روشهای زیادی وجود دارد که میتوانید درایو را در ویندوز ۱۰ با برنامه Disk Management، ابزار خط فرمان DiskPart و برنامههای شخص ثالث قالببندی و تقسیم کنید. اما گزینه دیگری نیز وجود دارد بهنام PowerShell.
نحوه پارتیشنبندی و قالببندی درایو با استفاده از PowerShell
به لطف گزینههای گسترده آن، میتوانید از PowerShell برای پارتیشنبندی و قالببندی درایوها در ویندوز ۱۰ استفاده کنید. بنابراین، در اینجا نحوه تهیه یک درایو برای دادههای جدید با استفاده از PowerShell در ویندوز ۱۰ بیان شده است.
۱) PowerShell و Get-Disk را باز کنید
PowerShell را باز کنید و دیسک مورد نظر برای قالببندی و پارتیشنبندی را انتخاب کنید. در مثالهای زیر، از یک درایو فلش USB 128 گیگابایتی استفاده میکنیم، اما دستورات و فرایندها برای هر درایو اعمال میشوند.
عبارت PowerShell را در نوار جستجوی منوی Start خود وارد کنید، سپس روی بهترین عبارت کلیک راست کرده و Run as administrator را انتخاب کنید.
اکنون، get-disk را وارد کنید و Enter را فشار دهید تا لیستی از دیسکهای قابل دسترسی در حال حاضر نمایش داده شود.
دستور get-disk لیستی از هر دیسک موجود در رایانه شما، همراه با نام، وضعیت درایو، اندازه کلی و نوع پارتیشن را به شما ارائه میدهد.
MBR یا GPT؟
شاید متوجه دو سبک مختلف پارتیشنبندی شده باشید که معمولاً برای سیستمهای ویندوز استفاده میشود: MBR و GPT.
به طور خلاصه، MBR فقط اجازه میدهد تا چهار پارتیشن کلی در درایو داشته باشید، در حالی که GPT حداکثر ۱۲۸ پارتیشن را مجاز میداند. در مثال کوچک من درایو فلش USB، این تفاوت چندانی ندارد، اما ممکن است بخواهید یک درایو بزرگتر را برای مدیریت داده و غیره به پارتیشنهای کوچک تقسیم کنید.
برای بیشتر درایوهای مدرن، کار با سیستم عاملهای مدرن، GPT روشی است که باید دنبال کنید. این میتواند درایوهای بزرگتر، پارتیشنهای بیشتری را کنترل کند و کمتر در معرض خطا است.
بیشتر بخوانید: نحوه رفع خطای Ntoskrnl.exe در ویندوز
۲) یک دیسک انتخاب کنید و دادهها را با استفاده از Clear-Disk پاک کنید
اکنون لیستی از دیسکها در اختیار شما قرار گرفته است، میتوانید یکی را که میخواهید برای قالببندی و پارتیشن بندی انتخاب کنید. با استفاده از دستور زیر میتوانید دیسک را انتخاب و قالببندی کنید:
clear-disk -number x -removedata
شماره x را با شماره دیسکی که میخواهید پاک کنید جایگزین کنید، سپس Enter را فشار دهید تا دستور اجرا شود.
۳) یک پارتیشن جدید ایجاد کنید، حجم را قالببندی کنید و یک نام Drive اضافه کنید
مرحله بعدی ایجاد یک پارتیشن جدید است. در این حالت، ما می خواهیم یک پارتیشن واحد ایجاد کنیم که کل درایو را پوشش دهد، سپس با استفاده از فایل سیستم NTFS میزان حجم را قالببندی کرده و به جلد تازه ایجاد شده یک نام دهید. مثل همیشه شماره دیسک را برای خود تغییر دهید و میتوانید برچسب سیستم فایل جدید را به مورد دلخواه تغییر دهید.
new-partition -disknumber X -usemaximumsize | format-volume -filesystem NTFS -newfilesystemlabel newdrive
پس از قالب بندی حجم و افزودن نام جدید، میتوانید با استفاده از دستور زیر نام جدیدی به درایو اختصاص دهید:
get-partition -disknumber X | set-partition -newdriveletter X
مجدداً شماره دیسک خود را خاموش کرده و حرف درایو مورد نظر خود را اضافه کرده و از درگیری با درایوهای موجود جلوگیری کنید. این تمام است: درایو شما برای استفاده آماده است.
