ویندوز ۱۰ به شما هشدار میدهد که یک شبکه Wi-Fi وقتی از یک استاندارد امنیتی قدیمی استفاده میکند امن نیست. ویندوز ۱۰ در مورد WEP و TKIP به شما هشدار میدهد. در ادامه این مقاله از حرفهای به شما میآموزیم که معنی این پیام چیست؟ و راههای حل آن کدامند؟
با شروع به روزرسانی مه ۲۰۱۹، ویندوز ممکن است پیامی را به شما نمایش دهد که شبکه شما ایمن نیست (your network isn’t secure)، حتی اگر از رمز عبور استفاده میکنید. اگر این پیام را میبینید، احتمالاً از رمزگذاری Wired Equivalent Privacy (WEP) یا Temporal Key Integrity Protocol (TKIP) استفاده میکنید. استفاده از این رمزگذاریها ایمن نیست و شما باید در اسرع وقت به پروتکل جدیدتری بروید یا روتر خود را جایگزین کنید.
احتمالاً میدانید که باید از شبکه Wi-Fi خود از طریق رمز عبور محافظت کنید. برای جلوگیری استفاده همسایگان از وایفای ، بهترین روش برای ایمن سازی شبکه بی سیم استفاده از رمزعبور میباشد. اما، وقتی رمز عبور را برروی Wi-Fi خود اعمال میکنید، فقط افراد را از شبکه خود دور نمیکنید، بلکه پروتکل امنیتی، دادههای شما را رمزگذاری میکند تا افراد در منطقه آنچه را که شما درحال انجام آن هستید را گوش نکند.
چندین روش برای رمزگذاری Wi-Fi وجود دارد: WEP ، WPA و WPA2. و WAP3 نیز در راه است. WEP قدیمیترین و کمترین امنیت را دارد. اتحاد Wi-Fi در سال ۱۹۹۹ WEP را تصویب کرد، که استاندارد را از Windows XP ، YouTube و iPod اصلی قدیمیتر میکند. WPA-TKIP در سال ۲۰۰۲ تأیید شد.
به همین دلیل ویندوز با اخطار زیر در مورد این شبکهها به شما هشدار میدهد:
[Network Name] isn’t secure
This Wi-Fi network uses an older security standard that’s being phased out. We recommend connecting to a different network.
[نام شبکه] ایمن نیست
این شبکه Wi-Fi از استاندارد امنیتی قدیم استفاده میکند که به تدریج از بین میرود. توصیه میکنیم به شبکه دیگری متصل شوید.
بیشتر بخوانید: چرا با ری استارت کردن کامپیوتر بسیاری از مشکلات آن برطرف میشود؟
متأسفانه ، علیرغم (یا به دلیل) سن آن، WEP و WPA-TKIP هنوز بسیار گسترده است. متوجه شدیم که WEP هنوز در روترهای ارائه شده توسط ISP استفاده میشود. ما نیازی به تغییر چیزی یا فعال کردن WEP نداشتیم. WEP یک گزینه رمزنگاری بدنام است. از ابتدا بوده است و هرگز بهتر نشده است.
وقتی پروتکل رمزگذاری برای اولین بار منتشر شد، اکثر دستگاهها به دلیل مقررات ایالات متحده، WEP را به رمزگذاری ۶۴ بیتی محدود کردند. WEP هنوز از رمزگذاری ۶۴ بیتی استفاده کنیم. در مقایسه ، WPA از رمزگذاری ۲۵۶ بیتی استفاده میکند. از این بدتر، با گذشت زمان چندین نقص در پروتکل پیدا شد که شکستن رمزگذاری را آسان میکند. در سال ۲۰۰۵، FBI توانایی خود را در شکستن رمزگذاری WEP در چند دقیقه نشان داد.
اتحاد Wi-Fi قصد داشت WEP را با WPA-TKIP جایگزین کند، اما متأسفانه پروتکل جدید از بسیاری از مکانیزمهای مشابه استفاده میکند. با توجه به این انتخاب این دو پروتکل همچنین دارای بسیاری از آسیب پذیریهای مشابه هستند. روشی برای شکستن یکی معمولاً به همان اندازه برروی دیگری کار میکند. بنابراین، استفاده از TKIP ایمنتر از WEP نیست.
مایکروسافت با دانستن همه این موارد میخواهد در صورت استفاده از WEP یا TKIP به شما هشدار دهد تا بتوانید مشکل را برطرف کنید. انجام این کار اکنون از اهمیت ویژهای برخوردار است زیرا در نهایت، مایکروسافت قصد دارد پشتیبانی از این پروتکلها را حذف یا “منسوخ” کند. وقتی این اتفاق بیافتد، جدیدترین نسخههای Windows 10 نمیتوانند به این شبکه ها متصل شوند.
اگر هنگام اتصال به شبکه Wi-Fi عمومی این پیام را مشاهده کردید، نمیتوانید آن را برطرف کنید. صاحب روتر باید آن را برطرف کند. به همین دلیل ویندوز توصیه میکند به شبکه دیگری متصل شوید.
اگر هنگام اتصال به شبکه Wi-Fi خود این پیام را مشاهده کردید، باید رمزگذاری Wi-Fi قویتری را فعال کنید. اگر روتر شما نسبتاً جدید باشد، گزینههای دیگری مانند WPA2 با AES را در اختیار شما قرار میدهد و شما باید به این موارد بروید. متأسفانه، تقریباً هر صفحه مدیریت روتر متفاوت است، بنابراین دادن دستورالعمل برای ایجاد این تغییر دشوار است. ممکن است بخواهید برای پیکربندی مدل خاص روتر خود به دنبال دستورالعملها باشید یا با دفترچه راهنمای آن مراجعه کنید.
شما میخواهید IP روتر خود را پیدا کرده و آن را در مرورگر خود وارد کنید. سپس به دنبال تنظیمات امنیتی Wi-Fi خود باشید. مراقب بخشهای مربوط به WEP یا رمزهای عبور باشید. توصیه ما این است که ابتدا WPA2 + AES را انتخاب کنید و WPA + AES را انتخاب کند.
ممکن است عبارت موجود در صفحه روتر شما کمی متفاوت باشد، اما همه این حروف باید در آنجا باشد. WPA2 + AES ممکن است به عنوان مثال “WPA2-PSK (AES)” به نظر برسد. پس از انجام تغییر، باید رمز ورود را در همه دستگاههای خود به روز کنید (حتی اگر از همان گذرواژه قبلی استفاده کنید).
بیشتر بخوانید: بانکهای اطلاعاتی رابطهای و غیررابطهای چه تفاوتهایی با یکدیگر دارند؟
اگر گزینههای بهتری از WEP یا TKIP نمیبینید باید در اسرع وقت روتر خود را جایگزین کنید. اگر از روتر ارائه شده توسط ISP استفاده میکنید، می توانید با آنها تماس بگیرید تا ببینید آیا مدل جدیدتری ارائه میدهند یا خیر.
صرف نظر از اینکه چگونه WEP یا TKIP کنا بگذارید، هرچه زودتر به مشکل رسیدگی کنید. با تکیه بر پروتکل امنیتی منسوخ شده نه تنها در موقعیت آسیب پذیر هستید بلکه در نهایت دستگاههای ویندوز شما آنرا به طور کلی متوقف میکنند. بهتر است از این سناریو اجتناب کنید و اکنون از شبکه خود محافظت کنید.
منبع: How To Geek
سلام برای من هم وایفای رو مینویسه که امن نیست ولی وقتی با aircrack-ng چک کردم از رمز گذاری wpa2 استفاده میکرد.دلیلش چیه؟