بسیاری از سیستم عاملها و سایتهای بازی آنلاین مملو از شکارچیان، مجرمان سایبری یا کلاهبرداران مخفی در پشت صفحه هستند. آنها به دنبال کودکان برای سوء استفاده و یا پیدا کردن کودکانی هستند که میتوانند از آنها به عنوان دروازه حمله استفاده کنند.
این وظیفه والدین است که محیط دیجیتالی جدید فرزندان خود را یاد بگیرند تا بتوانید هنگام بازی آنها را در امان نگه دارید. اما چگونه میتوانید از جوانان به صورت آنلاین محافظت کنید؟ در ادامه این مطلب از حرفهای چند نکته برای کمک به شما در شروع کار آورده شده است.
۱) Parental Controls (کنترل والدین) را تنظیم کنید
برای والدینی که فرزندانشان به صورت آنلاین بازی میکنند، کنترل والدینمی تواند بهترین دوست شما باشد. آنها به شما این امکان را میدهند صفحه نمایش و زمان بازی فرزندان خود را محدود کنید، نوع محتوایی را که به آنها دسترسی دارند محدود کنید و از همه بهتر، تماس افراد غریبه را مسدود میکنید.
تنظیمات و ویژگیها البته به نوع بازیهای شما بستگی دارد. قطعاً باید در مورد انواع مختلف کنترل والدین که میتوانید برای تلفنهای هوشمند، دسک تاپ و کنسولهایی مانند 3DS ، Nintendo Switch و PlayStation استفاده کنید، اطلاعات کسب کنید.
برنامههای کنترل والدین وجود دارد که میتوانید آنها را نصب کنید. با این کار میتوانید محدودیت زمانی قابل تنظیم برای بازیهای آنلاین، شبکههای اجتماعی و برنامههای دیگر تعیین کنید. حتی برخی از آنها به والدین اجازه میدهند تا در فواصل خاص، بلافاصله دستگاه کودک را قفل کنند یا به طور مخفیانه از صفحه عکس بگیرند.
تنظیمات حریم خصوصی کنسول به شما این امکان را میدهد تا تنظیم کنید چه کسی میتواند به آنها پیام دهد.
۲) از رمزهای عبور قوی استفاده کنید
از رمزهای عبور قوی برای حسابهای فرزندان خود استفاده کنید و به آنها اهمیت ایمن نگه داشتن این رمز ورود را بیاموزید. آنها نمیتوانند رمزهای عبور و سایر اطلاعات شخصی خود را به غریبهها بدهند. آنها نباید هیچگونه اطلاعات خصوصی از جمله جزئیات ورود به سیستم را در گپها یا پلتفرمهای شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارند.
به آنها بیاموزید تا جایی که ممکن است 2FA (احراز هویت دو عاملی) یا MFA (احراز هویت چند عاملی) را فعال کنند.
به فرزندان خود یادآوری کنید که هرگز از رمز عبوری که قبلاً برای حسابهای دیگر استفاده میکنند، استفاده نکنند تا آنها را از حملات پر کردن اطلاعات معتبر (stuffing attacks) در امان بمانند. و آنها باید اطمینان حاصل کنند که پس از استفاده از حسابهای بازی خود خارج میشوند.
بیشتر بخوانید: حمله DDoS چیست؟
۳) فقط از منابع معتبر دانلود کنید
به کودکان بیاموزید که فقط با اجازه شما برنامهها، بازیها را دانلود کنند. به کودکان بزرگتر باید خطرات دانلود برنامهها و بازیها از سایتهای شخص ثالث را آموزش داد. بسیاری از هکرها بدافزارهایی را پخش میکنند که به عنوان یک برنامه بازی، یک برنامه توسعه دهنده یا یک کد تقلب شناخته میشود. پس از دانلود، آنها نرم افزار مخربی را نصب میکنند که به هکرها دسترسی وسیعتری به دستگاه میدهد.
به فرزندان خود یادآوری کنید که بازیها را از منابع رسمی دانلود کنند. اما در حالی که بسیاری از این سایتهای رسمی بررسیهای امنیتی را اعمال میکنند، اما ممکن است برنامه مخربی همچنان وحود داشته باشد، بنابراین همیشه قبل از دانلود، بررسیها را بخوانید.
۴) بازیهای مناسب سن کودک را انتخاب کنید
رتبهبندی سنی بازیهای ویدیویی به والدین کمک میکند حتی قبل از خرید، محتوا را برای فرزندان آنها مناسب بدانند. رتبهبندیها بسته به مکان، نوع دستگاه یا نوع سیستم عامل متفاوت است.
به عنوان مثال، PEGI در درجه اول در اروپا و آسیا استفاده میشود. PEGI 3 به این معنی است که این بازی برای همه گروههای سنی مناسب است و PEGI 18 به این معنی است که این بازی محتوای بزرگسالان را مانند خشونت را به تصویر میکشد. اعداد دیگر بین این دو بسته به شدت محتوای جنسی، خشونت یا نوع زبان استفاده شده در بازی تنظیم میشوند.
