SEO مخفف Search Engine Optimization میباشد که به معنای بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو است. سئو یک تکنیک برای موارد زیر است:
- طراحی و توسعه وب سایت برای کسب رتبه ی بهتر در نتایج موتور جستجو
- افزایش حجم و کیفیت ترافیک وب سایت به کمک موتورهای جستجو
- درک چگونگی عملکرد الگوریتم های موتورهای جستجو و آنچه بازدید کنندگان ممکن است جستجو کنند.
بهتر است بخوانید : نیم فاصله و تاثیر آن بر سئو
SEO زیر مجموعه ی Search Engine Marketing (بازاریابی از طریق موتورهای جستجو) است.سئو با عنوان سئوی کپی رایت (حق کپی رایت) نیز ذکر می شود، زیرا بیشتر تکنیک های مورد استفاده برای ارتقا سایت ها در موتورهای جستجو، به متن مربوط است.
اگر قصد دارید ، اقداماتی مربوط به سئو را انجام دهید، ابتدا باید با چگونگی کار موتورهای جستجو آشنا شوید.
موتورهای جستجو چگونه کار میکنند؟
موتورهای جستجو به منظور ارائه نتایج اقداماتی را انجام می دهند که به صورت زیر میباشد:
- خزنده یا Crawling – به فرآیند واکشی تمام صفحات وب مرتبط با یک وب سایت می گویند. این وظیفه توسط یک نرم افزار به نام خزنده یا عنکبوت (یا در صورت وجود Googlebot در مورد Google) انجام می شود.
- فهرست بندی یا Indexing – فرآیند ایجاد فهرست برای همه صفحات وب واکشی شده و نگهداری آنها در یک پایگاه داده قدرتمند که قابل بازیابی است. اساساً ، فرآیند Indexing ، شناسایی کلمات و عباراتی است که صفحه را به بهترین وجه توصیف می کنند و اختصاص صفحه به کلمات کلیدی خاص است.
- پردازش یا Processing – هنگامی که یک درخواست جستجو می آید ، موتور جستجو آن را پردازش کرده و رشتهی جستجو شده را با صفحاتی که در پایگاه داده فهرستبندی شدهاند مقایسه میکند.
- محاسبه میزان ارتباط یا Calculating Relevancy – به احتمال زیاد بیش از یک صفحه شامل رشته جستجو می شود، بنابراین موتور جستجو شروع به محاسبه میزان ارتباط هر یک از این صفحات موجود در فهرست پایگاه داده با رشته جستجو شده می کند.
- بازیابی نتایج یا Retrieving Results- آخرین مرحله در فعالیت های موتور جستجو ، بازیابی بهترین نتایج تطبیق داده شده می باشد. در اصل ،همان نمایش ساده آنها در مرورگر است.
اگر بخواهیم موارد بالا را به صورت ساده و خلاصه وار بیان کنیم، می توانیم بگوییم:
ابتدا موتورهای جستجو مطالب وبسایتهای مختلف را واکشی کرده و سپس در پایگاهدادهیشان فهرستبندی و ذخیره می کنند. رشتههای مورد جستجو را پردازش کرده و آنها را با فهرستهای درون پایگاهداده مقایسه کرده و هرکدام از آنها که ارتباط بیشتری با رشتهی جستجوشده داشتند را در نتایج جستجو در رتبهی بالاتری نمایش میدهند.
موتورهای جستجو مانند Google و Yahoo اغلب الگوریتمهای جستجوی خود را ماهانه تغییر میدهند. یکی از علتهای تغییر رتبهی ناگهانی وبسایت شما، همین تغییر الگوریتمها می تواند باشند.
اگرچه اصل اساسی عملکرد همه موتورهای جستجو یکسان است ، اما تفاوت های جزئی بین الگوریتم های مربوط به هرکدام، منجر به تغییرات عمده ای در ارتباط با نتایج می شود.
SEO Copywriting یا کپیرایت سئو چیست ؟
SEO Copywriting به تکنیکی برای نوشتن متن هایی با خوانایی و جذابیت بالا در صفحات وب گفته میشود که غالبا عبارات خاصی را که مخاطبین جستجو میکنند را شامل میشود. هدف از کپیرایتینگ کسب رتبهی بالاتر در موتورهای جستجو برای عبارات خاصی است که مورد جستجو قرار میگیرند.
علاوه بر کپیرایتینگ نوشتن متن واستفاده از عناصر هدفمند باعث رشد بهتر و بیشتر سئوی وبسایت شما میگردد. عنوان ، کلمات کلیدی مناسب ، متن متا، تیترها و کلمات جایگزین برخی از عناصری هستند که در رشد سئو و رتبهی وبسایت شما بسیار تاثیرگذار خواهند بود.
موتورهای جستجو SEO Copywriting مربوط به صفحات با محتوای اصلی را میخواهند نه صفحات doorway یا صفحات جعلی که صرفا برای افزایش رتبه وبسایت ایجاد شدهاند.
رتبه موتور جستجو چیست؟
هنگامی که هر کلمه کلیدی را با استفاده از موتور جستجو،search می کنید ، هزاران نتیجه موجود در پایگاه داده آن نمایش داده می شود. رتبه ی صفحات وب با موقعیت آن ها در صفحات موتور جستجو نمایش داده میشود. اگر یک موتور جستجو صفحه وب شما را در صفحه ی اول قرار دهد ، رتبه آن صفحه از وب سایت شما ۱ خواهد بود و به عنوان صفحه ای با بالاترین رتبه فرض می شود.
SEO فرآیند طراحی و توسعه وب سایت برای دستیابی به رتبه ای بالا در نتایج موتور جستجو است.
سئو داخلی و خارجی سایت چیست؟
از نظر مفهومی ، دو روش بهینه سازی وجود دارد:
On-Page SEO یا سئو داخلی –وقتی از سئوی داخلی یا On-page SEO حرف میزنیم، منظورمان کار کردن روی همهی اصول، ابزارها و تکنیکها در وبسایت خودمان است؛ یعنی جاهایی که اختیار و کنترل کامل روی آنها داریم.
Off-Page SEO یا سئو خارجی – قتی از سئوی خارجی یا Off-page SEO حرف میزنیم، منظورمان تلاش و تمرکز بر روی وضعیت محتوا و سایت ما از نگاه دیگران است؛ یعنی جاهایی که معمولاً اختیار و کنترل کامل روی آنها نداریم.
منبع : tutorialspoint