چرا ویندوز ۱۱ از پردازنده من پشتیبانی نمی‌کند؟

چرا ویندوز 11 از CPU من پشتیبانی نمی‌کند؟

حرکت روی TPM 2.0 : الزامات تولید پردازنده ویندوز ۱۱ را حتی سخت‌تر کرده است. ویندوز ۱۱ حداقل به پردازنده نسل ۸ اینتل یا AMD Ryzen 2000 نیاز دارد. به نظر می‌رسد مایکروسافت نمی‌تواند دلیل آن را به روشنی توضیح دهد، و این شرکت در حال حاضر در این زمینه در حال فعالیت است.

ویندوز ۱۱ از کدام پردازنده‌ها به طور رسمی پشتیبانی می‌کند؟

بلافاصله پس از معرفی ویندوز ۱۱، مایکروسافت دارای چندین صفحه وب متناقض بود که در آن مشخصات مختلف پردازنده ذکر شده است. با این حال، پس از چند روز اول، ارتباطات شرکت واضح‌تر شده بود. طبق گفته مایکروسافت، ویندوز ۱۱ فقط از پردازنده‌های زیر پشتیبانی می‌کند:

این الزامات در صفحه رسمی سازگاری ویندوز ۱۱ مایکروسافت آورده شده است. (ویندوز ۱۱ در ARM فقط از پردازنده‌های خاص Qualcomm Snapdragon پشتیبانی می‌کند.)

اینتل تراشه‌های نسل هشتم خود را در سال ۲۰۱۷ و AMD پردازنده‌های نسل دوم Ryzen را در سال ۲۰۱۸ به بازار عرضه کرد، بنابراین ویندوز خواستار پردازنده‌های جدی اخیر است! با توجه به اینکه ویندوز ۱۰ از بیشتر پردازنده‌هایی که ویندوز ۷ در آنها فعال است پشتیبانی می‌کند، این یک تغییر بزرگ است.

پردازنده‌های نسل هفتم و قدیمی‌تر چه می‌شوند؟

چرا ویندوز 11 از CPU من پشتیبانی نمی‌کند؟

در ابتدا، اسناد سازگاری مایکروسافت گفت برخی از پردازنده‌های مرکزی قدیمی، از جمله پردازنده‌های نسل ۷ اینتل، تا حدی پشتیبانی می‌شوند. به طور خاص، مایکروسافت گفت افرادی که دارای این پردازنده‌ها هستند مجاز به ارتقا هستند، اما روند ارتقا به آنها هشدار می‌دهد که پردازنده‌های مرکزی آنها به درستی پشتیبانی نمی‌شود و توصیه می‌کند از بروزرسانی استفاده کنند.

مایکروسافت بار دیگر نظر خود را تغییر داد و یک پست وبلاگی را در مورد حداقل سیستم مورد نیاز ویندوز ۱۱ قرار داد.

از تاریخ ۲۸ ژوئن ۲۰۲۱، مایکروسافت اعلام کرد که آزمایش خواهد کرد که آیا پردازنده‌های نسل ۷ اینتل و AMD Zen 1 می‌توانند ویندوز ۱۱ را در فرآیند پیش نمایش Insider اجرا کنند یا خیر. به طور خاص، تیم ویندوز می‌نویسد:

هنگامی که ما Windows Insiders را عرضه می‌کنیم و با OEM های خود شریک می‌شویم، سعی می‌کنیم تا دستگاه‌هایی را که در نسل ۷ اینتل و AMD Zen 1 اجرا می‌شوند را شناسایی کنیم، این دستگاه‌ها ممکن است مطابق با اصول ما باشند. ما متعهد هستیم که به‌روزرسانی‌ها را بر اساس نتایج ازمون در طول زمان با شما به اشتراک بگذاریم و همچنین وبلاگ‌های فنی دیگری را به اشتراک بگذاریم.

البته، این خود به خود گیج کننده است: آیا مایکروسافت فقط اجازه ارتقا “دستگاه” های خاص با این پردازنده‌ها را می‌دهد نه همه دستگاه‌های دارای این پردازنده‌ها؟ چه کسی می‌داند! مایکروسافت هنوز تصمیم نگرفته است.

در اینجا یک ابهام دیگر وجود دارد: در نسخه اولیه این پست وبلاگ، تیم ویندوز مایکروسافت نوشت که اطمینان دارد CPU های قدیمی پشتیبانی نمی‌شوند:

ما همچنین می‌دانیم که دستگاه‌هایی که با نسل ۶ اینتل و AMD pre-Zen کار می‌کنند [اصول ما در مورد امنیت و قابلیت اطمینان را رعایت نمی‌کنند.]

مایکروسافت سریعاً این خط را از پست وبلاگ خود بدون هیچ گونه توضیح دیگری ویرایش کرد، بنابراین مشخص نیست که آیا مایکروسافت به مسدود کردن پردازنده‌های نسل ششم و پردازنده‌های قبلی پایبند خواهد بود.

بیشتر بخوانید: چرا ویندوز ۱۱ به TPM 2.0 نیاز دارد؟

چرا مایکروسافت می‌گوید ویندوز ۱۱ بسیار سختگیر است؟

سوال اصلی این است که چرا ویندوز ۱۱ در مورد پشتیبانی پردازنده بسیار سختگیرانه عمل می‌کند. بعد از اینکه می‌توانستید کامپیوترها را از ویندوز ۷ به ویندوز ۸ به ویندوز ۱۰ ارتقا دهید، بسیار مغایر است.