از طرف دیگر، بازیهایی که در ایالات متحده توزیع میشوند، از امتیازات Entertainment Software Ratings Board (ESRB) استفاده میکنند. به جای اعداد، ESRB از حروفی مانند E استفاده میکند که برای همه سنین مناسب است (یا برای همه) و اگر محتوا فقط برای بزرگسالان باشد از A استفاده میشود.
App Store از رتبهبندی برنامه جهانی استفاده میکند. اعداد رتبهبندی را نشان میدهند. به عنوان مثال، ۴+ به این معنی است که هیچ ماده اعتراضی در برنامه وجود ندارد و ۱۷+ به این معنی است که ممکن است حاوی مطالبی باشد که برای کودکان زیر ۱۷ سال مناسب نیست.
برای کاربران اندروید، Google Age Ratings براساس سیستمی که توسط ائتلاف بین المللی رتبه بندی سن (IARC) تنظیم شده است وجود دارد. اینها اغلب بر اساس رتبهبندی گسترده ای که در منطقه مورد استفاده قرار گرفته است.
۵) روی لینکها کلیک نکنید یا فایلها ارسالی توسط غریبهها را دانلود نکنید
به فرزندان خود یادآوری کنید هرگز روی لینکهای ارسال شده از طریق گپ توسط افراد غریبه کلیک نکنند. حتی کسانی که دوستانشان فرستادهاند میتوانند خطرات امنیتی را ایجاد کنند. پیوندهای فیشینگ اغلب برای نوجوانان ارسال میشوند که ناخواسته روی ﺁنها کلیک میکنند و فکر میکنند که این کار دریافت یک کد تقلب یا یک وبسایت با یک بسته قابل دانلود میشود.
به جای کد تقلب یا محتوای پاداش، به یک سایت فیشینگ منجر میشود که برای جمع آوری اطلاعات آنها طراحی شده است. از مشخصات خصوصی جمع آوری شده میتوان برای کلاهبرداری یا سرقت هویت استفاده کرد.
به کودکان یادآوری کنید که در پیوستهای پرونده نیز مراقب باشند زیرا این موارد ممکن است با بدافزار همراه باشد.
بیشتر بخوانید: چه کسی میتواند دادههای شما را هنگام استفاده از VPN ردیابی کند؟
۶) دستگاه را به روز کنید
مطمئن شوید دستگاه فرزندتان به طور مرتب با جدیدترین نسخه نرم افزاری بهروز میشود. کنسولها (و سایر دستگاهها) اغلب با آسیبپذیریهای ناشناخته راه اندازی میشوند. بعداً این موارد کشف میشوند و بنابراین تولیدکنندگان برای رفع آنها بهروزرسانی میکنند.
آسیبپذیریها توسط هکرها و مجرمان سایبری که میتوانند به شبکه شما نفوذ کنند، قابل استفاده است. آنها میتوانند از دستگاه فرزند شما به عنوان دروازهای برای ورود به سایر وسایل خانه یا دسترسی به سیستم در محل کار استفاده کنند.
۷) هدست
این امر به ویژه برای والدین کودکان خردسال بسیار مهم است. ممکن است فکر کنید اگر هدست به کودک خود دهید خانه را ساکت میشود اما شما نمیدانید که آیا او با یک غریبه صحبت میکند یا خیر. برخی از شکارچیان آنلاین وانمود میکنند کودک هستند و در اطراف سیستم عاملهای بازی آنلاین کمین میکنند.
آنها با جوانان دوست میشوند، به مرور اعتماد آنها را جلب میکنند و ممکن است به نوعی از آنها سوء استفاده کنند.
۸) از Wi-Fi عمومی استفاده نکنید
بچههای شما ممکن است وسوسه شوند که به یک کانون Wi-Fi عمومی و بدون امنیت عمومی متصل شوند در حالی که بیرون از خانه هستند و با تلفن هوشمند خود بازی میکنند. اما اتصال به این نوع شبکه با خطرات امنیتی زیادی همراه است.
هکرها میتوانند به راحتی خود را بین دستگاه فرزند شما و نقطه اتصال قرار دهند. آنها میتوانند به اطلاعات ارسال شده مانند آدرسهای ایمیل، گذرواژهها یا اطلاعات کارت اعتباری (در صورت استفاده برای خرید برنامه یا خریدهای درون برنامهای) دسترسی داشته باشند. یا میتوانند ترافیک اینترنت دستگاه را هدایت کنند.
بیشتر بخوانید: هرآنچه باید راجع به باتنتها بدانید
به کودکان درباره امنیت سایبر بیاموزید
هرگز دیر نیست که به کودکان در مورد امنیت سایبری آموزش دهیم. بنابراین مهم است که هر چه زودتر در مورد خطرات پیش روی اینترنتی که در کمین آنهاست، بیاموزید. والدین باید در مورد محیط دیجیتالی جدید فرزندان خود اطلاعات داشته باشند. هر چند وقت یک بار بازیهای آنلاین انجام دهید. با نحوه کار بازیها آشنا شوید. از نقصها و آسیبپذیریهای امنیتی مطلع شوید. تنظیمات حریم خصوصی و کنترل والدین این ابزار را بیاموزید. فقط در این صورت است که میتوانید از کودکان خود به صورت آنلاین محافظت کنید.
منبع: MakeUseOf