سئو داخلی چیست. سئوی درون صفحه (همچنین به عنوان سئو در سایت شناخته میشود) عمل بهینه سازی محتوای صفحه وب برای موتورهای جستجو و کاربران است. روشهای رایج سئو در صفحه شامل بهینهسازی برچسبهای عنوان، محتوا، لینکهای داخلی و URLها است. سئو داخلی با سئوی خارج از صفحه متفاوت است، سئو خارجی بهینه سازی سیگنالهایی است که خارج از وب سایت شما به عنوان مثال، بکلینکها، اتفاق میافتد. در این مقاله به شما خواهیم گفت سئو داخلی چیست و در ادامه با مزیتهای آن آشنا خواهیم شد.
سئو داخلی (on-page SEO) چیست؟
سئو داخلی (یا سئوی درون سایت) فرآیند بهینه سازی صفحات وب برای رتبه بالاتر در موتورهای جستجو برای کلمات کلیدی خاص و افزایش ترافیک ارگانیک و افزایش رتبه سئو وب سایت است. این کار شامل تراز کردن عناصر ظاهری صفحه مانند برچسبهای عنوان، عنوانها و محتوا و همچنین بهینه سازی هدف جستجو با مجموعه خاصی از کلمات کلیدی است. البته باید توجه داشت که از بهینه سازی اغراقی یا بیش از حد (over optimize) میبایست پرهیز نمود زیرا باعث افت رتبه سایت و گاها پنالتی گوگل میشوند.
سئو درون صفحه هر کاری است که میتوانید در خود صفحه انجام دهید تا رتبه آن را بهبود ببخشید. سئو داخلی بر کمک به گوگل و جستجوگران برای درک و هضم بهتر محتوای شما تمرکز دارد.
گوگل به مواردی نگاه میکند که میتوانید با سئوی درون صفحه روی آنها تأثیر بگذارید تا تصمیم بگیرد که آیا صفحه شما یک نتیجه جستجوی مرتبط است یا خیر. اینها عبارتند از اینکه کلمات کلیدی از پرس و جو در صفحه هستند و چگونه جستجوگران با آن تعامل دارند.
۱۲ نکته مهم سئو داخل صفحه که باید رعایت کنید.
۱- عنوان صفحه
عنوان صفحه عناصر HTML هستند که میتوانید از آنها برای تعیین نام یک صفحه وب استفاده کنید و در SERPها به عنوان عنوان نتیجه قابل کلیک نمایش داده میشوند. هر تگ عنوان باید منحصر به فرد، توصیفی در مورد موضوع صفحه، بهینه سازی شده با یک کلمه کلیدی و طول کمتر از ۶۰ کاراکتر باشد.
۲- متا دیسکریپشن
توضیحات متا یک عامل رتبه بندی نیستند، اما میتوانند کلیکها و ترافیک بیشتری را به همراه داشته باشند. به این دلیل است که Google اغلب از آنها برای قطعه توصیفی در نتایج جستجو استفاده میکند. در اینجا چند نکته برای نوشتن آنها وجود دارد:
- آنها را کوتاه نگه دارید. بهتر است کمتر از ۱۶۰ کاراکتر باشند تا توسط گوگل در نتایج جستجوی کاربران به طور نصفه نمایش داده نشوند.
- تگ عنوان را گسترش دهید. USP هایی را شامل کنید.
- هدف جستجو را مطابقت دهید. آنچه را که جستجوگران میخواهند دو چندان کنید.
- از صدای فعال استفاده کنید. مستقیماً جستجوگر را مورد خطاب قرار دهید.
- کلمه کلیدی خود را وارد کنید گوگل اغلب این را در نتایج پررنگ میکند.
۳- ساختار urlها
اگر وب سایت خود را برای موفقیت در سئو راه اندازی کرده اید، ساختار URL شما باید درست باشد. اما همچنان برای هر صفحه نیاز به یک اسلاگ توصیفی دارید. گوگل میگوید از کلمات مرتبط با محتوای خود استفاده کنید. اغلب ساده ترین راه برای انجام این کار استفاده از کلمه کلیدی هدف است.
پیوند داخلی برای سئوی درون صفحه مهم است زیرا به گوگل کمک میکند تا رابطه بین صفحات سایت شما را درک کند. یک چارچوب پیوند داخلی گسترده، زمینه و ارتباط و همچنین عمق پوشش شما را در مورد یک موضوع تقویت میکند.
۴- هدینگ ها
تگهای عنوان، از جمله H1، به گوگل کمک میکنند تا محتوای صفحات شما را درک کند. بهترین نمونه استفاده از یک H1 در هر صفحه برای عنوان است.
