طبع کیوی سرد و خشک است. این میوه بومی چین بوده که در آغاز قرن بیستم به نیوزلند صادر شد و بعدها در آنجا کشت شد و نام آن از پرنده کیوی که بومی نیوزیلند است گرفته شده است.
این میوه یک منبع عالی از انواع ویتامین C، ویتامین A، فولات، ویتامین E و ویتامین K، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و فسفر می باشد.
مزایای کیوی برای سلامتی
- کاهش فشار خون بالا
- پیشگیری از بیماری قلبی
- سلامت پوست و مو
- درمان بی خوابی
- درمان دیابت
خواص کیوی برای پوست صورت و مو
توجه : پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود به مدت حداقل ۲۰ دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.
۱. جوانسازی پوست صورت
ویتامین C موجود در کیوی باعث افزایش تولید کلاژن در پوست شده که چین و چروک پوست صورت را کاهش داده و باعث جوانسازی پوست میشود.
بیشتر بخوانید: مواد غذایی چربی سوز برای لاغری سریع و آسان
ماسک کیوی برای جوان سازی پوست صورت
یک عدد کیوی له شده را با نصف آووکادو و یک قاشق غذاخوری عسل ترکیب کنید و آن را روی صورت و گردن خود بمالید، بگذارید ۱۵ دقیقه بماند و سپس با آب ولرم بشویید.
۲. آکنه و جوش صورت
این میوه دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی بوده که چربی پوست را کنترل میکند و برای درمان آکنه و جوش صورت مفید میباشد.
ماسک کیوی برای جوش صورت
یک کیوی له شده را با یک قاشق چای خوری آب لیموترش تازه مخلوط کنید و آن را روی صورت خود بمالید و خوب ماساژ دهید، بگذارید ۱۵ دقیقه و سپس با آب سرد بشویید.
۳. ضد آفتاب طبیعی
کیوی غنی از اسیدهای آمینه و ویتامین C بوده و به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی عمل میکند، همچنین این میوه یکی از روش درمان طبیعی آفتاب سوختگی میباشد.
۴. درمان سیاهی دور چشم
کیوی یکی از بهترین درمان های خانگی برای رفع سیاهی دور چشم میباشد. این میوه را حلقه حلقه ببرید و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بر روی چشمهای خود قرار دهید و سپس با آب ولرم بشویید.
بیشتر بخوانید: چگونه مصرف گوشت را کم کنیم؟
۵. جلوگیری از ریزش مو
کیوی غنی از ویتامینهای C و E بوده و میتواند برای جلوگیری از ریزش مو مفید باشد، همچنین این میوه دارای منیزیم، روی و فسفر است که باعث تقویت و افزایش رشد مو میشود.
۶. درمان موهای خشک و آسیب دیده
محتوای بالای اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در دانههای این میوه برای درمان موهای خشک و آسیب دیده و همچنین درمان شوره سر مفید هستند.
فواید دارویی و درمانی کیوی برای سلامت بدن
۷. سرماخوردگی، گلودرد و سرفه
کیوی حاوی مقادیر بالایی ویتامین C و آنتی اکسیدان میباشد که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفلونزا مفید میباشد.
همچنین این میوه خواص ضد باکتریایی در برابر استافیلوکوک اورئوس و استافیلوکوکوس پیتوژنز دارد و برای درمان گلودرد و سرفه مفید می باشد.
۸. دیابت و قند خون
کیوی شاخص گلیسمی پایینی دارد و پس از خوردن قند خون افراد را افزایش نمیدهد و به عنوان یکی از میوههای مفید برای دیابت و کاهش قند خون محسوب میشود.
۹. یبوست
مطالعات متعدد نشان داده که کیوی به عنوان یک ملین ملایم عمل میکند و میتواند برای درمان یبوست مفید باشد، مصرف منظم کیوی حجم مدفوع را بیشتر کرده و آن را نرمتر میکند.
بیشتر بخوانید: خواص پرتقال و تاثیر آن بر بدن انسان
۱۰. لاغری و کاهش وزن
این میوه کم کالری بوده که باعث افزایش چربیسوزی میشود و چون سرشار از فیبر است با کاهش اشتها باعث لاغری و کاهش وزن میشود.
۱۱. فشار خون
کیوی یکی از میوههای مفید برای فشار خون بالا محسوب میشود، پتاسیم موجود در کیوی با کاهش میزان سدیم خون میتواند باعث کاهش فشار خون بالا شود.
