نماد سایتنماد سایت حرفه ای

۳ روش آسان برای رفع خطای IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL در ویندوز ۱۰

3 روش آسان برای رفع خطای IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL در ویندوز 103 روش آسان برای رفع خطای IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL در ویندوز 10

BSOD بدترین کابوس کاربران ویندوز است و اگرچه این خطاهای حیاتی نادر هستند، اما مواردی وجود دارد که به طور مکرر رخ می‌دهد. یکی از این موارد خطای IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (کد خطا: 0x0000000A) است. دلایل این خطا می‌تواند تداخل در نرم افزار شخص ثالث، مشکلات درایور و تغییر در سخت افزار باشد.

خوشبختانه، رفع خطای IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL نسبتاً آسان است و اگر به‌روزرسانی ویندوز مشکلی را برطرف نکند، مطمئناً یکی از روش‌های ذکر شده در زیر به کاربران در حل آن کمک می‌کند.

توجه: قبل از استفاده از تکنیک‌های این مقاله، حتماً ویندوز را به آخرین نسخه به‌روز کنید. کاربران می‌توانند این کار را با رفتن به Start> Settings> Update & Security> Windows Update> Check for updates انجام دهند.

تداخل از طرف نرم افزار شخص ثالث

یک دلیل عمده برای بیشتر خطاهای BSOD، نصب نرم افزار جدید شخص ثالث است. به ویژه نرم افزار آنتی ویروس علت اصلی بسیاری از این خطاها شناخته شده است. به کاربران توصیه می‌شود قبل از نصب نرم افزاری که تغییرات عمده‌ای در رایانه شخصی آنها ایجاد می‌کند ، یک نقطه بازیابی برای سیستم ایجاد کنند.

نحوه ایجاد یک نقطه بازیابی سیستم (System Restore Point)

روند ایجاد یک نقطه بازیابی سیستم نسبتاً ساده است. مراحل زیر را دنبال کنید:

۱) در نوار جستجو، System Restore را تایپ کنید و روی Create a Restore Point کلیک کنید. در زیر زبانه System protection، روی Create کلیک کنید.

۲) برای آن نامی ساده برای شناسایی وارد کرده و برروی OK کلیک کنید.

۳) مدتی طول می‌کشد و ویندوز یک System Restore Point ایجاد می‌کند.

برای بازگرداندن رایانه به نقطه بازیابی قبلی، کافیست System Restore را جستجو کنید و در نتایج بر روی Create a Restore Point کلیک کنید. در پنجره باز شده بر روی دکمه System Restore کلیک کنید و نقطه مورد نیاز برای بازیابی سیستم را انتخاب کنید.

تشخیص مشکل با استفاده از Clean Boot

Clean Booting تکنیکی است که به کاربران اجازه می‌دهد تا به طور موثر تمام برنامه‌ها و خدمات شخص ثالث را در ویندوز متوقف کند. برای تشخیص بسیاری از خطاهای رایج استفاده می‌شود. برای انجام این کار؛ موارد زیر را دنبال کنید:

۱) در نوار جستجو، msconfig را تایپ کنید و از نتایج، روی System Configuration کلیک کنید.

۲) در پنجره باز شده، به تب Services بروید. کادر Hide all Microsoft services را علامت بزنید. علامت همه خدمات شخص ثالث را در لیست بردارید.

۳) سپس، Task Manager را باز کرده و به تب Startup بروید. از لیست، هر یک از سرویس‌های شخص ثالث را یکی یکی انتخاب کرده و بر روی دکمه Disable در پایین سمت راست کلیک کنید.

۴) رایانه خود را دوباره راه اندازی کنید.

اکنون با راه اندازی رایانه شخصی، فقط خدمات ضروری مایکروسافت ویندوز در حال اجرا هستند. در صورت عدم وجود خطا، این بدان معناست که این مشکل به دلیل یک برنامه یا سرویس شخص ثالث بوده است. در صورت ادامه خطا، زمان آن فرا رسیده است که به سراغ راه‌حل‌های دیگر برویم.

بیشتر بخوانید: نحوه رفع خطای 0xc00007b در ویندوز ۱۰

مشکلات درایور

درایورها نرم افزاری هستند که به دستگاه‌های سخت افزاری امکان ارتباط موثر با سیستم عامل را می‌دهند. اگرچه بهتر است درایورهای خود را به‌روز نگه دارید، اما همه این به‌روزرسانی‌ها پایدار نیستند و برخی از آنها ممکن است باعث ایجاد خطا شوند.

