گوشیهای هوشمند دارای حسگرهای مختلفی ازجمله حسگر مجاورت، شتابسنج، ژیروسکوپ، حسگر فشارسنج، حسگر مغناطیسسنج، حسگر GPS ، حسگر دماسنج و… هستند که هرکدام وظیفهی خاصی برعهده دارند.
آیا تاکنون از خود پرسیدهاید که چگونه موقعی که حین برقراری تماس گوشی را نزدیک گوش خود میگیرید، صفحهنمایش آن بهصورت خودکار خاموش کند یا چگونه با چرخاندن صفحهنمایش، ویدئو بهصورت خودکار به حالت افقی یا عمودی پخش میشود یا چگونه در یک بازی ریسینگ میتوانید با تکاندادن گوشی، بهراحتی خودرو را هدایت کنید یا تنظیم نور خودکار صفحهنمایش چگونه انجام میشود؟
در ادامه با بررسی حسگرهای موجود در گوشیهای هوشمند از ابعاد مختلف به تمام این سؤالها و سؤالهای مشابه پاسخ خواهیم داد و نحوهی کار، کاربردها و سایر موارد مهم دیگر دربارهی این حسگرها را بیان میکنیم.
فهرست حسگرهای موجود در گوشیهای هوشمند
- حسگر مجاورت
- حسگر شتابسنج
- حسگر ژیروسکوپ
- حسگر مغناطیسسنج یا قطبنمای دیجیتالی
- حسگر GPS
- حسگر فشارسنج
- حسگر نور محیطی
- حسگرهای صفحه نمایش لمسی
- حسگرهای زیستسنجشی ازجمله حسگر اثر انگشت ، حسگر تشخیص عنبیه و حسگر تشخیص چهره
- حسگرهای دوربین (حسگر تصویر، حسگر عمق و حسگر ToF)
- حسگر میکروفون
- حسگرهای مرتبط با سلامت و ورزش افراد مثل حسگر تشخیصدهندهی ضربان قلب یا حسکر گامشمار
- حسگراسکنر بارکد و کدهای QR
- حسگر دماسنج
- حسگر تشخیصدهندهی رطوبت هوا
- حسگر شمارشگر گایگر
در مقالههای قبلی در مورد حسگر مجاور ، شتابسنج ، ژیروسکوپ ، gps ، حسگر فشارسنج، حسگر نورمحیطی، حسگر صفحه نمایش لمسی، حسگر اثر انگشت، حسگر عنبیه، حسگر ضربان قلب، حسگر spO2 یا اشباع اکسیژن خون محیطی و حسکر قدمشمار بحث کردیم و در این مقاله حسگر دماسنح به بررسی میپردازیم و در مقالههای آتی در مورد بقیه حسگرها بحث خواهیم کرد.
تعریف
حسگر دماسنج حسگری است که با استفاده از آن میتوانیم از دمای محیط اطراف گوشی معطلع شویم.
ساختار و نحوهی کار
قبل از آشنایی دماسنج گوشی باید این نکته را بیان کنیم که همهی گوشیها مجهز به حسگر دما هستند که برای کنترل دمای گوشی و پردازندهی آن بکار میروند؛ اما تنها تعدادی مجهز به حسگر دماسنج هستند که شامل گلکسی اس ۴، گلکسی نوت ۳، موتورولا موتو ایکس و موتورولا موتو ایکس سکند جنریشن (نسل دوم) میشود.
در حسگرهای دماسنج الکترونیکی، دما از طریق جریان الکترونیکی و با استفاده از یک ترموکوبل (حسگر دماسنج حرارتی-الکترونیکی) و یک حسگر مقاومتی دما (حسگر دماسنج که بر پایهی افزایش مقاومت الکترونیکی فلزات عمل میکند). ترموکوپل از دو فلز غیرمشابه تشکیل شده است که با تغییر دما بهصورت غیرمستقیم باعث ایجاد ولتاژ الکتریکی میشوند. حسگر مقاومتی دما نیز یک مقاومت متغیر یا رئوستا است (مقاومتی که به آسانی میتوان میزان آن را جهت کنترل جریان در مدار با یک دکمه کنترلی، تغییر داد) که میزان مقاومت الکترونیکی را متناسب با تغییرات دما بهصورت دقیق و تقریبا خطی، بهصورت غیر مستقیم تغییر میدهد.
منبع: زومیت