۱۲. جنین و زنان باردار
این میوه دارای مقادیر بالایی فولات طبیعی است که زنان باردار مفید بوده و برای جلوگیری از وقوع نقایص لوله عصبی در جنین و رشد مغز او ضروری میباشد.
این میوه مقادیر بالایی ویتامین C، E و K و فلاونوئید دارد که برای سلامت جنین و مادر باردار مفید هستند.
کیوی دارای قندهای طبیعی بوده و چون شاخص گلیسمی پایینی دارد از ابتلای مادران باردار به دیابت حاملگی جلوگیری میکند.
۱۳. نوزادان و کودکان
کیوی حاوی مقادیر بالای ویتامین C، کلسیم، منیزیم، آهن و سدیم است که برای رشد نوزادان و کودکان مفید هستند. ویتامین C موجود در کیوی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان شده و باعث بهبود زخم ها میشود.
۱۴. مردان
این میوه منبع خوبی از روی است که باعث افزایش تستوسترون در مردان شده و چون حاوی اسید آرژینین است برای درمان ناتوانی جنسی در مردان مفید میباشد.
۱۵. معده و دستگاه گوارش
تحقیقات نشان داده که این میوه سرشار از آنتی اکسیدانها و فیبر بوده و برای بهبود هضم غذا و درمان بیماریهای روده و دستگاه گوارشی مفید میباشد. کیوی سندرم روده تحریکپذیر و همچنین بیماری التهابی روده را درمان میکند.
بیشتر بخوانید: خواص سنجد چیست؟؟
۱۶. سرطان
این میوه حاوی مقادیر بالایی پلیساکارید و آنتیاکسیدان است و برای درمان سرطانهای کبد و مری، ریه و کولون مفید میباشد.
۱۷. بی خوابی
کیوی میزان سروتونین بالایی دارد که میتواند باعث تقویت حافظه، درمان افسردگی و همچنین درمان بیخوابی شود. مطالعات نشان داده که پوست این میوه هم برای درمان بیخوابی بسیار مفید میباشد.
۱۸. کم خونی
کیوی دارای مقادیر بالایی ویتامین C و لوتئین و زاکسنتین میباشد که توانایی جذب آهن در بدن را بهبود میبخشد و به همین دلیل برای درمان کم خونی و آنمی مفید میباشد.
۱۹. قلب
میوه کیوی یک منبع عالی از امگا ۳، منیزیم، ویتامین E و مس است که میتواند خطر سکته قلبی و ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش دهد.
این میوه مقادیر بالایی پتاسیم و فیبر دارد که با کاهش فشار خون بالا و کاهش چربی خون خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
بیشتر بخوانید: خواص روغن زیتون و فواید برای پوست و مو و بدن چیست؟
۲۰. کبد و کبد چرب
کیوی یکی از بهترین میوهها برای سم زدایی کبد و درمان خانگی کبد چرب میباشد و میتواند باعث بازسازی سلول های کبد شود.
۲۱. کلیه و سنگ کلیه
مقادیر بالای پتاسیم موجود در این میوه میتواند باعث سمزدایی کلیهها شده و سنگ کلیه را درمان میکند.
خواص پوست کیوی
آیا می شود کیوی را با پوست خورد؟ بله، پوست این میوه ارگانیک حاوی مقادیر بالاتری فیبر و ویتامین C بوده که برای درمان بیماریهای قلبی و عروقی، تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان یبوست و پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوآنزا مفید میباشد.
عوارض و مضرات کیوی
- آلرژی به این میوه بسیار شایع است و میتواند باعث تورم، خارش چشم، آبریزش بینی و حتی شوک آنافیلاکسی شود.
- زیاده روی در مصرف کیوی به دلیل میزان پتاسیم و اگزالات بالا برای بیماران کلیوی مضر بوده و می تواند باعث تشکیل سنگ کلیه شود.
- این میوه به دلیل محتوای بالای پتاسیم میتواند با داروهای بتا بلوکر تداخل دارویی ایجاد کند.
- مصرف بیش از حد کیوی به دلیل فیبر بالا میتواند باعث اسهال شود.
بیشتر بخوانید: مزایا ومعایب استفاده از قهوه چیست؟
ارزش غذایی کیوی
- کالری : ۶۱
- پروتئین : ۱.۱ گرم
- فیبر : ۳ گرم
- کربوهیدرات : ۱۵ گرم
- قند : ۹ گرم
توجه : این مطلب تنها جنبه اطلاعرسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمیشوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.
منابع : draxe – medicalnewstoday – organicfacts – stylecraze