مایکروسافت بسیار در مورد امنیت صحبت می‌کند. مانند نیاز به سخت افزار TPM 2.0 ، نیاز به پردازنده مدرن دسترسی به جدیدترین ویژگی‌های امنیتی را تضمین می‌کند. این شامل امنیت مبتنی بر مجازی‌سازی و یکپارچگی کد محافظت شده توسط hypervisor است که همیشه فعال است و در همه رایانه‌های شخصی ویندوز ۱۱ به طور پیش فرض وجود دارد. با تشکر از TPM 2.0 ، تمام رایانه‌های شخصی ویندوز ۱۱ می‌توانند از رمزگذاری دستگاه برای ذخیره پرونده‌ها به صورت رمزگذاری شده استفاده کنند. همچنین همه آنها از Secure Boot برخوردار بوده و از روند بوت در برابر بدافزار محافظت می‌کنند.

امنیت اولین “اصلی” است که مایکروسافت می‌گوید نیازهای CPU خود را پیش می‌برد. دوم قابلیت اطمینان است. مایکروسافت می‌نویسد که “پردازنده‌هایی که مدل جدید Windows Driver را پذیرفته‌اند … ۹۹.۸٪ تجربه خرابی را تجربه می‌کنند.”

اصل سوم این است که پردازنده‌ها با برنامه‌هایی که شما با “اصول> 1 گیگاهرتز، پردازنده‌های ۲ هسته‌ای، حافظه ۴ گیگابایتی و ۶۴ گیگابایت فضای ذخیره سازی” استفاده می‌کنید “سازگار” باشند. البته، این خیلی ارتباطی با تولید CPU ندارد.

مایکروسافت در مورد Spectre in the Room صحبت نکرده است

چرا ویندوز 11 از CPU من پشتیبانی نمی‌کند؟

اینجا یک چیز کاملاً درست نیست. آیا واقعاً نیازهای امنیتی مایکروسافت به CPU ساخته شده در چند سال گذشته قبل از انتشار ویندوز ۱۱ نیاز دارد؟

خوب، شاید آنها این کار را می‌کنند. در اینجا یک نظریه وجود دارد:

در اوایل سال ۲۰۱۸، فهمیدیم که پردازنده‌های مدرن تحت تأثیر نقص جدی طراحی قرار گرفته‌اند که حملات کانال جانبی Spectre و Meltdown را امکان‌پذیر می‌کند. مایکروسافت مجبور بود پچ‌هایی برای ویندوز منتشر کند که سرعت رایانه‌های شخصی با پردازنده‌های قدیمی را کاهش می‌دهد. با این کار ویندوز می‌تواند مشکلات امنیتی این پردازنده‌ها را حل کند.

Spectre تنها نبود. حمله ZombieLoad به طور مشابه کار کرد و همچنین در سال ۲۰۱۸ کشف شد. پس از اعلام ZombieLoad در سال ۲۰۱۹، ما نوشتیم که فقط CPU های جدید می‌توانند حملات ZombieLoad ، Spectre و موارد مشابه را درست کنند. اینتل (و برخی تولیدکنندگان پردازنده‌های دیگر، تا حدی) مجبورند برای پردازش واقعی این نقاط ضعف امنیتی، از طراحی مجدد پردازنده‌های خود استفاده کنند.

اینتل گفت که Spectre و Meltdown با تغییرات سطح سخت افزاری از پردازنده‌های نسل ۸ اینتل در ارتباط بوده‌اند.

آیا جالب نیست که ویندوز ۱۱ به پردازنده‌های نسل هشتم یا جدیدتر احتیاج دارد؟ ما تصور می‌کنیم اینها به هم مرتبط هستند.

البته، مایکروسافت فریاد نمی‌زند که رایانه‌های شخصی با پردازنده‌های قدیمی‌تر با ویندوز ۱۰ اساساً در سطح سخت افزاری نسبت به دستگاه‌های جدید ناامن هستند. این برای تجارت خوب نیست اما به نظر می‌رسد مایکروسافت می‌خواهد بی‌سر و صدا همه را به سمت سخت افزار جدید سوق دهد بنابراین مایکروسافت می‌داند که فقط با این اصلاحات امنیتی باید از ویندوز ۱۱ روی پردازنده‌های مرکزی پشتیبانی کند.

بیشتر بخوانید: نحوه رفع خطای APC_INDEX_MISMATCH در ویندوز ۱۰

ویندوز ۱۰ هنوز تا سال ۲۰۲۵ پشتیبانی می‌شود

لازم به یادآوری است که ویندوز ۱۰ تا ۱۴ اکتبر ۲۰۲۵ به طور رسمی با به‌روزرسانی‌های امنیتی پشتیبانی می‌شود. اگر رایانه شخصی با پردازنده مرکزی قدیمی دارید که نمی‌تواند آن را ارتقا دهید، می‌توانید برای سالهای آینده با به‌روزرسانی‌های امنیتی از ویندوز ۱۰ استفاده کنید.

حتی اگر قصد دارید تا چند سال آینده به ویندوز ۱۰ پایبند باشید، به هر حال احتمالاً مدتی قبل از اکتبر ۲۰۲۵ یک رایانه شخصی جدید می‌خواهید. در آن مرحله، می‌توانید سیستم جدیدتری را دریافت کنید که از نیازهای بالاتر ویندوز ۱۱ پشتیبانی می‌کند.

منبع: HowToGeek

قبلی «
بعدی »

من در رشته مهندسی کامپیوتر تحصیل کردم.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    مطالب اخیر