اکسس پوینت چیست؟

 اکسس پوینت یا Wireless Access Pointدر شبکه های بیسیم که به فارسی به معنی نقطه دسترسی می باشد در واقع اسمی است که ما بر روی یکی از تجهیزاتی گذاشته ایمکه یا وایرلس مورد استفاده قرار می گیرد. این تجهیزات که یه صورت اختصاری به آنها AP یا WAP هم گفته می شود در شبکه های کامپیوتری به تجهیزاتی گفته می شود که عملکردی شبیه به سویچ شبکه های کابلی در شبکه های بیسیم دارند ، بدین معنی که این امکان را فراهم می کنند که از طریق آنها شما بتوانید چندین سیستم کامپیوتری را از طریق شبکه های بیسیم به همدیگر متصل کنید.

بهتر است بخوانید :

شبکه های محلی یا اکسس‌پوینت (Access Point)

 

به شبکه های محلی که با استفاده از اکسس پوینت ها به هم متصل می شوند به جای اینکه LAN بگوییم Wireless LAN یا WLAN هم می گوییم. Access Point ها را معمولا به شکل AP نمایش می دهند ، این دستگاه ها یک عملکرد مرکزی دارند ، تمامی سیگنال های رادیویی را دریافت و ارسال می کنند که در اکثر مواردی که در شبکه های کامپیوتری می باشد سیگنال های Wi-Fi نیز شامل می شود. معمولا از AP ها در شبکه های کوچک و یا شبکه های عمومی اینترنتی برای ایجاد Hot Spot استفاده می شود.در ادامه با هزارسو همراه باشید.

مودم شبکه های محلی یا اکسس‌پوینت (Access Point)یک اکسس‌پوینت

احتمالا شما نیز در خانه خود از این AP ها دارید ، دستگاهی که شما به عنوان مودم ADSL می شناسید که در کنار آن یک آنتن نیز قرار دارد در واقع یک AP است که در لفظ فنی به آن Wireless Router گفته می شود. AP هایی که در دفاتر شرکت های کوچک و خانه ها استفاده می شوند معمولا بسیار کوچک هستند و براحتی بر روی چیپ یک کارت شبکه یا رادیو قابل پیاده سازی هستند ، حتی مودم های وایمکسی که شما دارید نیز همان AP های خانگی هستند.

فناوری های مورد استفاده در AP های این شبکه ها با توجه به استاندارد بودن آنها یکسان است اما معمولا در شبکه های شرکت های بزرگ از AP هایی با قدرت و سرعت بیشتری استفاده می شود.

یک نکته بسیار مهم در خصوص استفاده از AP این است که این تجهیزات به امواج و نویزها بسیار حساس هستند و یک موتور الکتریکی می تواند امواج آنها را براحتی تضعیف کند ، از طرفی وجود مانعی مانند دیوار در یک AP خانگی تا ۳۰ درصد می تواند توان AP شما را کاهش دهد.

امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی ها شما براحتی با کارت شبکه ای که در اختیار دارید می توانید یک AP راه اندازی کنید و دیگران را به خود متصل کنید ، در این حالت شما در اصطلاح فنی یک شبکه Ad-Hoc ایجاد کرده اید که ساختار کاری آن به شکل Peer To Peer می باشد ، امروزه شما با تبلت ها و حتی گوشی های هوشمندی که دارید می توانید شبکه های کوچک وایرلس و AP ایجاد کنید و دیگران را به آن متصل کنید ، اما همانطور که گفتیم این AP های دستی در توپولوژی ای به نام Ad- Hoc کار می کنند.

Infrastructure

تجهیزاتی که بصورت ویژه برای کار سرویس دهی وایرلس استفاده می شوند از دستگاه مرکزی AP استفاده می کنند و توپولوژی مورد استفاده در آنها در اصطلاح فنی Infrastructure می باشد. در توپولوژی Ad-Hoc تعداد کلاینت هایی که همزمان می توانند به AP شما متصل شوند بسیار محدود است اما در توپولوژی Infrastructure این تعداد بسیار متناسب با نیاز سازمان شما خواهد بود.

در توپولوژی Infrastructure در واقع AP شما به عنوان یک پل یا Bridge برای متصل کردن شبکه های بیسیم شما به شبکه کابلی مورد استفاده قرار می گیرد و وظیفه تبدیل سیگنال را نیز بر عهده دارد. AP های قدیمی بین ۱۰ تا ۲۰ کامپیوتر را می توانستند بصورت همزمان پشتیبانی کنند اما امروزه با توجه به گشترش روز افزون تکنولوژی های AP ها می توانند به تنهایی تا ۲۵۵ عدد کامپیوتر را به هم متصل کنند.

محدودیت ها و نقاط منفی اکسس پوینت ها

اکسس پوینت را شما می توانید در همه جا مشاهده کنید از تجهیزات مخابراتی گرفته تا شبکه های کامپیوتری ، در واقع همین دکل هایی که همراه اول یا ایرانسل در شهر دارد به نوعی AP هستند برای دستگاه های وایرلسی که از شبکه تلفن موبایل استفاده می کنند. در شبکه های کامپیوتری از AP ها هم برای استفاده از اینترنت استفاده می شود و هم برای استفاده از شبکه های داخلی ، هیچ محدودیتی در این مورد وجود ندارد.