به‌روزرسانی درایورها

چه مدت از بروزرسانی درایورهای اساسی رایانه شما گذشته است؟ اگر مدتی گذشت، زمان آن فرا رسیده است که دلیل اصلی خطای IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL درایورهای منسوخ شده است. ساده‌ترین راه برای به‌روزرسانی درایورها به شرح زیر است: –

۱) در نوار جستجو، Device Manager را تایپ کنید و روی نتیجه کلیک کنید.

۲) در پنجره Device Manager، روی دستگاهی که ممکن است درایورهایش منسوخ شده باشد کلیک کنید.

۳) در منوی باز شده، روی درایور دستگاه کلیک راست کرده و روی Update driver کلیک کنید.

۴) ویندوز به طور خودکار درایورهای به‌روز شده را جستجو کرده و آنها را نصب می‌کند.

به‌روزرسانی درایور را بازگردانید

در حالی که معمولاً به‌روزرسانی درایورها این مشکل را برطرف می‌کنند، گاهی اوقات به‌روزرسانی درایورها خود باعث ایجاد خطا می‌شوند. در چنین مواردی، کاربران باید به‌روزرسانی‌های اخیر درایور را بازگردانید. برای بازگرداندن به‌روزرسانی درایورها، مراحل ذکر شده در زیر را دنبال کنید:

۱) مشابه مراحل ذکر شده در گذشته، Device Manager را باز کنید. می‌توانید این کار را با تایپ کردن در نوار جستجو یا از طریق کنترل پنل انجام دهید.

۲) در پنجره مدیریت دستگاه، روی درایوری که می‌خواهید دوباره برگردد کلیک راست کنید. روی Properties کلیک کنید.

۳) در پنجره Properties، در زیر تب Driver، روی “Roll Back Driver” کلیک کنید.

بعضی اوقات ممکن است دکمه ‘Roll Back Driver’ خاکستری شود. این اتفاق معمولاً زمانی رخ می‌دهد که آخرین به‌روزرسانی بیش از ۱۰ روز پیش نصب شده باشد. درایورهای چاپگر قابل برگشت نیستند. متأسفانه، در این حالت، کاربران باید نسخه قدیمی درایور را از وب سایت سازنده دانلود کرده و به صورت دستی نصب کنند.

بیشتر بخوانید: نحوه رفع خطای “There Was a Problem Resetting Your PC” در ویندوز ۱۰

تغییرات سخت افزار

هنگام نصب سخت افزار جدید، ضروری است که کاربران در مورد سازگاری سخت افزار جدید تحقیق کنند. تغییر RAM یا تغییر حافظه تک کاناله به حافظه دو کاناله به عنوان خطای IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL شناخته شده است. همچنین، حافظه RAM یکی از سخت افزارهایی است که مرتباً به‌روز می‌شود و کار با ماژول‌های RAM قدیمی را به یک مسئله واقعی تبدیل می‌کند.

تشخیص حافظه

Windows Memory Diagnostic یک ابزار داخلی است که می‌تواند برای تشخیص بسیاری از مشکلات معمول حافظه در ویندوز ۱۰ استفاده شود. توصیه می‌شود کاربران پس از نصب RAM جدید،  کارهای زیر را انجام دهند:

۱) در نوار جستجوی ویندوز، Memory Diagnostic را تایپ کنید و روی Windows Memory Diagnostic کلیک کنید.

۲) در پنجره‌ای که باز می‌شود، انتخاب کنید آیا می‌خواهید ویندوز اکنون مشکلات مربوط به حافظه را دوباره راه اندازی کرده و تشخیص دهد یا دفعه دیگر که کامپیوتر خود را به صورت دستی راه اندازی می‌کنید، این کار را انجام دهید.

اگر مشکل Windows Memory Diagnostic خطایی را بر نمی‌گرداند یا قادر به رفع این مشکل نیست، کاربران باید مواردی از قبیل:

۱) سازگاری سخت افزار جدید را دوباره بررسی کنید.

۲) به حافظه تک کاناله یا بالعکس، به حافظه دو کاناله بروید.

۳) هنگام استفاده از حافظه دو کاناله، تأیید کنید که XMP در BIOS فعال است. در صورت فعال بودن نمایه‌های XMP، آنها را تغییر دهید.

۴) سخت افزار قدیمی را دوباره نصب کنید و بررسی کنید که آیا مشکل همچنان ادامه دارد.

سخن پایانی

اگرچه BSOD ترسناک به نظر می‌رسد، اما معمولاً به دلیل برخی مسائل ساده ممکن است در رایانه شما ایجاد شود. راه‌حل‌های ذکر شده در بالا می‌تواند برای رفع چندین خطا که ممکن است باعث BSOD شود، استفاده شود. اما همیشه بهتر است برخی نکات مهم را رعایت کنید تا مطمئن شوید کامپیوتر شما روان کار می‌کند.

منبع: MakeUseOf

خروج از نسخه موبایل