برای یافتن صفحاتی که تگ های H1 گم شده یا خالی هستند، سایت خود را با حسابرسی سایت Ahrefs خزیده و به گزارش محتوا بروید. میتوانید این کار را به صورت رایگان با یک حساب Ahrefs Webmaster Tools (AWT) انجام دهید.
۵- بهینه سازی تصاویر
تصاویر از صفحات شما میتوانند در جستجوی تصویر گوگل رتبه بندی شوند و ترافیک بیشتری را برای شما ارسال کنند. برای بهینه سازی آنها باید دو کار انجام دهید.
از نام فایل های توصیفی استفاده کنید
گوگل میگوید که نام فایلها به آن سرنخ هایی در مورد موضوع تصویر میدهد. پس dog.jpg بهتر از IMG_859045.jpg است. در اینجا چند نکته برای نامگذاری آورده شده است:
- توصیفی باشد. black-puppy.jpg بهتر از jpg است
- مختصر باشید black-puppy.jpg بهتر از my-super-cute-black-puppy-named-jeff.jpg است
- کلمات کلیدی را پر نکنید black-puppy.jpg بهتر از puppy-dog-pup-pooch.jpg است
- از خط تیره بین کلمات استفاده کنید. black-puppy.jpg بهتر از jpg است
۶- لینک سازی داخلی
برخی افراد فکر میکنند که لینک دادن به منابع خارجی برای سئو مضر است. هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد. گوگل میگوید پیوند دادن به وبسایتهای دیگر راهی عالی برای ارائه ارزش به کاربران شماست. بنابراین از انجام آن در جایی که منطقی است نترسید.
۷- معماری صفحات سایت
کسب و کار خود را به فهرستهای محلی و فهرستهای اینترنتی، از جمله مواردی مانند Google My Business، Yelp، Yellow Pages و سایر فهرستهای محلی اضافه کنید. پس از افزودن، مطمئن شوید که همه اطلاعات دقیق هستند و نام، آدرس و شماره تلفن شما در همه پلتفرمها یکسان است. همچنین معماری صفخات خود را کاربرپسندانه طراحی کنید.
۸- سرعت بارگزاری وب سایت
گوگل اعلام کرده است که سرعت بارگذاری صفحه یک سیگنال رتبه بندی SEO است (و اخیراً سرعت صفحه را مهم تر کرده اند).
با توجه به تجزیه و تحلیل از ۵.۲ میلیون وب سایت، میتوانید سرعت بارگذاری سایت خود را با رفتن به یک میزبان سریعتر بهبود بخشید.
۹- Breadcrumbs
Breacrumbها عناصر ناوبری وب سایت هستند که برای ایجاد UX بهتر و بهبود خزیدن استفاده میشوند. Breadcrumbs پیوندهای وب سایتی هستند که به کاربران امکان میدهد مکان خود را در یک وب سایت و فاصله آنها از صفحه اصلی را ردیابی کنند.
۱۰- واکنش گرایی یا ریسپانسیو
طراحی وب ریسپانسیو (RWD) شامل ایجاد صفحات وب است که در انواع دستگاهها و اندازه های صفحه نمایش به خوبی ارائه میشوند. به این ترتیب، طراحان وب میتوانند یک تجربه وب سایت ایجاد کنند که راه های مختلف دسترسی و تعامل کاربران با وب سایتها را در خود جای دهد. ترافیک موبایل تقریباً نیمیاز کل ترافیک وب را در سراسر جهان تشکیل میدهد.
۱۱- استفاده مناسب از کلمات کلیدی و lsi
به طور کلی، باید سعی کنید کلمه کلیدی مورد نظر خود را در ۱۰۰ کلمه اول استفاده کنید. این کار به Google نشان میدهد که موضوع اصلی صفحه شما چیست و همچنین به کاربران میگوید که در مکان مناسبی هستند.
به این فکر کنید که مردم چگونه در اینترنت جستجو میکنند. آنها روی یک نتیجه جستجو کلیک میکنند، به سرعت صفحه را اسکن میکنند و اگر فکر میکنند صفحه مربوطه نیست، آن را ترک میکنند. ایجاد معرفی های متقاعد کننده که شامل کلمه کلیدی مورد نظر شما میشود، کاربران را به سرعت از انحراف باز میدارد.
نتیجه گیری
به یاد داشته باشید، سئوی درون صفحه اهمیت دارد. صفحات وب خود را با در نظر گرفتن این عناصر توسعه دهید، و به خوبی در راه رتبه بندی بهتر موتورهای جستجوی ارگانیک هستید! میخواهید عمیق تر بررسی کنید؟ در این رابطه میتوانید با کارشناسان مجرب وبرمز تماس حاصل نمایید.