نماد سایتنماد سایت حرفه ای

سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال

سطوح حمایت و مقاومتسطوح حمایت و مقاومت

سطوح حمایت و مقاومت از مفاهیم پایه ای و پر کاربرد در تحلیل تکنیکال انواع بازارهای مالی می باشد .فعالان این حوزه تعریف های گوناگونی از این سطوح برای خود دارند اما ما در اینجا سعی میکنیم این دو مفهوم رو بسیار ساده و کاربردی به شما آموزش دهیم.

برای شروع ابتدا به شکل زیر دقت کنید :

شکل بالا همانطور که مشاهده می کنید ، به صورت زیگ زاگ  به سمت بالا در حال حرکت است (روند صعودی ).

حمایت یا Support  چیست ؟

حمایت یا Support  همانطور که در شکل بالا مشاهده می کنید ، سطحی از قیمت است که مانع کاهش بیشتر قیمت می شود . این سطح معمولا هنگامی که خریداران به خرید بیشتر راغب  شوند ، تشکیل می شود .

اعتقاد بر این است که زمانیکه قیمت به سطح حمایت می‌رسد، تقاضا معمولا بیشتر از عرضه می‌شود و از سقوط قیمت به زیر سطح حمایت جلوگیری می‌کند.البته این یک قضیه ی کلی و همیشگی نیست.سطوح حمایتی ممکن است شکسته شوند و یا تبدیل به سطوح مقاومت شوند که در آینده در این مورد بحث خواهیم کرد

مقاومت یا Resistance  چیست ؟

مقاومت یا Resistance  سطحی از قیمت است که از افزایش بیشتر قیمت جلوگیری می کند .در واقع مانند سدی عمل می کند که جلوی پیشروی بیشتر آب را میگیرد . این سطح هنگامی که تمایل فروشندگان به فروش  خیلی بیشتر از تمایل خریداران به خرید باشد روی می دهد.

در سطوح مقاومت معمولا عرضه بیشتر از تقاضا می باشد. فرد یا افرادی که مالک حجم زیادی از کالا یا سهام و .. هستند تصمیم به فروش آن می گیرند که به دلیل عرضه ی زیاد نسبت به تقاضا، مانع افزایش قیمت بیشتر سهام و.. می شوند.

البته همیشه عرضه و تقاضا در تفاوت قیمت و یا تشکیل سطوع مقاومت و حمایت دخیل نیستند.

شکل زیر سطوح حمایت و مقاومت  را به خوبی نشان میدهد:

 نکته :  معمولا سطوح حمایت نقاط مناسبی برای خرید و سطوح مقامت ، برای فروش مناسب اند.

انواع خطوط حمایتی و مقاومتی

خطوط حمایت و مقاومت سه نوع هستند که ما در اینجا به دو نوع پرکاربرد و ساده ی آن اشاره میکنیم :

۱- خطوط حمایتی و مقاومتی افقی

 

همانطور که در شکل بالا مشاهده می کنید ، خطوط حمایت و مقاومت را به صورت افقی رسم می کنیم. این خط باید مماس با سطح مقاومت (بالاترین نقطه قبل از برگشت به سمت پایین یا همان قله) و یا مماس با سطح حمایت(پاینترین نقطه قبل برگشت  به سمت بالا یا دره) باشد.

بهتر است بخوانید : سه نمودار پرکاربرد در تحلیل تکنیکال

هرچه تعداد برخورد به این خطوط و برگشت از آن بیشتر باشد ، اعتبار آن ها نیز افزایش پیدا می کند.

نکته :  در صورت شکسته شدن سطوح حمایت  و کاهش قیمت ، آن سطح تبدیل به مقاومت می شود و در صورت شکسته شدن مقاومت، آن سطح تبدیل به حمایت می شود. در شکل پایین به وضوح این مفاهیم قابل مشاهده و درک می باشد.

۲- خطوط حمایتی و مقاومتی روندی

 

 

همانطور که مشاهده می کنید خطوط روندی به صورت مورب رسم می شوند .شما باید این خط روند را به قله ها و یا دره های یک نمودار که به اصطلاح پیوت میگویند متصل کنید. به هیچ عنوان خط روند را از میانه کندل ها عبور ندهید دقیقا مماس با قسمت باز و یا بسته شدن کندل ها باشد.

 

در مقالات بعدی در مورد روند و مفاهیم دیگر تحلیل تکنیکال بیشتر صحبت خواهیم کرد.

 

 

 

برای اطلاعات بیشتر در مورد بورس و آموزش این مبحث اینجا کلیک کنید.

 

خروج از نسخه موبایل