ایجاد چندین پارتیشن با اندازههای مختلف
شما نمیخواهید یک پارتیشن عظیم در درایو خود داشته باشید. ممکن است بخواهید درایو خود را به انواع مختلف داده یا محتوا به پارتیشنهای کوچکتر تقسیم کنید. در این صورت، شما چند گزینه مختلف دارید.
به عنوان مثال، برای ایجاد یک پارتیشن با اندازه خاص و یک پارتیشن دیگر برای پر کردن فضای باقیمانده، از دستورات زیر استفاده کنید:
new-partition -disknumberX -size XXgb - driveletter X | format-volume -filesystem NTFS -new filesystemlabel newdrive1
new-partition -disknumberX -size $MaxSize - driveletter Y | format-volume -filesystem NTFS -new filesystemlabel newdrive2
به تفاوتهای دو دستور توجه کنید. هر دستور از یک حرف درایو متفاوت استفاده میکند، در حالی که دستور دوم از متغیر $MaxSize برای ایجاد یک پارتیشن با استفاده از فضای باقیمانده درایو استفاده میکند.
بعد از وارد کردن هر دستور، ویندوز پارتیشن جدید ایجاد شده را با نام درایو شما اختصاص میدهد.
با استفاده از دستور زیر میتوانید وضعیت پارتیشنهای خود را بررسی کنید:
get-partition -disknumberX
بیشتر بخوانید: نحوه تغییر فونت پیش فرض در ویندوز ۱۰
نحوه تغییر اندازه پارتیشن با استفاده از PowerShell
برای تغییر اندازه پارتیشن درایو نیز میتوانید از PowerShell استفاده کنید. اگر میخواهید یک پارتیشن را کوچک یا گسترش دهید، این دستور مفید است، اما به میزان فضای باقی مانده بستگی دارد.
به یاد داشته باشید، شما نمیتوانید یک پارتیشن را به فضایی که وجود ندارد یا قبلا اشغال شده است گسترش دهید. اگر درایو شما از قبل حداکثر ظرفیت را دارد، یعنی هر گیگابایت در یک پارتیشن موجود محاسبه شود، باید تغییرات بیشتری ایجاد کنید.
علاوهبر این ، اگر درایو مورد نظر برای کوچک شدن ظرفیت بالایی داشته باشد، به عنوان مثال کاملاً پر از داده است، برای مطابقت با تغییرات پارتیشن، باید پروندهها را حذف یا جابجا کنید.
ابتدا، از دستور get-partition در بخش قبلی برای شناسایی پارتیشن یا نام درایو برای پارتیشن مورد نظر برای تغییر اندازه استفاده کنید.
get-partition -disknumber X
get-partition -driveletter Y | resize-partition -size XXgb
در این مثال، پارتیشن بزرگتر درایو فلش USB خود را از حدود ۹۰ گیگابایت به ۵۰ گیگابایت کاهش دادهایم.
چگونه نام Drive خود را با استفاده از PowerShell تغییر دهیم
آخرین دستور کوچک قالببندی درایو PowerShell برای یادگیری تغییر حرف درایو است. تغییر نام درایو برای زمانی که میخواهید درایوهای خود را برای مدیریت آسانتر یا موارد دیگر مرتب کنید، میتواند مفید باشد.
ابتدا حرف درایو موجود را وارد کنید و به دنبال آن نام درایویی را که میخواهید به آن تغییر دهید وارد کنید.
set-partition -driveletter Y -newdriveletter H
برای تأیید، میتوانید دستور get-partition -disknumber را از قسمت قبل اجرا کنید. همچنین، ویندوز با تأیید تغییر، درایو مربوطه را با حرف جدید خود باز میکند.
روشهای دیگر مدیریت درایوها در ویندوز ۱۰
PowerShell تنها روشی نیست که میتوانید درایوهای خود را در ویندوز ۱۰ مدیریت کنید. گزینه دیگر استفاده از ابزار خط فرمان DiskPart است که در Command Prompt و PowerShell موجود است.
سپس ابزار مدیریت دیسک در ویندوز ۱۰ وجود دارد، نیازی به ذکر نیست نرم افزار شخص ثالث قدرت مانند Partition Master یا عملکرد گسترده توزیع لینوکس، GParted.
به طور خلاصه، کاربران ویندوز ۱۰ در زمینه مدیریت فضای ذخیره سازی گزینههای گستردهای دارند.
منبع: MUO