امنیت کمتر نسبت به شبکه های کابلی

استفاده از تجهیزات وایرلس از جمله همین AP ها امنیت را ناخواسته پایین می آورد ، به قول کارشناسان امنیت اطلاعات ، در شبکه های بیسیم شما هر اندازه که اطلاعات را امن کنید باز هم به اندازه شبکه های کابلی امنیت نخواهید داشت زیرا سیگنال شبکه های بیسیم در همه جا یافت می شود . این خود به نشتی اطلاعات معروف است. توجه کنید که AP ها در همه شبکه های بیسیم از جمله شبکه های تلفن همراه و حتی شبکه های Bluetooth هم استفاده می شوند.

 

پشت دستگاه AP شما همیشه نوع استاندارد ذکر شده است تا بتوانید آن را با دستگاه هایی که از آن استفاده می کنند تطبیق بدهید ، توجه کنید که AP ها فایروال نیستند و به هیچ عنوان فعالیت امنیتی برای حفاظت از شبکه شما انجام نمی دهند بلکه خودشان به تنهایی خطری بزرگ برای شبکه به حساب می آیند.

تا فاصله معینی قابل استفاده است

اکسس پوینت ها می توانند سیگنال یا بهتر بگوییم امواج رادیویی را تا فاصله معینی ارسال و دریافت کنند و از این بابت دارای محدودیت هستند ، برخی از AP را می توان به گونه ای پیکربندی کرد که در نقش تقویت کننده امواج برای استفاده دورتر از امواج مورد استفاده قرار fبگیرند، به این حالت در اصطلاح Repeater Mode گفته می شود . AP ها می توانند در فرکانس های مختلفی فعالیت کنند که در استانداردهای بین المللی بصورت استاندارد ۸۰۲.۱۱ شناسایی می شوند.

شیوه ارسال و دریافت اطلاعات

توجه کنید یکی از مواردی که نقطه ضعف شبکه های AP ای می باشد شیوه ارسال و دریافت اطلاعات می باشد که در شبکه های کابلی بصورت دو طرفه همزمان یا Full Duplex است و در شبکه های بیسیم AP ای بصورت دو طرفه غیر همزمان یا Half Duplex می باشد که خود می تواند عاملی برای کندی شبکه های بیسیم باشد.

اکسس پوینت نوع Thin – Thin Access Point‎

زمانی که لازم است در یک دانشگاه و یا شرکت بزرگ از اکسس پوینت استفاده کنیم قطعاً اکسس پوینت نوع Fat مناسب این نیاز نخواهد بود. اکسس پوینت نوع Thin که به آن اکسس پوینت lightwave نیز گفته می شود، ممکن است گزینه ی بهتری برای کنترل توابع مختلف مانند کنترل شبکه LAN بیسیم و یا سوئیچ بیسیم از یک دستگاه مرکزی باشد. بنابراین تمام تنظیمات را می توان بصورت خودکار و از طریق یک دستگاه مرکزی که ممکن است در محلی دیگر نیز باشد، انجام داد.

اکسس پوینت نوع Fit – Fit Access Point

اکسس پوینت نوع Fit ترکیبی از اکسس پوینت های نوع Fat و Thin است. این دیوایس قابلیت رمزنگاری بیسیم را فراهم کرده و دارای کنترل از راه دور برای مدیریت است. Fit Access Point همچنین می تواند از DHCP Rely برای دریافت I توسط ایستگاه پشتیبانی کند.

انواع اکسس پوینت ها :

Indoor یا داخلی

اکسس پوینت های استفاده شده در مصارف Indoor و یا داخلی، نسبتاً کوچک بوده و نصب و نگهداری آنها آسان است. سیگنال های پخش شده توسط اکسس پوینت های Indoor پایدار و با کیفیت بالا هستند. اشعه آنها بسیار ضعیف بوده که باعث می شود که دیوایس های Indoor بسیار ایده آل برای نصب متراکم که نیاز به نصب چندین دیوایس است، باشند.

Outdoor یا بیرونی

در مصارف فضای باز یا Outdoor، اکسس پوینت ها باید برای کار کردن در شرایط محیطی سخت، مستحکم تر باشند. سیگنال های شبکه با وجود پوشش گسترده بسیار پایدار هستند. اتصالات شبکه نقطه به نقطه (Point to point) و یا یک نقطه به چند نقطه (point to multi-point)، بطور گسترده ی برای مصارف Outdoor جهت برقراری ارتباطات شبکه در نقاط مختلف استفاده می شوند.

آیا اکسس پوینت بیسیم همان روتر بیسیم است؟

جواب خیر است! یک روتر می تواند اکسس پوینت هم باشد اما یک اکسس پوینت نمی تواند یک روتر باشد. روتر توانایی ارائه ی دسترسی WiFi را داشته و دارای سوئیچ اترنت داخلی نیز می باشد در حالی که یک اکسس پوینت باید به یک شبکه محلی اترنت سیمی برای دیوایس های WiFi وصل شود.نتیجه نتیجه گیری

امروزه برای جلوگیری از بروز مشکلات ناشی از کابل کشی وسیع از شبکه های بیسیم استفاده می نمایند. می توان از روترهای بیسیم به جای اکسس پوینت استفاده کرد اما با محدودیت پوشش دهی مواجه خواهید بود. اما اگر نیاز به ایجاد یک شبکه ی بیسیم در مکانی بزرگ دارید باید از کسس پوینت استفاده کنید.

منبع : هزارسو

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب اخیر