فرش، قالیچه و گلیم فعالیت دارد که میتوان آنها را در همه جای شهر یافت.
منبع: tripcrafters
تو ترکیه شهری به اسم قونیه وجود نداره، شهر مولانا اسمش کونیا هست. اونجوری که نوشتی مردم هم غلط یاد میگیرن. مثل اینه که افغانی ها اسم اصفهان رو بگن مصتفهانیه !! 😂 چقدر چرت میشه…..