USB 4.0 دربرابر USB-C: تفاوت چیست؟

USB 4.0 دربرابر USB-C: تفاوت چیست؟

USB از زمان انتشار رسمی در سال ۱۹۹۶ باعث راحتی کاربران شده است. با این حال، اوضاع امروزه با روزهای اول تغییر کرده است. اکنون چندین استاندارد اتصال USB وجود دارد که می‌تواند منجر به سردرگمی شود. معرفی نسخه جدید USB 4.0 ، می‌تواند به کاهش این سردرگمی کمک کند.

USB مخفف Universal Serial Bus است که کامپیوتر را قادر می‌سازد با وسایل جانبی و سایر دستگاه‌ها ارتباط برقرار کند. سریع و راحت است.

بنابراین USB ‌۴.۰ دقیقاً چیست و آیا با USB Type-C تفاوت دارد؟

USB-C چیست؟

USB 4.0 دربرابر USB-C: تفاوت چیست؟

USB-C به یکی از سه نوع استاندارد USB غالب (نوع A ، نوع B و نوع C) اشاره دارد. اتصال دهنده‌های USB-C به چندین دلیل با سایر اتصالات USB بسیار متفاوت هستند. تفاوت اصلی این است که اتصالات USB-C را می‌توان در هر جهت و عملکرد ثابت قرار داد، در حالی که پورت‌های USB نوع A سنتی نمی‌توانند.

علاوه‌بر این، اتصال دهنده‌های USB-C می‌توانند انرژی بیشتری نسبت به همتایان قبلی خود (حداکثر ۳ آمپر در هر پورت) تأمین کنند زیرا USB-C از اتصالات بیشتری بهره می‌برد.

بیشتر بخوانید: آیا HTTPS از داده‌های در حال انتقال محافظت می‌کند؟

USB 4.0 چیست؟

USB ‌۴.۰ به عنوان نسل بعدی USB توصیف شده است. در سال ۲۰۱۹ معرفی شد، این usb قول می‌دهد سرعت انتقال سریعتر، استفاده بهتر از پورت و توانایی تونل کردن درگاه‌های نمایشگر و PCIe به دستگاه‌های خارجی را فراهم کند.

USB‌ ۴.۰ از یک رابط استاندارد (USB-C) استفاده می‌کند و چندین استاندارد اتصال را با هم ترکیب می‌کند. USB 4.0 همچنین سازگاری معکوس با تقریباً تمام ورودی‌های استاندارد قبلی، از جمله USB 3.0 و USB 2.0 را تضمین می‌کند.

اولین رایانه‌های دارای اتصال USB‌ ۴.۰ در اواخر سال ۲۰۲۰ وارد شدند. انتظار می‌رود تعداد بیشتری لپ تاپ و کامپیوتر رومیزی مجهز به آن در سال ۲۰۲۱ و بعد از آن ظهور کنند.

حال که درک خوبی از زمینه فنی USB‌ ۴.۰ و USB-C وجود دارد، سوال آخر این است که تفاوت USB 4.0 و USB-C چیست؟

تفاوت بین USB‌ ۴.۰ و USB-C چیست؟

USB 4.0 دربرابر USB-C: تفاوت چیست؟

اصلی ترین و بارزترین تفاوت USB 4.0 با USB-C این است که USB-C نوعی کابل USB است.

این به طراحی فیزیکی اتصالات و درگاه‌ها اشاره دارد در حالی که USB 4.0 با عملکرد و سرعت کابل USB سروکار دارد. به بیان ساده، USB 4.0 آخرین نسخه USB است که درون کابل USB-C قرار دارد.

تفاوت دیگر این است که رابط فیزیکی USB-C به خودی خود سازگار نیست. نمی‌توانید دستگاه‌های USB قدیمی را به یک درگاه کوچک و مدرن USB-C متصل کنید.

همچنین نمی‌توان اتصال USB-C را به یک درگاه بزرگتر USB متصل کرد. از طرف دیگر، USB‌ ۴.۰ محدودیت کمتری دارد و به طور کامل از سازگاری با نسخه‌های قدیمی پشتیبانی می‌کند.

USB‌ ۴.۰ سرعت انتقال داده ۲۰ Gbps و ۴۰ Gbps را ممکن می‌کند. این بسیار سریعتر از آن است که اکثر دستگاه‌ها با USB-C می‌توانند به آن برسند. کابل‌های دو خطه USB‌ ۴.۰ دارای پهنای باند بیشتری نسبت به نسخه‌های قبلی هستند و باعث می‌شوند داده‌های بیشتری بین دو دستگاه جابجا شوند، که سرعت انتقال داده را بهبود می‌بخشد.

بیشتر بخوانید: نحوه رفع خطای کد 0xc0000225 در ویندوز ۱۰

USB PD چیست؟

USB PD (مخفف USB Power Delivery) مشخصاتی است که برای کنترل توان بالاتر و شارژ سریع از دستگاه‌ها از طریق اتصال USB استفاده می‌شود.

برخلاف USB-C که همیشه با مشخصات USB PD مطابقت ندارد، هر اتصال USB 4.0 با USB PD مطابقت دارد. این اطمینان می‌دهد که USB‌ ۴.۰ انواع مختلف دستگاه‌ها را روشن نگه می‌دارد، به شرطی که دستگاه‌های میزبان از قدرت کافی برای شروع برخوردار باشند.

USB‌ ۴.۰ آینده اتصالات ‌USB است

با ماهیت جهانی کابل USB-C و کارایی USB 4.0 همراه، مطمئناً آینده برای دستگاه‌های USB روشن است. حدس زده می‌شود که USB‌ ۴.۰ “مرگ پورت‌های USB سنتی” است.

منبع: MUO

قبلی «
بعدی »

من در رشته مهندسی کامپیوتر تحصیل کردم.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    مطالب اخیر